Сирна запіканка — є ідеальним сніданком вранці і легким вечерею вечорами. Її люблять діти і люди схильні до дієтичного харчування. За міру охолодження після запікання, вона добре ріжеться і зберігає форму.
Сьогодні ви дізнаєтеся як приготувати запіканку з сиру в мультиварці. Ця чудова пічка є в багатьох сім’ях та будинках.
Для приготування потрібні: сир, яйця, борошно або манка. У сиру не повинно бути грудочок, а яйця потрібно попередньо збити. Все просто і виходить смачно.
Сирна запіканка в мультиварці — смачна і ніжна, як у садку
Запіканку за цим рецептом можна приготувати ввечері і залишити до ранкового сніданку.
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 100 г сметани
- 1.5 ч. л. розпушувача
- 100 г цукру
- 4 ст. л. борошна
- 4 яйця
Приготування рецепта
- Починаємо рецепт з яєць і зараз потрібно відокремити білки від жовтків. Жовтки кладемо до сиру, а білки — в чашу, в якій надалі ми їх будемо збивати.
2. У чашку з сиром, додаємо розпушувач, трохи цукру (іншу частину будемо додавати в білок), сметану. Перемішати ложкою.
3. Далі всю масу збиваємо блендером, грудочок у сиру не буде.
4. Через деякий час додаємо борошно. За бажанням можете додати ванілін.
5. Механічним міксером потрібно збити білки з додаванням цукру так, щоб пінка стояла.
6. Збиті білки додаємо в сир, але не всі відразу, а частинами: поклали частина — перемішали ложкою, поклали ще частина білків — знову перемішали і так до кінця.
7. Чашу мультиварки змащуємо сливосным маслом: дно і стінки.
8. Виливаємо підготовлене тісто в змащену маслом чашу мультиварки.
9. Чашу ставимо в піч і вибираємо режим «Випічка». Випікання відбувається протягом 30 хвилин.
Через 30 хвилин сирна запіканка готова. Дістаємо і залишаємо на тарілці до повного охолодження.
Остиглу запіканку нарізаємо на шматочки і подаємо до столу.
Запіканка з сиру в мультиварці без манки — відео рецепт
Процес готування йде в режимі «Випічка» протягом 1 години. Потім відкрити кришку і залишити остигати на 40 — 60 хвилин. Потім дістати з допомогою корзини пароварки, прикрасити будь-яким варенням, нарізати на шматочки і подати на стіл.
Рецепт запіканки в мультиварці з яблуками
Інгредієнти:
- 600 г сиру
- 4 яйця
- 4 ст. л. цукру
- 1 пакетик ванільного цукру — 10 г
- 2 великих яблука
- 1 ч. ложка — розпушувача
- 4 ст. л. манки
- Жменю родзинок або журавлини
Приготування рецепту Сирна запіканка:
- Сир починаємо протирати через сито, щоб не було грудочок і випічка була ніжною і соковитою.
2. Перетирайте сир через сито невеликими порціями — так зручніше.
3. У миску вливаємо 4 яйця, 4 столові ложки цукру і пакетик ванільного цукру.
4. Починаємо збивати вміст міксером 2 хвилини.
5. Нам знадобляться два яблука. Чистимо від шкірки, вирізаємо серцевину.
6. І нарізаємо яблука невеликими шматочками, як на фото.
7. До сиру додаємо 1 чайну ложку розпушувача, 4 ст. ложки манки і виливаємо збиті яйця.
8. Ще додаємо жменю родзинок.
9. Інгредієнти перемішуємо з допомогою міксера.
10. Останніми додаємо яблука і перемішуємо лопаткою.
11. Дно чаші змащуємо вершковим маслом і можна ще злегка присипати манкою. Викладаємо сирну масу і закриваємо кришку мультиварки.
12. На панелі мультиварки вибираємо режим «Випічка» і час приготування 60 хвилин. Натискаємо «Старт».
13. Через 1 годину відкриваємо кришку і нехай запіканка постоїть так 10 хвилин.
14. Діставати випічку будемо з допомогою форми для приготування на пару. Ставимо форму в каструлю, а потім всі разом дістаємо і перевертаємо.
15. Ось так залишаємо запіканку на формі до повного охолодження.
16. Готову випічку посипаємо корицею.
17. Дуже ніжна і повітряна сирна запіканка готова.
18. Нарізаємо її шматочками, кладемо на тарілку і подаємо на стіл.
Можливо вам будуть цікаві інші способи приготування запіканок з сиром, тоді знайомтесь: Запіканка з сиру в мікрохвильовці.
А ось найпоширеніший спосіб випікання сирних запіканок: Запіканка з сиру в духовці .
Сирна запіканка в мультиварці з морквою — відео рецепт
Випічка сирної маси з морквою виходить ніжною і соковитою. Спробуйте !