Це зовсім незвичайний рецепт, але такий смачний, що пальчики оближеш.
Інгредієнти:
- Буряк — 3 кг
- Морква — 2 кг
- Солодкий перець — 2 кг
- Помідори — 3 кг (або 1.5 літра томатного соку)
- Рослинне масло — 0.5 літра
- Лавровий лист — 3 шт.
- Сіль — за смаком
Приготування рецепта
- Буряк натріть на крупній тертці.
- Моркву теж натріть на крупній тертці.
- З’єднайте їх разом і потушкуйте в олії протягом 15 хвилин.
- Потім пропустіть через м’ясорубку помідори і додайте до суміші овочів.Наріжте соломкою солодкий перець і теж додайте до овочів.
- Все посоліть і варіть, помішуючи, 1 годину.
- За 5 хвилин до готовності покласти лавровий лист. Якщо хочете, то додайте трохи цукру.
- Розкладіть лечо з буряком по стерилізованим банкам і закатайте.
- Стерилізація банок не потрібна.
Відео про те, як приготувати лечо на зиму з огірків
Заготівля з огірками виходить смачною, тому що огірки похрустують і в міру солоні.
Якщо ваші смачні заготовки не дочекаються зими, тому що будуть з’їдені. Не турбуйтеся і готуйте ще час поки є.
Морквяне лечо з помідорами та болгарським перцем
Подивіться рецепт приготування домашнього лечо на зиму, який сподобається вашій родині.
Необхідні продукти:
- Морква — 2 кг
- Помідори м’ясисті — 5-6 кг
- Перець болгарський зелений — 1 кг
- Болгарський червоний перець — 3 кг
- Цукор, сіль, соняшникова олія
Спосіб приготування
- Перець очистіть від насіння і наріжте кільцями або соломкою.
- На дно великої каструлі налити трохи олії і викласти загасити весь перець.
- Закладайте перець в каструлю поступово, щоб пішла з нього більша частина води.
- Помідори очистіть від шкірки і, з допомогою блендера або м’ясорубки, зробіть пюре.
- Якщо вам не подобається присутність помідорних насіння, тоді пюре можна протерти через сито.
- Моркву натріть на такий тертці, щоб вийшла дрібна соломка. Або наріжте моркву соломкою вручну.
- Потім окремими порціями потушкуйте соломку з моркви в олії майже до готовності.
- З’єднайте в ємності всі підготовлені овочі, тобто, моркву, перець і помідори.
- Ще додайте соняшникової олії (не більше склянки). Потім сіль, цукор за смаком. Перемішайте і тушкуйте все овочі приблизно 1 годину, поки не вивариться вся рідина.
- Потім розлийте готове лечо в стерильні банки гарячим. Закатаю, дайте охолонути і переверніть догори дном.
- Зберігайте в прохолодному місці.
Лечо з часникових стрілок з томатною пастою на зиму
Стрілки часнику з’являються рано, тому з них можна зробити перше свіже раннє лечо.
Необхідно:
- Томатна паста — 500 г
- Вода — 0.5 літра
- Сіль — 1 ст. л.
- Цукор — 1/2 склянки
- Рослинне масло — 1/2 склянки
- Оцет — 1/2 склянки