Запіканка з кабачків: 7 кращих рецептів приготування в духовці

Запіканка з кабачків становить один з численних способів приготування такого корисного овоча для організму людини. Плоди цього однорічної трав’янистої рослини дозрівають рано, вирощується майже скрізь, тому приготування смачних і корисних страв представляє особливий інтерес в літній час.

Будь-яка господиня знає про те, що в їжу краще використовувати молоді плоди середньої величини, які можна фарширувати смачною начинкою і нагодувати всю сім’ю на обід або на вечерю. Якщо добре постаратися та проявити фантазію, то на вашому святковому столі буде стояти кабачковий торт.

Сьогодні мова піде про приготування запіканок, які можна приготувати в духовці по швидкому і ситно нагодувати сім’ю. Всі секрети рецептів перед вами. з зрозумілим покроковим описом.

Приготування

1. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками і на розігрітій сковороді з соняшниковою олією доведемо його до м’якого стану в межах 1-2 хвилин..

2. Додаємо на сковороду до цибулі м’ясний фарш, який перчимо і солимо. Фарш постійно помішуємо і розбиваємо грудочки.

3. Помідор нарізаємо дрібними кубиками і кладемо на сковороду до фаршу. Продовжуємо смажити до готовності. Помідор ви можете замінити томатною пастою або улюбленим кетчупом.

4. Готуємо соус: у миску кладемо сметану, додаємо 2 яйця, солимо і посиплемо 1/2 ч. ложки орегано, видавлюємо через прес зубчики часнику. Все перемішуємо. Соус для запікання готовий.

5. Молоді кабачки нарізаємо тонкими смужками, у так, як на фото.

6. Форму для запікання змащуємо маслом і починаємо викладати нарізані пластинки в один шар, які поливаємо соусом.

7. На соус викладаємо м’ясо — не багато, в міру, розподіляючи його по поверхні.

8. Другим шаром кладемо знову пластинки кабачків, зверху покриваємо соусом.

9. На соус другого шару викладаємо підсмажений м’ясний фарш.

Дивіться також:  Баклажани в духовці: 7 рецептів смачно запечених баклажанів

10. Так, чергуючи шар за шаром, укладаємо всі підготовлені продукти.

11. Зараз пальчиками рук, натискаючи на верхній шар і трохи пошевеливая, даємо можливість, з’єднатися верствам між собою, а соусу проникнути всередину запіканки.

12. Останній верхній шар складається з натертого твердого сиру.

13. Ставимо форму для запікання в духовку на 45 хвилин при температурі 180 градусів. Запіканка з кабачків готова.

14. Відрізаємо шматочок від готового страви і милуємося збереженням форми на тарілці і привабливим виглядом всіх шарів у розрізі.

Відео про те, як запекти кабачки з сиром у духовці

Подивіться рецепт приготування запіканки з сиром і зеленню, при якому виходить смачне, соковите і ніжне на смак блюдо.

Намагайтеся зривати кабачки на своїх садових ділянок молодими, тоді страва буде більш класичним.

Кабачки в духовці з помідорами і фаршем