Морква в духовці — смачні рецепти запеченої моркви

Подавайте, посипавши цедрою ще одного лимона з запеченої свининою чи куркою.

Запечена моркву в горіховому маслі

Потрібно:

  • Морква — 5 шт.
  • Лимонний сік — 2 ст. л.
  • Розтоплене вершкове масло — 2 ст. л.
  • Горіхи (фундук або ліщина) — 50 г
  • Мелений запашний перець — 1 щіпка
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Моркву очистіть, промийте і наріжте соломкою шириною 0.5 см і довжиною 5-6 див.
  2. Потім ще вологу викладіть її в скляний або фарфоровий посуд.
  3. Потім посоліть і тушкуйте під кришкою 5 хвилин в максимально розігрітій духовці. Якщо потрібно, то додайте води.
  4. Далі все перемішайте і готуйте під кришкою в духовці ще 20 хвилин.
  5. Ще приправте перцем, посоліть і полийте лимонним соком.
  6. Масло з розтертими горіхами прогрійте 3 хвилини в окремому посуді під кришкою.
  7. Змішайте його з морквою і відразу ж подавайте до сімейного столу.

Морква азербайджанською запечена з зірою

Потрібно:

  • Морква — 8 шт.
  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Зіра насіння — 2 ч. л.
  • Листя коріандру — 1 жменя
  • Мелений перець чилі — 1 щіпка

Приготування

  1. Духовку розігрійте.
  2. У велику форму покладіть помиту моркву. побризкати маслом і посипте спеціями.
  3. Ще приправте і запікайте 20-25 хвилин, поки овочі не почнуть запікатися по краях.
  4. Тримайте в теплі і додайте коріандр перед тим, як подавати на стіл.

Приємно їсти !

Відео про те, як запекти пікантну моркву в духовці

Подивіться відео, як приготувати смачну глазуровану моркву для дорослих і дітей.

Сподіваюся, що ця велика добірка рецептів дозволить ввести страви з цього золотистого для очей коренеплоду в повсякденне меню вашої родини.

Дивіться також:  Страви з баклажанів. 4 рецепти простих і смачних з баклажанами