Мусака — традиційне грецьке блюдо, яке варто спробувати. Таке блюдо готують часто і на Близькому Сході. Зазвичай по-грецьки блюдо роблять із запечених шарів. Де нижній шар складається з баклажанів і оливкової олії. Середнім шаром є баранина з помідорами. Верхній шар являє собою соус бешамель.
Сучасні господині здатні експериментувати традиційне блюдо. Тому зараз мусака може готуватися взагалі без м’яса. В неї додають капусту, гриби, кабачок або картоплю.
І тим не менш, це блюдо стало улюбленим у багатьох країнах світу. Зараз і ми приготуємо це овочеве блюдо за різними рецептами, щоб спробувати його на смак, оцінити і внести в наше повсякденне меню.
Мусака по-грецьки з баклажанами — класичний рецепт
Спробуйте приготувати це блюдо, тому що воно з корисними плодами баклажан.
Потрібно:
- Баклажани — 4 шт.
- Помідори — 4 шт.
- М’ясний фарш — 300 г
- Цибулина — 1 шт.
- Часник — 3 зубчики
- Тертий сир — 100 г
- Петрушка — 1 пучок
- Біле вино — 100 мл
- Борошно — 25 г
- Вершкове масло — 25 г
- Молоко — 250 мл
- Яйце — 2 шт.
- Сіль, чорний мелений перець, червоний мелений перець, орегано — за смаком
Спосіб приготування
Плоди баклажанів помийте і обсушіть. Потім наріжте на кружечки товщиною не більше 1 см
Складіть кружечки в друшляк і пересипте сіллю. Закрийте тарілкою і поставте вантаж, щоб пішла гіркота з рідиною. Нехай вони постоять так 1-2 години.
Потім нарізані баклажани промийте під проточною водою і обсушити на паперових рушниках.
На сковороду налийте трохи олії і обсмажуйте кружечки з обох боків до напівготовності. Сильно засмажувати поверхня у них не потрібно. Таким чином обсмажте все баклажани.
Помідори в кількості 3 штук наріжте на шматочки і прокрутити на м’ясорубці. Один помідор залиште для формування страви мусака.
Нарізаний шматочками цибулю обсмажте 2-3 хвилини до прозорості. Для появи приємного часникового запаху додайте нарізаний часник.
До цибулі додайте фарш і, розбиваючи лопаткою, обсмажуйте його до зміни кольору. М’ясний сік з часом повинен випаруватися.
Коли фарш стане майже сухим — влийте біле вино. Тушкуйте так до його випаровування.
Потім додайте прокрученные помідори, сіль, перець, орегано, цукор і все перемішайте. Так тушкуйте все до сухості фаршу.
Приготування соусу
Розтопіть на сковороді вершкове масло. Додайте борошно і обсмажуйте 3-4 хвилини.
Потім частинами вливайте молоко і розтирайте борошняні грудочки. В результаті повинен вийти соус однорідної консистенції. Додайте в нього сіль, перець, перемішайте і зніміть з вогню.
Перелийте соус в окрему миску і розбийте залишилися грудочки міксером або блендером.