Запіканка з кабачків: 7 кращих рецептів приготування в духовці

Запіканка з кабачків становить один з численних способів приготування такого корисного овоча для організму людини. Плоди цього однорічної трав’янистої рослини дозрівають рано, вирощується майже скрізь, тому приготування смачних і корисних страв представляє особливий інтерес в літній час.

Будь-яка господиня знає про те, що в їжу краще використовувати молоді плоди середньої величини, які можна фарширувати смачною начинкою і нагодувати всю сім’ю на обід або на вечерю. Якщо добре постаратися та проявити фантазію, то на вашому святковому столі буде стояти кабачковий торт.

Сьогодні мова піде про приготування запіканок, які можна приготувати в духовці по швидкому і ситно нагодувати сім’ю. Всі секрети рецептів перед вами. з зрозумілим покроковим описом.

Приготування

1. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками і на розігрітій сковороді з соняшниковою олією доведемо його до м’якого стану в межах 1-2 хвилин..

2. Додаємо на сковороду до цибулі м’ясний фарш, який перчимо і солимо. Фарш постійно помішуємо і розбиваємо грудочки.

3. Помідор нарізаємо дрібними кубиками і кладемо на сковороду до фаршу. Продовжуємо смажити до готовності. Помідор ви можете замінити томатною пастою або улюбленим кетчупом.

4. Готуємо соус: у миску кладемо сметану, додаємо 2 яйця, солимо і посиплемо 1/2 ч. ложки орегано, видавлюємо через прес зубчики часнику. Все перемішуємо. Соус для запікання готовий.

5. Молоді кабачки нарізаємо тонкими смужками, у так, як на фото.

6. Форму для запікання змащуємо маслом і починаємо викладати нарізані пластинки в один шар, які поливаємо соусом.

7. На соус викладаємо м’ясо — не багато, в міру, розподіляючи його по поверхні.

8. Другим шаром кладемо знову пластинки кабачків, зверху покриваємо соусом.

9. На соус другого шару викладаємо підсмажений м’ясний фарш.

10. Так, чергуючи шар за шаром, укладаємо всі підготовлені продукти.

11. Зараз пальчиками рук, натискаючи на верхній шар і трохи пошевеливая, даємо можливість, з’єднатися верствам між собою, а соусу проникнути всередину запіканки.

Дивіться також:  Баклажани в духовці: 7 рецептів смачно запечених баклажанів

12. Останній верхній шар складається з натертого твердого сиру.

13. Ставимо форму для запікання в духовку на 45 хвилин при температурі 180 градусів. Запіканка з кабачків готова.

14. Відрізаємо шматочок від готового страви і милуємося збереженням форми на тарілці і привабливим виглядом всіх шарів у розрізі.

Відео про те, як запекти кабачки з сиром у духовці

Подивіться рецепт приготування запіканки з сиром і зеленню, при якому виходить смачне, соковите і ніжне на смак блюдо.

Намагайтеся зривати кабачки на своїх садових ділянок молодими, тоді страва буде більш класичним.

Кабачки в духовці з помідорами і фаршем

Даний рецепт доставить вам максимум задоволення з мінімальними зусиллями, в підсумку — смачне м’ясне блюдо з овочами.

Інгредієнти:

  • кабачки — 1 кг
  • фарш — 400 г
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • яйця курячі — 2 шт.
  • помідори — 2-3 шт.
  • сир твердий — 170 р
  • сметана — 200 г
  • сіль, спеції, петрушка, 3 зубчики часнику

Приготування

1. Молоді кабачки натираємо на крупній тертці прямо з шкіркою, якщо у вас вони більш стиглі, очистіть і видаліть насіння.

2. Натерті овочі солимо, перемішуємо і даємо постояти, щоб виділився сік, який у подальшому отожмем.

3. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на сковороді до прозорості, часто помішуючи.

4. До цибулі додаємо фарш, перемішуємо, розбиваючи грудочки, слідом кладемо спеції у вигляді італійських трав, хмелі сунелі, солимо. Смажимо фарш протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи.

5. У обсмажений фарш додаємо часник, пропущений через прес, потім все гарненько перемішуємо.

6. Нарізаємо кружечками помідори.

7. Натерті кабачки з сіллю добре віджимаємо з допомогою сита, щоб позбутися від зайвої рідини.

Дивіться також:  Мусака. Класичні рецепти мусака з баклажанами

8. Для приготування заливки потрібно збити сметану і яйця, з подальшим додаванням солі і перцю.

9. Скляну жаростійку форму злегка змащуємо олією і викладаємо рівним шаром половину натертого кабачків.

10. На кабачки розкладаємо весь підготовлений фарш і зверху нього третім шарі решту кабачків.

11. Зверху кабачків розкладаємо скибочки помідора.

12. Все це заливаємо підготовленої заливкою. Запіканка з кабачків, помідорів і фаршу зібрана у формі для запікання.

13. Відправляємо форму з вмістом в духовку на 20 хвилин при температурі 190-200 градусів.

14. Дістаємо форму з духовки і посипаємо нарізаною зеленню петрушки, а також натертим твердим сиром.

15. І знову відправляємо в духовку при тій же температурі на 15-20 хвилин.

16. Перед вами рум’яна і ароматна запіканка з кабачків з помідорами і фаршем. Приємно їсти !

Ніжна запіканка з курячим фаршем

Така запеканочка сподобається всім, з’їв шматочок і відірватися вже складно.

Інгредієнти:

  • кабачок — 2 шт. (700 г)
  • фарш курячий — 500 г
  • яйця — 2 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • перець солодкий — 1 шт.
  • сир твердий — 60 г
  • сметана — 2 ч. ложки
  • часник сухий — 2 ч. ложки
  • сіль, суміш перців

Приготування

1. Молоді кабачки натираємо на крупній тертці.

2. Кубиками нарізаємо солодкий перець.

3. Ріпчасту цибулю рубаємо на дрібні шматочки.

4. Зелень кропу дрібно рубаємо ножем.

5. У миску викладаємо: віджатий кабачок натертий, курячий фарш, цибуля, перець, кріп, 2 яйця, солимо, перчимо, додаємо сухий часник — все добре перемішуємо.

6. Нам потрібно дві форми для запікання, діаметром 20 см, які потрібно змастити рослинним маслом.

7. Викладаємо підготовлену масу з усіх інгредієнтів у 2 форми і розрівнюємо поверхню.

8. Верх запіканки з кабачків змащуємо сметаною.

9. Ставимо форму на деко і ставимо в духовку на 30-35 хвилин попередньо розігріту до 180 градусів.

Дивіться також:  Цвітна капуста в духовці: 5 рецептів кращого приготування

10. Дістаємо форми з духовки, посипати поверхню натертим сиром.

11. Протягом 10 хвилин доводимо сир на поверхні страви до розплавленого стану і дістаємо для остигання.

12. Нарізаємо готову страву на шматочки і кладемо по тарілочках.

Приємного апетиту !

Овочева запіканка під сиром — відео

Дізнайтеся рецепт страви з овочів, яке має певні переваги у порівнянні з підсмаженими або звареними на вогні.

Погодьтеся про те, що такий спосіб обробки овочів дозволяє зберегти в них максимум корисних речовин.

Кабачки з картоплею в духовці

Цей відносно простий рецепт дозволяє приготувати смачний і ніжний гарнір до будь-якого м’яса.

Інгредієнти:

  • 2 цукіні (різновид кабачка)
  • 7-8 картоплі
  • 400 мл вершків
  • 200 г сиру моцарелла
  • сіль, перець, часник, майоран, орегано, базилік

Приготування

1. Очищену картоплю натираємо на шатківниці, щоб він відразу нарізався тонким плпстинами.

2. Цукіні ріжемо ножем на невеликої товщини круглі пластинки.

3. Підготовлені картоплю і цукіні обсипаємо всіма наявними спеціями.

3. Далі, руками перемішуємо всі платівки зі спеціями.

4. Збираємо блюдо, чергуючи по черзі пластинку цукіні з платівкою картоплі і укладаємо на дно форми рядами.

5. Заливаємо укладені овочі у формі вершками і ставимо в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

6. В належний час дістаємо форму і посипаємо сиром моцарелла, знову ставимо в духовку до розплавлення сиру і придбання зверху золотистої скоринки.

7. Запіканка з кабачків з картоплею готова.

8. Накладаємо ароматні овочі на тарілку і кладемо будь улюблене м’ясо.

Приємно їсти !

Рецепт приготування кабачків з грибами — відео

Рецепт страви дуже простий, який приємно їсти навіть в холодному вигляді.

Безсумнівно, приготування страв в духовці має особливу популярність, яка дозволяє економити час на кухні, урізноманітнити меню і радувати рідних стравами з кабачків.