Запіканка з куркою і овочами в духовці — 7 смачних рецептів

Запіканка з куркою — завжди смачне друге блюдо. Вона може просто запікатися в духовці з овочами з нашого городу. Будь-яка господиня з допомогою духовки зможе приготувати соковите блюдо з м’ясом курки.

Процес запікання смачної їжі не містить в собі особливих секретів. Просто приготуйте правильно продукти у форму для запікання. Все інше за вас зробить духова шафа. При цьому, всі корисні речовини зберігаються в запікаємих компонентах.

Готову страву з духовки завжди має привабливий вигляд. Тому сміливо включайте курячу запіканку в своє сімейне меню.

Запіканка з м’яса курки з пекінською капустою

Страва з капустою виходить соковитим, тому що запіканка з куркою готується правильно.

Інгредієнти:

  • Філе курки — 500 г
  • Капуста пекінська 300 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Масло вершкове — 70 г
  • Зелень кропу — 20 г
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Куряче філе посипте невеликою кількістю замороженого і натертого вершкового масла.
  2. Потім філе відбийте.
  3. Пекінську капусту вимийте, подрібніть і змішайте зі збитими яйцями. Ще посоліть і ретельно перемішайте.
  4. Підготовлене куряче філе викладіть в змащену маслом форму.
  5. Зверху відбитого філе викладіть яєчно-капустяну суміш.
  6. Форму для випікання з сформованим вмістом помістіть в духову шафу.
  7. Запікайте 30-40 хвилин при температурі 1890-200 градусів С.
  8. Готову страву посипте нарізаною зеленню кропу.
  9. Розріжте на порційні шматки і подайте до столу.

Приємного апетиту !

Куряча запіканка з томатним соусом в духовці

Запіканка з куркою по цьому рецепту готується легко і просто.

Необхідні продукти:

  • Куряче філе — 500 г
  • Бекон — 300 г
  • Помідори — 500 г
  • Сир твердих порід — 200 г
  • Нежирні вершки — 200 г
  • Масло вершкове — 30 г
  • Листя базиліка — 30 г
  • Перець чорний мелений, сіль — за смаком
Дивіться також:  Запіканка з кабачків: 7 кращих рецептів приготування в духовці

Приготування

  1. Вимийте філе курки і злегка обсушити паперовою серветкою.
  2. У кожному шматочку зробіть невеликі надрізи.
  3. Розсуньте розрізи і вкладете в них дрібно нарізаний сир і подрібнене листя базиліка.
  4. Присипте шматочки м’яса сумішшю перцю і солі.
  5. Вимиті помідори бланшируйте в окропі 1-2 хвилини, щоб очистити їх від шкірки.
  6. Очищені помідори розімніть в кашку, додайте перець і сіль. Все перемішайте. Додайте вершки і ще перемішайте. Томатний соус готовий.
  7. Підготовлені шматочки філе оберніть скибочками бекону.
  8. Перекладіть шматочки філе в беконі в змащену маслом форму. Залийте їх приготованим томатним соусом.
  9. Поставте форму в духовку і випікайте протягом 20-30 хвилин при температурі 180-200 градусів С.
  10. Готову запіканку розріжте на порційні шматки.
  11. Ще прикрасьте листям базиліка і подавайте в гарячому вигляді.