Морквяна запіканка — це смачне і корисне дієтичне блюдо. Скоро я буду копати моркву на своїй присадибній ділянці. Відберу більш великі плоди для збереження на зиму в своєму холодному погребі. А з дрібних плодів буду робити різні запіканки, тому що я люблю страви з духовки.
Запіканки з жовтеньких плодів можна зробити з ніжним сиром, з духмяними яблуками і смачною манкою.
Випікайте смачні страви в духовці, які зможуть приготувати навіть початківці господині. Таким чином, можна відчути себе впевнено на кухні і порадувати рідних чудовими стравами.
Морквяна запіканка з сиром — рецепт в духовці
Запіканка з присутністю моркви готується завжди просто. Спосіб приготування бюджетний і дуже корисний.
Необхідні продукти:
- Морква — 1 кг
- Яйця — 5 шт.
- Борошно — 50 г
- Сметана — 150 г
- Вершкове масло — 125 г
- Сир 9% — 500 г
- Сіль — 1/2 ч. л.
- Цукор — за смаком
Спосіб приготування
- Натріть моркву на середній тертці.
- Покладіть натерту моркву в каструлю і залийте водою так, щоб вода лише покривала її. Варіть на слабкому вогні.
- Як тільки морква почне закипати, додайте вершкове масло, сіль і цукор.
- Варіть на слабкому вогні до готовності, приблизно, близько 30 хвилин. Потім воду злийте і остудіть.
- У яєць розділити білки і жовтки.
- Жовтки збийте і додайте до них перетертий сир.
- Потім додайте яєчно-сирну суміш до моркви. Сюди ж додайте борошно і добре перемішайте.
- Білки збийте до щільної піни.
- В отриману суміш для запікання додайте збиті білки й перемішайте.
- У форму для запікання покласти пергамент і викладіть морквяно-сирну суміш.
- Розрівняйте поверхню запіканки і присипте зверху панірувальними сухарями, щоб вона вийшла рум’яної.
- Випікайте 40 хвилин при 180 градусах С.
Приємного апетиту !
Запіканка з морквою і з яблуками
Краще всього готувати запіканку в чавунній сковороді з високими бортами. І тоді процес запікання буде швидким і якісним, так як тепло буде розподілятися рівномірно. А високі борти не дадуть вибігти соусу. А сама морквяна запіканка залишиться соковитою.
Потрібно:
- Морква — 3 шт.
- Яблука — 2 шт.
- Яйця — 3 шт.
- Манка — 1 стакан
- Цукор -3/4 склянки
- Рослинне масло — 3 ст. л.
- Розпушувач — 1 ч. л.
- Кориця — 1 щіпка
- Цукрова пудра
Приготування
- Моркву натріть на дрібній тертці і перекладіть в миску.
- Потім додайте цукор, перемішайте і залиште ненадовго, щоб розтанув цукор.
- Яблука очистіть від шкірки і видаліть серцевину.
- Потім наріжте їх невеликими шматочками.
- В окремій мисці збийте яйця і перекладіть їх в ємність з натертою морквою і цукром.
- Ще додайте туди ж рослинне масло, нарізані яблука, манку, розпушувач, корицю і добре перемішайте.
- Вилийте отриману масу у форму для запікання (краще силіконову) і залиште постояти 15-20 хвилин для набухання манки.
- Запікайте в духовці протягом 30-40 хвилин при 180 градусах С.
- Дайте випічці охолонути, потім вийміть з форми, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.