Подавайте, посипавши цедрою ще одного лимона з запеченої свининою чи куркою.
Запечена моркву в горіховому маслі
Потрібно:
- Морква — 5 шт.
- Лимонний сік — 2 ст. л.
- Розтоплене вершкове масло — 2 ст. л.
- Горіхи (фундук або ліщина) — 50 г
- Мелений запашний перець — 1 щіпка
- Сіль — за смаком
Приготування
- Моркву очистіть, промийте і наріжте соломкою шириною 0.5 см і довжиною 5-6 див.
- Потім ще вологу викладіть її в скляний або фарфоровий посуд.
- Потім посоліть і тушкуйте під кришкою 5 хвилин в максимально розігрітій духовці. Якщо потрібно, то додайте води.
- Далі все перемішайте і готуйте під кришкою в духовці ще 20 хвилин.
- Ще приправте перцем, посоліть і полийте лимонним соком.
- Масло з розтертими горіхами прогрійте 3 хвилини в окремому посуді під кришкою.
- Змішайте його з морквою і відразу ж подавайте до сімейного столу.
Морква азербайджанською запечена з зірою
Потрібно:
- Морква — 8 шт.
- Оливкова олія — 3 ст. л.
- Зіра насіння — 2 ч. л.
- Листя коріандру — 1 жменя
- Мелений перець чилі — 1 щіпка
Приготування
- Духовку розігрійте.
- У велику форму покладіть помиту моркву. побризкати маслом і посипте спеціями.
- Ще приправте і запікайте 20-25 хвилин, поки овочі не почнуть запікатися по краях.
- Тримайте в теплі і додайте коріандр перед тим, як подавати на стіл.
Приємно їсти !
Відео про те, як запекти пікантну моркву в духовці
Подивіться відео, як приготувати смачну глазуровану моркву для дорослих і дітей.
Сподіваюся, що ця велика добірка рецептів дозволить ввести страви з цього золотистого для очей коренеплоду в повсякденне меню вашої родини.
Сторінка: 1 2