Мусака. Класичні рецепти мусака з баклажанами

Мусака — традиційне грецьке блюдо, яке варто спробувати. Таке блюдо готують часто і на Близькому Сході. Зазвичай по-грецьки блюдо роблять із запечених шарів. Де нижній шар складається з баклажанів і оливкової олії. Середнім шаром є баранина з помідорами. Верхній шар являє собою соус бешамель.

Сучасні господині здатні експериментувати традиційне блюдо. Тому зараз мусака може готуватися взагалі без м’яса. В неї додають капусту, гриби, кабачок або картоплю.

І тим не менш, це блюдо стало улюбленим у багатьох країнах світу. Зараз і ми приготуємо це овочеве блюдо за різними рецептами, щоб спробувати його на смак, оцінити і внести в наше повсякденне меню.

Мусака по-грецьки з баклажанами — класичний рецепт

Спробуйте приготувати це блюдо, тому що воно з корисними плодами баклажан.

Потрібно:

  • Баклажани — 4 шт.
  • Помідори — 4 шт.
  • М’ясний фарш — 300 г
  • Цибулина — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Тертий сир — 100 г
  • Петрушка — 1 пучок
  • Біле вино — 100 мл
  • Борошно — 25 г
  • Вершкове масло — 25 г
  • Молоко — 250 мл
  • Яйце — 2 шт.
  • Сіль, чорний мелений перець, червоний мелений перець, орегано — за смаком

Спосіб приготування

Плоди баклажанів помийте і обсушіть. Потім наріжте на кружечки товщиною не більше 1 см

Складіть кружечки в друшляк і пересипте сіллю. Закрийте тарілкою і поставте вантаж, щоб пішла гіркота з рідиною. Нехай вони постоять так 1-2 години.

Потім нарізані баклажани промийте під проточною водою і обсушити на паперових рушниках.

На сковороду налийте трохи олії і обсмажуйте кружечки з обох боків до напівготовності. Сильно засмажувати поверхня у них не потрібно. Таким чином обсмажте все баклажани.

Дивіться також:  Сирна запіканка в мультиварці (43 фото) — як у дитячому садку

Помідори в кількості 3 штук наріжте на шматочки і прокрутити на м’ясорубці. Один помідор залиште для формування страви мусака.

Нарізаний шматочками цибулю обсмажте 2-3 хвилини до прозорості. Для появи приємного часникового запаху додайте нарізаний часник.

До цибулі додайте фарш і, розбиваючи лопаткою, обсмажуйте його до зміни кольору. М’ясний сік з часом повинен випаруватися.

Коли фарш стане майже сухим — влийте біле вино. Тушкуйте так до його випаровування.

Потім додайте прокрученные помідори, сіль, перець, орегано, цукор і все перемішайте. Так тушкуйте все до сухості фаршу.

Приготування соусу

Розтопіть на сковороді вершкове масло. Додайте борошно і обсмажуйте 3-4 хвилини.

Потім частинами вливайте молоко і розтирайте борошняні грудочки. В результаті повинен вийти соус однорідної консистенції. Додайте в нього сіль, перець, перемішайте і зніміть з вогню.

Перелийте соус в окрему миску і розбийте залишилися грудочки міксером або блендером.