9. Наріжте зелень з кропу, цибулі, петрушки і опустіть в каструлю. Ще можете поперчити і покласти лавровий лист. Вимкніть вогонь і дайте свекольнику настоятися.
Розливайте готовий гарячий борщ по тарілках і подавайте до столу.
Рецепт пісного супу з квасолею і горіхами
Суп з квасолею — це паличка-виручалочка в пост. Завдяки високому вмісту білка, квасоля замінює в раціоні харчування м’ясні продукти.
Інгредієнти:
- квасоля — 0.5 склянки
- картопля — 4 шт.
- цибуля — 2 шт.
- морква — 2 шт.
- печериці — 150 г
- волоський горіх — 4 шт.
- сіль, перець, лавровий лист, зелень — за смаком
Приготування:
- Промийте квасолю і залийте гарячою водою на 30 хвилин. Потім воду злийте і залийте квасолю холодною водою в кількості 2 літрів. Варіть на середньому вогні 1.5-2 години.
- Картоплю почистіть, помийте, наріжте скибочками і покладіть в каструлю до квасолі.
- Очистіть цибулю і моркву. Цибулю поріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на крупній тертці.
- Обсмажте моркву і цибулю на сковороді з розігрітим рослинним маслом.
- Гриби печериці витріть вологою серветкою і наріжте невеликими скибочками. Обсмажте гриби в олії до золотистого кольору.
- Після того як суп з картоплею покипить протягом 10 хвилин, викладіть в нього обсмажені гриби і цибулю з морквою. Ще додайте сіль, перець за смаком і лавровий лист.
- Волоські горіхи подрібніть і додайте в каструлю. Доведіть вміст каструлі до кипіння і вимкніть вогонь.
При подачі на стіл прикрасьте страву зеленню.
Як приготувати суп харчо пісний з волоськими горіхами в домашніх умовах — відео
Подивіться ситний і смачний рецепт супу харчо.
Залишається побажати всім читача дотримуватися посту і готувати перші страви згідно запропонованих рецептів. Пройдіть шлях до свята Великодня ситими і здоровими.