Маслюки мариновані — 4 рецепту приготування на зиму

Подивіться приготування маринаду для великої кількості маслюків. Міркування автора відео будуть вам дуже корисні, тому що сьогодні ми збираємо маслюки, а по дорозі додому нам можуть попастися багато білих грибів.

Загальні принципи готування маринаду допоможуть вам поповнити свої знання для заготівлі та інших видів грибів.

Маслюки мариновані — класичний рецепт з оцтом без стерилізації

Більшість людей маслюки від плівки на капелюшку очищають. І мене так вчили батьки. Подивіться класичний підхід до консервування грибів на зиму.

Спосіб приготування

1. Насамперед зібрані гриби очищають від сміття і з кожною капелюшки знімаємо плівку.

2. Від капелюшків відрізаємо все ніжки і відкладаємо їх в іншу чашку, щоб зварити з них грибовницу або смачно посмажити.

3. Очищені гриби миємо під струменем проточної води, кожен окремо.

Якщо немає проточної води, тоді можна їх вимити шляхом багаторазового занурення у відро з холодною водою, дають їй стекти.

4. Великі капелюшки розрізаємо на частини, а дрібні залишаємо цілими.

5. Підготовлені гриби кладемо в каструлю для варива і наливаємо холодну воду. Каструлю ставимо на вогонь і варимо 15 хвилин.

Під час варіння розсіл повинен покривати гриби. Щоб проварилися зо рівномірно, при варінні обережно перемішують дерев’яною кописткою.

6. Тим часом стерилізуємо над парою скляні банки.

7. А також кип’ятимо залізні кришки.

8. Приступаємо до приготування маринаду. Включаємо міркування: У нас є 500 г маслюків. На це кількість грибів наливаємо в каструльку 300 г води, насипаємо 1.5 ст. ложки цукру, 1 ст. ложку солі з гіркою, 6 шт. чорного перцю горошком, 2 шт. гвоздики і горошки коріандру. Ставимо каструльку на вогонь.

9. Коли маринад закипить, відразу ж забираємо гриби шумівкою з каструлі, в якій вони варилися і розміщуємо їх в каструльку з маринадом. Маслюки мариновані варимо в каструльці ще 15 хвилин. Потім знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути.

Дивіться також:  Зелені помідори на зиму — смачні рецепти пальчики оближеш

10. У каструльку з грибами додаємо 1 чайну ложку оцтової есенції 70% і перемішуємо.

11. У банку нарізаємо часник і кладемо лавровий листочок.

12. Нарешті, накладаємо маслюки мариновані в підготовлену 0.5 літрову баночку. Зверху доливаємо маринад і закриваємо залізною кришкою.

13. Як завжди, банку перевертаємо і закутуємо до охолодження.

Відео про те, як замаринувати маслюки на зиму під залізні кришки

Подивіться рецепт заготівлі на зиму великої кількості маслюків.

Сьогодні були розглянуті рецепти заготівлі грибів на зиму без стерилізації банок, що значно скорочує час приготування. Збереження банок у погребі доведено життєвою практикою.