Баклажани в духовці: 7 рецептів смачно запечених баклажанів

Баклажани в духовці завжди радують своїм незвичайним смаком. Як кажуть: Хочеш розкрити таємницю смаку баклажанового плоду ? Тоді помісти його в гарячу духовку. Однак, не менш смачні страви з них, приготовані на сковороді.

Знаючи харчову цінність плодів, багато господинь вже давно готують з них мусаку і зовсім прості і смачні рецепти. А просунуті знавці — із задоволенням їдять м’ясної рататуй з баклажанами.

Сьогодні продовжимо тему готування цих цінних плодів, щоб підтримати кислотно-лужну рівновагу організму.

Баклажани в духовці, запечені з сиром

Подивіться простий і смачний рецепт, націлений на вживання дубильних і мінеральних речовин.

Необхідні продукти:

  • Баклажани — 800 г
  • Рослинне масло — 80 мл
  • Твердий сир — 100 г
  • Борошно — 30 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Молоко — 250 мл
  • Помідори — 160 г
  • Зелень петрушки, сіль — за смаком

Приготування

  1. Свіжі та молоді баклажани очистіть і наріжте кубиками.
  2. Потім посоліть і витримайте, щоб стік сік.
  3. Потім вимити в холодній воді, знову добре відцідити і підсмажити в олії.
  4. Далі покладіть їх на деко, посипте великою частиною натертого сиру, дрібно нарізаними помідорами і петрушкою.
  5. Приготуйте соус. Для цього, підсмажте в олії борошно і розмішайте з молоком і яйцем.
  6. Запікайте в духовці 20 хвилин, потім залийте соусом.
  7. Дістаньте з духовки, посипте сиром, що залишився, подрібненою зеленню петрушки.
  8. Знову поставте в духовку і допекайте.

Помідори фаршировані баклажанами і запечені в духовці

Зверніть увагу на це цікаве і смачне блюдо.

Необхідно:

  • Помідори середньої величини — 6-8 шт.
  • Баклажан невеликий — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сир — 50 г
  • Чорний мелений перець, зелень петрушки або кропу, сіль — за смаком
Дивіться також:  Морквяна запіканка як у садку зі смаком дитинства

Приготування

  1. Насамперед, у помідорів зріжте верхню частину з боку плодоніжки. Акуратно виберіть м’якоть гострим ножем.
  2. Помідори посоліть і поперчіть.
  3. Очистіть шкіру в баклажанів і дрібно їх порубаєте.
  4. М’якоть помідорів змішайте з посіченою м’якоттю баклажанів. Сюди ж додайте дрібно нарізану цибулю.
  5. Отриману суміш обсмажте в олії, додавши до неї дрібно рубаний часник, сіль і перець. Все перемішайте.
  6. Обсмаженої сумішшю нафаршируйте підготовлені помідори.
  7. Кожен помідор посипте тертим сиром, накрийте зрізаною верхівкою і збризніть рослинним маслом.
  8. Укладіть сформовані помідори на сковороду і запікайте в духовці.

Готові помідори прикрасьте зеленню петрушки або кропу. Подайте до столу як друге блюдо гарячим або як холодну закуску.

Смачно запечений перець, фарширований баклажанами

Зверніть увагу на рецепт, який просто необхідно включити в сімейне меню. Баклажани в духовці, таким чином, готувати зовсім просто.