Баклажани в духовці: 7 рецептів смачно запечених баклажанів

Баклажани в духовці завжди радують своїм незвичайним смаком. Як кажуть: Хочеш розкрити таємницю смаку баклажанового плоду ? Тоді помісти його в гарячу духовку. Однак, не менш смачні страви з них, приготовані на сковороді.

Знаючи харчову цінність плодів, багато господинь вже давно готують з них мусаку і зовсім прості і смачні рецепти. А просунуті знавці — із задоволенням їдять м’ясної рататуй з баклажанами.

Сьогодні продовжимо тему готування цих цінних плодів, щоб підтримати кислотно-лужну рівновагу організму.

Баклажани в духовці, запечені з сиром

Подивіться простий і смачний рецепт, націлений на вживання дубильних і мінеральних речовин.

Необхідні продукти:

  • Баклажани — 800 г
  • Рослинне масло — 80 мл
  • Твердий сир — 100 г
  • Борошно — 30 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Молоко — 250 мл
  • Помідори — 160 г
  • Зелень петрушки, сіль — за смаком

Приготування

  1. Свіжі та молоді баклажани очистіть і наріжте кубиками.
  2. Потім посоліть і витримайте, щоб стік сік.
  3. Потім вимити в холодній воді, знову добре відцідити і підсмажити в олії.
  4. Далі покладіть їх на деко, посипте великою частиною натертого сиру, дрібно нарізаними помідорами і петрушкою.
  5. Приготуйте соус. Для цього, підсмажте в олії борошно і розмішайте з молоком і яйцем.
  6. Запікайте в духовці 20 хвилин, потім залийте соусом.
  7. Дістаньте з духовки, посипте сиром, що залишився, подрібненою зеленню петрушки.
  8. Знову поставте в духовку і допекайте.

Помідори фаршировані баклажанами і запечені в духовці

Зверніть увагу на це цікаве і смачне блюдо.

Необхідно:

  • Помідори середньої величини — 6-8 шт.
  • Баклажан невеликий — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сир — 50 г
  • Чорний мелений перець, зелень петрушки або кропу, сіль — за смаком
Дивіться також:  Брокколі — рецепт приготування на сковороді по-швидкому

Приготування

  1. Насамперед, у помідорів зріжте верхню частину з боку плодоніжки. Акуратно виберіть м’якоть гострим ножем.
  2. Помідори посоліть і поперчіть.
  3. Очистіть шкіру в баклажанів і дрібно їх порубаєте.
  4. М’якоть помідорів змішайте з посіченою м’якоттю баклажанів. Сюди ж додайте дрібно нарізану цибулю.
  5. Отриману суміш обсмажте в олії, додавши до неї дрібно рубаний часник, сіль і перець. Все перемішайте.
  6. Обсмаженої сумішшю нафаршируйте підготовлені помідори.
  7. Кожен помідор посипте тертим сиром, накрийте зрізаною верхівкою і збризніть рослинним маслом.
  8. Укладіть сформовані помідори на сковороду і запікайте в духовці.

Готові помідори прикрасьте зеленню петрушки або кропу. Подайте до столу як друге блюдо гарячим або як холодну закуску.

Смачно запечений перець, фарширований баклажанами

Зверніть увагу на рецепт, який просто необхідно включити в сімейне меню. Баклажани в духовці, таким чином, готувати зовсім просто.

Вам знадобиться:

  • Болгарський перець — 10-12 стручків
  • Баклажани середнього розміру — 3 шт.
  • М’якуш скибочки білого хліба — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Помідори — 4 шт.
  • Молоко — трохи
  • Рослинне масло, перець, часник, сіль — за смаком

Приготування

  1. У солодкого перцю зріжте верхівки і видаліть насіння.
  2. Баклажани спечіть в духовці, щоб зняти з них шкірку.
  3. Потім поріжте дрібно ножем.
  4. М’якуш білого хліба замочити в молоці, щоб потім перемішати з порубаними баклажанами.
  5. Дрібно наріжте цибулю і підсмажте на рослинній олії.
  6. З’єднайте обсмажену цибулю з баклажанної масою. Посоліть, поперчіть, додайте товчений часник і добре перемішайте.
  7. Перш за все, цією масою нафаршируйте стручки перцю і укладіть їх у глибоку форму для запікання.
  8. Приготуйте заливку. Для цього, наріжте скибочками помідори і трохи стушкуйте їх на сковороді, щоб вони дали сік.
  9. Залийте цією заливкою фаршировані перці.
  10. Ще додайте трохи сметани.
  11. Поставте форму в духовку на 35-40 хвилин до готовності.
Дивіться також:  Рисова запіканка в духовці з яловичим язиком

Баклажанові чіпси в духовці

Потрібно:

  • Баклажан — большоцй — 1 шт.
  • Італійська суміш — 2 ч. л.
  • Твердий сир — 4 ст. л.
  • Олія рослинна

Спосіб приготування

  1. Баклажани вимити. Чистити не треба.
  2. Поріжте плід гуртками, щоб товщина була не більше 2 мм
  3. На деко постеліть промаслений кальку, щоб покласти на неї всі нарізані кружечки.
  4. Намажте кружечки маслом, посипте італійської сумішшю і тертим сиром.
  5. Поставте деко в духовку, щоб запікати при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.
  6. Дайте кружочкам охолонути, щоб вони стали чіпсами через 2 години.
  7. Насамперед, охолодження має відбуватися при кімнатній температурі.

Запечені баклажани під соусом бешамель

Всі пропорції продуктів в даному рецепті беріть так, щоб вони відповідали вашим смаком.

Приготування

  1. Наріжте плоди уздовж.
  2. Обдайте окропом.
  3. Покладіть під прес на 2-3 години, до тих пір, поки не витече гіркий відвар.
  4. Потім очистити від верхньої шкірки, розріжте навпіл і вийміть насіння.
  5. Прокип’ятіть 1 раз.
  6. Потім перекладіть в горщик, облийте соусом бешамель і сметаною.
  7. Ще посипте тертим сиром, щоб створити невелику гостроту.
  8. Поставте горщик в гарячу духовку, для створення рум’яної скоринки.

В результаті, баклажани в духовці за таким рецептом виходять дуже смачними.

Баклажановий пиріг — рецепт надзвичайно смачний

Необхідно:

  • Баклажани невеликі -5-6 шт.
  • М’ясний фарш — 1 кг
  • Цибуля — 3 шт.
  • Сир — 50 г
  • Томатний сік з м’якоттю — 2 склянки
  • Молоко — 3/4 склянки
  • Яйце — 4 шт.
  • Сіль, перець, кріп, петрушка — за смаком

Приготування

  1. Баклажани розріжте на 4 частини вздовж.
  2. В першу чергу, обсмажте їх на рослинному маслі.
  3. У глибоку сковороду покладіть скоринкою вниз половину обсмажених баклажанів. Це буде перший шар.
  4. Між укладеними частинами покладіть шматочки вершкового масла.
  5. Другим шаром покладіть фарш, який попередньо потрібно посолити, поперчити і додати нарізану петрушку і кріп.
  6. Третім шаром у вас повинен бути покладений смажену цибулю.
  7. Четвертим шаром — знову частини баклажан, які повинні лежати, тепер вже, корочками вгору.
  8. Щоб приготувати заливку, змішайте в 3/4 склянки молока 4 яйця і збийте.
  9. Потім натріть на крупній тертці сир, який змішайте зі збитими яйцями.
  10. Залийте цією сумішшю вміст сковороди.
  11. Поставте сковороду в духовку.
  12. Запікайте баклажани в духовці 40-50 хвилин.
Дивіться також:  Морква в духовці — смачні рецепти запеченої моркви

Перед подачею на стіл прикрасьте випічку зеленню.

Відео про те, як приготувати закуску з баклажанів з приголомшливим смаком

Закуска виглядає апетитно, тому що вона неймовірно смачна. Наприклад, якщо ви поставите її на святковий стіл, то вона «полетить» зі столу в першу чергу.

Полюбіть страви з баклажанами, тому що така їжа корисна.