Лечо на зиму в домашніх умовах — рецепти заготовок з овочів

Це зовсім незвичайний рецепт, але такий смачний, що пальчики оближеш.

Інгредієнти:

  • Буряк — 3 кг
  • Морква — 2 кг
  • Солодкий перець — 2 кг
  • Помідори — 3 кг (або 1.5 літра томатного соку)
  • Рослинне масло — 0.5 літра
  • Лавровий лист — 3 шт.
  • Сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. Буряк натріть на крупній тертці.
  2. Моркву теж натріть на крупній тертці.
  3. З’єднайте їх разом і потушкуйте в олії протягом 15 хвилин.
  4. Потім пропустіть через м’ясорубку помідори і додайте до суміші овочів.Наріжте соломкою солодкий перець і теж додайте до овочів.
  5. Все посоліть і варіть, помішуючи, 1 годину.
  6. За 5 хвилин до готовності покласти лавровий лист. Якщо хочете, то додайте трохи цукру.
  7. Розкладіть лечо з буряком по стерилізованим банкам і закатайте.
  8. Стерилізація банок не потрібна.

Відео про те, як приготувати лечо на зиму з огірків

Заготівля з огірками виходить смачною, тому що огірки похрустують і в міру солоні.

Якщо ваші смачні заготовки не дочекаються зими, тому що будуть з’їдені. Не турбуйтеся і готуйте ще час поки є.

Морквяне лечо з помідорами та болгарським перцем

Подивіться рецепт приготування домашнього лечо на зиму, який сподобається вашій родині.

Необхідні продукти:

  • Морква — 2 кг
  • Помідори м’ясисті — 5-6 кг
  • Перець болгарський зелений — 1 кг
  • Болгарський червоний перець — 3 кг
  • Цукор, сіль, соняшникова олія

Спосіб приготування

  1. Перець очистіть від насіння і наріжте кільцями або соломкою.
  2. На дно великої каструлі налити трохи олії і викласти загасити весь перець.
  3. Закладайте перець в каструлю поступово, щоб пішла з нього більша частина води.
  4. Помідори очистіть від шкірки і, з допомогою блендера або м’ясорубки, зробіть пюре.
  5. Якщо вам не подобається присутність помідорних насіння, тоді пюре можна протерти через сито.
  6. Моркву натріть на такий тертці, щоб вийшла дрібна соломка. Або наріжте моркву соломкою вручну.
  7. Потім окремими порціями потушкуйте соломку з моркви в олії майже до готовності.
  8. З’єднайте в ємності всі підготовлені овочі, тобто, моркву, перець і помідори.
  9. Ще додайте соняшникової олії (не більше склянки). Потім сіль, цукор за смаком. Перемішайте і тушкуйте все овочі приблизно 1 годину, поки не вивариться вся рідина.
  10. Потім розлийте готове лечо в стерильні банки гарячим. Закатаю, дайте охолонути і переверніть догори дном.
  11. Зберігайте в прохолодному місці.
Дивіться також:  Цвітна капуста на зиму в банках — 6 дуже смачних рецептів

Лечо з часникових стрілок з томатною пастою на зиму

Стрілки часнику з’являються рано, тому з них можна зробити перше свіже раннє лечо.

Необхідно:

  • Томатна паста — 500 г
  • Вода — 0.5 літра
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 1/2 склянки
  • Рослинне масло — 1/2 склянки
  • Оцет — 1/2 склянки