Мариновані кабачки рулетиками на зиму 2019, щоб здивувати своїх гостей

Мариновані кабачки, згорнуті рулетиками, в банках — новий вид заготовок в домашніх умовах. Говорить він про те, що люди проявляють фантазію для творчого оформлення улюблених овочів.

Оригінальне розташування пікантних закусок на зиму в ємностях, безсумнівно здивують гостей за святковим столом. Блюдо виходить красивим і ароматним.

Зараз ви дізнаєтеся як нарізати кабачки, як скручуються в рулетики і як правильно приготувати маринад для заливки на зиму.

Мариновані кабачки на зиму, нарізані овочечисткою і згорнуті в рулетики

Подивіться рецепт з дуже цікавим зовнішнім виглядом овочів в банку. Спеціально взяті плоди різного сорту утворюють у банку кольорову гаму рулетиків.

Потрібно:

  • кабачки — 2 кг
  • морква — 1 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • часник — 1 головка
  • лавровий лист — 4 шт.
  • перець горошком — 20 шт.
  • для маринаду на 1 літр води: цукор — 2 ст. ложка, сіль — 1 ст. ложка, оцет 9% — 120 мл

Спосіб приготування:

1. Спочатку приготуємо маринад. Для цього у воду кладемо цукор, сіль, розмішуємо і доводимо до кипіння. У киплячий розчин вливаємо оцет і відразу вимикаємо. Чекаємо остигання маринаду.

2. В цей час заповнюємо стерилізовані банки кропом, лавровим листом, чорний перець горошком, кружечками цибулі і морквою, нарізаною по-корейськи. Ще додаємо в кожну баночку по 2 зубчики часнику.

3. Зверніть увагу, кабачки беремо різного кольору. Це робиться для того, щоб мариновані кабачки в банках виглядали красиво.

4. За допомогою овочечистки відрізаємо від кабачка тонкі довгі пластини.

5. Вийшло багато тонких пластинок різного кольору.

6. Починаємо скручувати тонкі пластини, які приймають форму рулетиків.

7. Заповнюємо оригінальними рулетиками наші банки, намагаючись покласти їх щільніше один з одним.

8. Далі, заливаємо банки розсолом, маринадом.

Дивіться також:  Кабачки на зиму. Кращі рецепти заготовок з кабачками

9. Заповнені банки прикривають зверху кришками.

10. Дно каструлі застеляємо рушником і ставимо на нього наші банки. Наливаємо в каструлю холодну воду і доводимо її до кипіння. З моменту закипання води варимо мариновані кабачки 5 хвилин.

11. Дістаємо банки і закручуємо міцно кришки. Потім банки перевертаємо до охолодження.

Ось така симпатична заготівля на зиму вийшла. Баночки потрібно зберігати в прохолодному погребі.

Відео про те, як приготувати рулетики з кабачків на зиму

У цьому відео автор показує, як правильно нарізати пластинки з допомогою овочерізки. Мариновані кабачки в зимовий період у вигляді пластин можна використовувати для приготування рулетів з різною начинкою. Платівки попередньо потрібно обсмажити.

Рецепт простий, а скільки естетичного задоволення при заготівлі і при їх вживанні можна отримати !

Мариновані хрусткі рулетики з морквою запас — здивуйте своїх гостей

Чудова закуска в банку — родзинка сімейного обіднього столу.

Інгредієнти:

  • молоді кабачки — 500г
  • зелень: кріп, петрушка, базилік
  • часник — 2 зубчики
  • морква — 150 г
  • для маринаду на 0.5 літра води: сіль — 0. ст. ложки, цукор — 1 ст. ложка приправа для корейської моркви — 1 ч. ложка, оцет 9% — 20 мл

Приготування:

1. За допомогою овочерізки нарізаємо тонкі смужки (слайсы) з кабачків і моркви.

2. Як приклад, заповнюємо банку ємністю 1 літр. Спочатку на дно банки кладемо зелень:

кріп, петрушку, базилік і шматочки часнику.

3. Потім скручуємо смужку моркви в рулетик, який прикриваємо смужкою з кабачка і ще раз скручуємо.

4. Виходить так, що рулетик з моркви знаходиться в рулеті з кабачка. Скручені овочі кладемо в банку на зелень і заповнюємо так до самого горлечка.

Дивіться також:  Яблука мочені у відрі на зиму — прості домашні рецепти

5. Готуємо маринад. У каструлю наливаємо 500 мл води, опускаємо 0.5 ст. ложки солі, 1 ст. ложку цукру і приправу 1 ч. ложку. Розчин повинен покипіти 3 хвилини.

6. Заливаємо банку з овочами гарячим маринадом не до самого верху в межах 20 мм.

7. Прикриваємо банку кришкою і ставимо в каструлю на рушник. Наливаємо гарячу воду в каструлю по плічка. Каструлю ставимо на плиту і чекаємо закипання води. Після закипання води стерилізуємо рівно 5 хвилин, не більше.

8. Потім банку дістаємо і вливаємо оцет. І вже після цього закриваємо кришку.

9. Кришку закатуємо з допомогою ручної машинки.

10. Мариновані кабачки готові. Перевертаємо банки догори дном, закутуємо рушником і так залишаємо до повного охолодження.

Красива заготовка з кабачків приємно дивує вже зараз.

Рулетики з кабачків на зиму «Пальчики оближеш» в медовому маринаді

Якщо ви хочете дізнатися пікантний смак заготовки, то приготуйте їх на зиму в маринаді з медом. Захват і здивування гостей буде вам забезпечений.

Нам знадобляться:

  • кабачки — 2 сорту
  • перець болгарський різного кольору
  • морква
  • спеції: петрушка, насіння гірчиці, перець запашний горошком, перець чорний горошком, часник
  • оцет 9% — 50 мл на 1 банку
  • для маринаду на 1 літр води: сіль — 1.5 ст. ложки, мед — 2 ст. ложки

Процес приготування:

1. Спочатку нарізаємо овочі: одну частину моркви нарізаємо соломкою, а другу частину — рифленими кружечками. Кабачки нарізаємо тонкими стрічками, а іншу частину — кружечками. Болгарський перець шаткуємо жовтими і червоними смужками, а часник залишаємо очищеними зубчиками.

2. У літрову стерилізовану банку починаємо укладати всі спеції з часником і трохи моркви соломкою. Потім опускаємо кружечок кабачка і рифлені кружечки моркви.

Дивіться також:  Капуста маринована на зиму: 11 дуже смачних рецептів в банку

3. На стрічку з кабачка кладемо смужку солодкого перцю і звертаємо в рулетик, який також опускаємо в банку. Робимо багато рулетиків з червоним і жовтим перцем.

4. В заповнену рулетиками банку зверху потрібно покласти кружечки з кабачка разом з соломкою з моркви.

5. Укомплектована банку з красивими овочами має привабливий вигляд.

6. Зараз готуємо маринад. У каструлю наливаємо 1 літр води, кладемо цукор, сіль і мед. Перемішуємо і даємо маринаду кип’ятити 2 хвилини для розчинення солі, цукру і крейди.

7. Маринадом у гарячому вигляді заливаємо банки.

8. Для процесу стерилізації кладемо на дно каструлі рушник, наливаємо підігріту воду і ставимо банки. Прикриті кришками банки повинні пройти процес стерилізації протягом 5 хвилин.

9. Дістаємо банки, наливаємо в кожну оцет і закатуємо кришками. Мариновані кабачки хрусткі на зиму готові.

10, Перевертаємо красиві банки і закутуємо до повного охолодження.

Тема заготовок в кінці літа найактуальніша. Удачі вам в красивому їх оформленні.