Запіканка з куркою — завжди смачне друге блюдо. Вона може просто запікатися в духовці з овочами з нашого городу. Будь-яка господиня з допомогою духовки зможе приготувати соковите блюдо з м’ясом курки.
Процес запікання смачної їжі не містить в собі особливих секретів. Просто приготуйте правильно продукти у форму для запікання. Все інше за вас зробить духова шафа. При цьому, всі корисні речовини зберігаються в запікаємих компонентах.
Готову страву з духовки завжди має привабливий вигляд. Тому сміливо включайте курячу запіканку в своє сімейне меню.
Запіканка з м’яса курки з пекінською капустою
Страва з капустою виходить соковитим, тому що запіканка з куркою готується правильно.
Інгредієнти:
- Філе курки — 500 г
- Капуста пекінська 300 г
- Яйця — 3 шт.
- Масло вершкове — 70 г
- Зелень кропу — 20 г
- Сіль — за смаком
Приготування
- Куряче філе посипте невеликою кількістю замороженого і натертого вершкового масла.
- Потім філе відбийте.
- Пекінську капусту вимийте, подрібніть і змішайте зі збитими яйцями. Ще посоліть і ретельно перемішайте.
- Підготовлене куряче філе викладіть в змащену маслом форму.
- Зверху відбитого філе викладіть яєчно-капустяну суміш.
- Форму для випікання з сформованим вмістом помістіть в духову шафу.
- Запікайте 30-40 хвилин при температурі 1890-200 градусів С.
- Готову страву посипте нарізаною зеленню кропу.
- Розріжте на порційні шматки і подайте до столу.
Приємного апетиту !
Куряча запіканка з томатним соусом в духовці
Запіканка з куркою по цьому рецепту готується легко і просто.
Необхідні продукти:
- Куряче філе — 500 г
- Бекон — 300 г
- Помідори — 500 г
- Сир твердих порід — 200 г
- Нежирні вершки — 200 г
- Масло вершкове — 30 г
- Листя базиліка — 30 г
- Перець чорний мелений, сіль — за смаком
Приготування
- Вимийте філе курки і злегка обсушити паперовою серветкою.
- У кожному шматочку зробіть невеликі надрізи.
- Розсуньте розрізи і вкладете в них дрібно нарізаний сир і подрібнене листя базиліка.
- Присипте шматочки м’яса сумішшю перцю і солі.
- Вимиті помідори бланшируйте в окропі 1-2 хвилини, щоб очистити їх від шкірки.
- Очищені помідори розімніть в кашку, додайте перець і сіль. Все перемішайте. Додайте вершки і ще перемішайте. Томатний соус готовий.
- Підготовлені шматочки філе оберніть скибочками бекону.
- Перекладіть шматочки філе в беконі в змащену маслом форму. Залийте їх приготованим томатним соусом.
- Поставте форму в духовку і випікайте протягом 20-30 хвилин при температурі 180-200 градусів С.
- Готову запіканку розріжте на порційні шматки.
- Ще прикрасьте листям базиліка і подавайте в гарячому вигляді.
Приємно їсти !
Запіканка з куркою, рисом, овочами і абрикосами
З присутністю рису страва виходить більш ситним.
Інгредієнти:
- М’ясо курки — 500 г
- Рис — 300 г
- Абрикоси — 400 г
- Вода — 1 літр
- Цибуля ріпчаста — 50 г
- Перець солодкий — 100 г
- Борошно пшеничне — 20 г
- Вершки нежирні — 200 мл
- Масло вершкове — 50 г
- Імбир і карі — на кінчику ножа
- Перець білий мелений, сіль — за смаком
Приготування рецепта
- Рис переберіть. Всипте його в киплячу підсолену воду і відваріть.
- М’ясо курки вимийте, подрібніть і обсмажте на сковороді у вершковому маслі. Під час обжарювання додайте мелений перець і сіль.
- Викладіть шматочки курки на тарілку.
- На сковороду покладіть дрібно нарізані абрикоси, ріпчасту цибулю і солодкий перець. Все перемішайте.
- Ще всипте просіяне через сито борошно, каррі, імбир, мелений перець і сіль.
- Потім прогрійте 10-15 хвилин.
- Потім додайте вершки і кип’ятіть протягом 5-7 хвилин.
- Форму для випічки змастіть маслом і викладіть шарами відварений рис, м’ясо та овочеву масу.
- Випікайте при температурі 180-200 градусів до готовності.
- Гарячу запіканку з куркою на порційні шматки і подавайте в гарячому вигляді.
Їжте на здоров’я !
Як приготувати курячу запіканку з кабачків, грибів і сиру
Кабачки і гриби роблять друге страву більш соковитим.
Необхідно:
- Куряче м’ясо — 500 г
- Цукіні — 300 г
- Гриби — 200 г
- Бульйон курячий — 200 мл
- Борошно пшеничне — 10 г
- Масло вершкове — 50 г
- Олія оливкова — 50 мл
- Сир твердих порід — 100 г
- Вершки нежирні — 50 мл
- Зелень кропу — 20 г
- Перець чорний мелений, сіль — за смаком
Приготування
- М’ясо курки промийте і дрібно поріжте.
- Гриби помийте, подрібніть, покладіть на розігріту сковороду і обсмажте в оливковій олії.
- За кілька хвилин до готовності додайте нарізаний дрібними кубиками цукіні.
- Тушкуйте гриби з цукіні протягом 10-15 хвилин. Ще додайте невелику кількість води.
- Просійте борошно через сито, всипте на сковороду і спасеруйте в невеликій кількості вершкового масла. Потім влийте бульйон, слідом вершки. Ще додайте сіль, мелений перець і дрібно нарубану зелень кропу.
- На дно змащеної маслом форми викладіть підготовлені шматочки курячого м’яса.
- Зверху м’яса розкладіть суміш грибів і цукіні.
- І нарешті, залийте все вершковим соусом.
- Посипте запіканку з куркою натертим на дрібній тертці сиром.
- Поставте форму в духовку, розігріту до 180-200 градусів С. Запікайте протягом 20-30 хвилин.
- Готову страву подайте гарячим, розрізаємо на порційні шматки.
Смачне блюдо в духовці з курки і айви
Виходить красиве блюдо з секретним смаком.
Інгредієнти:
- Куряче м’ясо — 500 г
- Айва — 200 г
- Цибуля ріпчаста — 100 г
- Зелень кропу і петрушки — 20 г
- Майонез -30 р
- Олія оливкова — 50 мл
- Сухарі панірувальні — 20 г
- Перець чорний мелений, сіль — за смаком
Процес приготування:
- Вимийте айву, очистіть від шкірки, дрібно наріжте і викладіть на сковороду.
- Обсмажте її в оливковій олії з додаванням рубаного ріпчастої цибулі і невеликої кількості води.
- Подрібніть м’ясо курки і з’єднайте з айвою. Ще додайте мелений перець, сіль і майонез. Все ретельно перемішайте.
- Підготовлену масу перекладіть в змащену маслом і посипану сухарями форму.
- Поставте форму в духовку і запікайте при температурі 180-200 градусів С протягом 20-30 хвилин.
Дуже красиво буде виглядати запіканка з куркою, якщо ви прикрасите її подрібненою зеленню петрушки і кропу.
Запіканка з курячого фаршу з картоплею в духовці
Інгредієнти:
- Картопля — 700 г
- Морква — 1 шт.
- Шпинат — 150 г
- Куряче філе — 300 г
- Яйця — 3 шт.
- Вершкове масло — 50 г
- Сир — 100 г
- Сіль, перець — за смаком
Приготування
- Відваріть картоплю разом з морквою до м’якості.
- Потім розімніть все в пюре і трохи остудіть.
- Додайте 2 яйця, сіль, перець. Змішайте всі разом.
- Куряче філе пропустіть через м’ясорубку. Додайте подрібнений в блендері шпинат, яйце, сіль, перець і перемішайте.
- Змастіть форму рослинним маслом і викладіть спочатку тільки половину картопляної маси.
- На картопляний шар розкладіть курячий фарш зі шпинатом.
- На фарш зверху викладіть другу половину картопляної маси.
- Потім зверху викладіть шматочки вершкового масла і тертий сир.
- Запікайте в духовці при 180 градусах З тривалістю 40 хвилин.
Приємно їсти !
Відео про те, як приготувати запіканку з кабачків і курки
Блюда, запечені в духовці з куркою, бувають завжди смачними. Приготуйте і переконайтеся самі. Приємною готування.