Запіканка з куркою і овочами в духовці — 7 смачних рецептів

Запіканка з куркою — завжди смачне друге блюдо. Вона може просто запікатися в духовці з овочами з нашого городу. Будь-яка господиня з допомогою духовки зможе приготувати соковите блюдо з м’ясом курки.

Процес запікання смачної їжі не містить в собі особливих секретів. Просто приготуйте правильно продукти у форму для запікання. Все інше за вас зробить духова шафа. При цьому, всі корисні речовини зберігаються в запікаємих компонентах.

Готову страву з духовки завжди має привабливий вигляд. Тому сміливо включайте курячу запіканку в своє сімейне меню.

Запіканка з м’яса курки з пекінською капустою

Страва з капустою виходить соковитим, тому що запіканка з куркою готується правильно.

Інгредієнти:

  • Філе курки — 500 г
  • Капуста пекінська 300 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Масло вершкове — 70 г
  • Зелень кропу — 20 г
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Куряче філе посипте невеликою кількістю замороженого і натертого вершкового масла.
  2. Потім філе відбийте.
  3. Пекінську капусту вимийте, подрібніть і змішайте зі збитими яйцями. Ще посоліть і ретельно перемішайте.
  4. Підготовлене куряче філе викладіть в змащену маслом форму.
  5. Зверху відбитого філе викладіть яєчно-капустяну суміш.
  6. Форму для випікання з сформованим вмістом помістіть в духову шафу.
  7. Запікайте 30-40 хвилин при температурі 1890-200 градусів С.
  8. Готову страву посипте нарізаною зеленню кропу.
  9. Розріжте на порційні шматки і подайте до столу.

Приємного апетиту !

Куряча запіканка з томатним соусом в духовці

Запіканка з куркою по цьому рецепту готується легко і просто.

Необхідні продукти:

  • Куряче філе — 500 г
  • Бекон — 300 г
  • Помідори — 500 г
  • Сир твердих порід — 200 г
  • Нежирні вершки — 200 г
  • Масло вершкове — 30 г
  • Листя базиліка — 30 г
  • Перець чорний мелений, сіль — за смаком
Дивіться також:  Цвітна капуста в духовці: 5 рецептів кращого приготування

Приготування

  1. Вимийте філе курки і злегка обсушити паперовою серветкою.
  2. У кожному шматочку зробіть невеликі надрізи.
  3. Розсуньте розрізи і вкладете в них дрібно нарізаний сир і подрібнене листя базиліка.
  4. Присипте шматочки м’яса сумішшю перцю і солі.
  5. Вимиті помідори бланшируйте в окропі 1-2 хвилини, щоб очистити їх від шкірки.
  6. Очищені помідори розімніть в кашку, додайте перець і сіль. Все перемішайте. Додайте вершки і ще перемішайте. Томатний соус готовий.
  7. Підготовлені шматочки філе оберніть скибочками бекону.
  8. Перекладіть шматочки філе в беконі в змащену маслом форму. Залийте їх приготованим томатним соусом.
  9. Поставте форму в духовку і випікайте протягом 20-30 хвилин при температурі 180-200 градусів С.
  10. Готову запіканку розріжте на порційні шматки.
  11. Ще прикрасьте листям базиліка і подавайте в гарячому вигляді.

Приємно їсти !

Запіканка з куркою, рисом, овочами і абрикосами

З присутністю рису страва виходить більш ситним.

Інгредієнти:

  • М’ясо курки — 500 г
  • Рис — 300 г
  • Абрикоси — 400 г
  • Вода — 1 літр
  • Цибуля ріпчаста — 50 г
  • Перець солодкий — 100 г
  • Борошно пшеничне — 20 г
  • Вершки нежирні — 200 мл
  • Масло вершкове — 50 г
  • Імбир і карі — на кінчику ножа
  • Перець білий мелений, сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. Рис переберіть. Всипте його в киплячу підсолену воду і відваріть.
  2. М’ясо курки вимийте, подрібніть і обсмажте на сковороді у вершковому маслі. Під час обжарювання додайте мелений перець і сіль.
  3. Викладіть шматочки курки на тарілку.
  4. На сковороду покладіть дрібно нарізані абрикоси, ріпчасту цибулю і солодкий перець. Все перемішайте.
  5. Ще всипте просіяне через сито борошно, каррі, імбир, мелений перець і сіль.
  6. Потім прогрійте 10-15 хвилин.
  7. Потім додайте вершки і кип’ятіть протягом 5-7 хвилин.
  8. Форму для випічки змастіть маслом і викладіть шарами відварений рис, м’ясо та овочеву масу.
  9. Випікайте при температурі 180-200 градусів до готовності.
  10. Гарячу запіканку з куркою на порційні шматки і подавайте в гарячому вигляді.
Дивіться також:  Рисова запіканка в духовці з яловичим язиком

Їжте на здоров’я !

Як приготувати курячу запіканку з кабачків, грибів і сиру

Кабачки і гриби роблять друге страву більш соковитим.

Необхідно:

  • Куряче м’ясо — 500 г
  • Цукіні — 300 г
  • Гриби — 200 г
  • Бульйон курячий — 200 мл
  • Борошно пшеничне — 10 г
  • Масло вершкове — 50 г
  • Олія оливкова — 50 мл
  • Сир твердих порід — 100 г
  • Вершки нежирні — 50 мл
  • Зелень кропу — 20 г
  • Перець чорний мелений, сіль — за смаком

Приготування

  1. М’ясо курки промийте і дрібно поріжте.
  2. Гриби помийте, подрібніть, покладіть на розігріту сковороду і обсмажте в оливковій олії.
  3. За кілька хвилин до готовності додайте нарізаний дрібними кубиками цукіні.
  4. Тушкуйте гриби з цукіні протягом 10-15 хвилин. Ще додайте невелику кількість води.
  5. Просійте борошно через сито, всипте на сковороду і спасеруйте в невеликій кількості вершкового масла. Потім влийте бульйон, слідом вершки. Ще додайте сіль, мелений перець і дрібно нарубану зелень кропу.
  6. На дно змащеної маслом форми викладіть підготовлені шматочки курячого м’яса.
  7. Зверху м’яса розкладіть суміш грибів і цукіні.
  8. І нарешті, залийте все вершковим соусом.
  9. Посипте запіканку з куркою натертим на дрібній тертці сиром.
  10. Поставте форму в духовку, розігріту до 180-200 градусів С. Запікайте протягом 20-30 хвилин.
  11. Готову страву подайте гарячим, розрізаємо на порційні шматки.

Смачне блюдо в духовці з курки і айви

Виходить красиве блюдо з секретним смаком.

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо — 500 г
  • Айва — 200 г
  • Цибуля ріпчаста — 100 г
  • Зелень кропу і петрушки — 20 г
  • Майонез -30 р
  • Олія оливкова — 50 мл
  • Сухарі панірувальні — 20 г
  • Перець чорний мелений, сіль — за смаком
Дивіться також:  Картопля в духовці — 10 смачних рецептів запеченої картоплі

Процес приготування:

  1. Вимийте айву, очистіть від шкірки, дрібно наріжте і викладіть на сковороду.
  2. Обсмажте її в оливковій олії з додаванням рубаного ріпчастої цибулі і невеликої кількості води.
  3. Подрібніть м’ясо курки і з’єднайте з айвою. Ще додайте мелений перець, сіль і майонез. Все ретельно перемішайте.
  4. Підготовлену масу перекладіть в змащену маслом і посипану сухарями форму.
  5. Поставте форму в духовку і запікайте при температурі 180-200 градусів С протягом 20-30 хвилин.

Дуже красиво буде виглядати запіканка з куркою, якщо ви прикрасите її подрібненою зеленню петрушки і кропу.

Запіканка з курячого фаршу з картоплею в духовці

Інгредієнти:

  • Картопля — 700 г
  • Морква — 1 шт.
  • Шпинат — 150 г
  • Куряче філе — 300 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Вершкове масло — 50 г
  • Сир — 100 г
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування

  1. Відваріть картоплю разом з морквою до м’якості.
  2. Потім розімніть все в пюре і трохи остудіть.
  3. Додайте 2 яйця, сіль, перець. Змішайте всі разом.
  4. Куряче філе пропустіть через м’ясорубку. Додайте подрібнений в блендері шпинат, яйце, сіль, перець і перемішайте.
  5. Змастіть форму рослинним маслом і викладіть спочатку тільки половину картопляної маси.
  6. На картопляний шар розкладіть курячий фарш зі шпинатом.
  7. На фарш зверху викладіть другу половину картопляної маси.
  8. Потім зверху викладіть шматочки вершкового масла і тертий сир.
  9. Запікайте в духовці при 180 градусах З тривалістю 40 хвилин.

Приємно їсти !

Відео про те, як приготувати запіканку з кабачків і курки

Блюда, запечені в духовці з куркою, бувають завжди смачними. Приготуйте і переконайтеся самі. Приємною готування.