Помідори без оцту на зиму — рецепт томатів без стерилізації

Помідори без оцту на зиму — смачна і корисна заготівля в банках. Така закуска чудово підходить для сімейної вечері або обіду. Тому багато господині роблять багато таких баночок і зберігають їх в погребі.

Способів приготування томатів без оцту і без стерилізації багато. Сьогодні розглянемо найбільш корисні і по-домашньому прості. Готувати, таким чином, можна як з цілих плодів, так і розрізаних.

Зараз осінь — сезон заготівлі томатів. Я все ще роблю їх за різними рецептами. І помідори без оцту — сама цікава для багатьох господинь тема. Запевняю вас, дорогі читачі, що це дуже смачно !

Помідори на зиму в яблучному соку

Рецепт робиться цікаво і по-домашньому просто.

Спосіб приготування:

  1. Помідори помийте і бланшируйте півхвилини.
  2. Потім покладіть їх у 3 літрові стерильні банки.
  3. Додайте 8-10 листя лимонника.
  4. Потім залийте 3 рази киплячим яблучним соком. Краще, якщо він буде приготований в домашніх умовах.
  5. Ще додайте 30 г солі і 30 г цукру на кожну банку.
  6. Відразу ж банки закатайте.

Як заготовити помідори без оцту з медом

Заготовку в банках стерилізувати не потрібно, тому зверніть на неї увагу.

Вам знадобиться:

  • Помідори
  • Часник
  • Зелень петрушки

Для розсолу:

  • Вода — 1 літр
  • Сіль — 2 ст. л.
  • Мед — 2 ст. л.

Приготування:

  1. Для рецепту візьміть найменші томати (можна зелені).
  2. Гострим ножичком вирізати плодоніжки і укласти в підготовлені банки.
  3. Під час укладання, пересипайте їх сумішшю петрушки з подрібненим часником.
  4. Потім на 10 хвилин залийте банки киплячим розсолом.
  5. Потім розсіл злити, доведіть до кипіння і знову залити в банки з плодами.
  6. Загорніть банки кришками.

Пікантні помідори на зиму без стерилізації

Подивіться рецепт заготівлі, де покладені помідори без оцту.

Дивіться також:  Рецепт малосольних огірків хрустких швидкого приготування в банках

Потрібно:

  • Яблучний сік — 1.5 літра
  • Дрібні помідори — 2 кг

Приготування:

  1. З яблук кислих сортів відіжміть сік.
  2. Підготовлені банки стерилізуйте.
  3. Укладіть у них чисто вимиті помідори.
  4. Обов’язково плоди проколіть біля плодоніжки дерев’яною паличкою.
  5. Потім залийте банки гарячим яблучним соком.
  6. Через 5 хвилин сік злийте, доведіть його до кипіння і знову залийте їм томати.
  7. Загорніть банки.

У підсумку, томати придбають пікантний яблучний присмак. Закуска для зими незвичайна !

Простий рецепт помідорів на зиму з яблучним соком

Ще один рецепт з соком з яблук, який значно відрізняється від попередніх.

Приготування рецепту:

  1. В добре промиті банки укладіть помідори.
  2. Двічі залийте їх окропом. Кожен раз витримуючи по 5-10 хвилин.
  3. А на третій раз залийте яблучним соком з сіллю, доведений до кипіння.
  4. При цьому, на 1 літр соку кладіть 1 ст. л. солі з верхом і добре перемішайте.
  5. На 3-літрову банку потрібно трохи більше 1 літра розчину.
  6. Можливо, сік доведеться додавати. Для цього скористайтесь киплячим соком, але не солоним.
  7. Потім відразу ж загорніть прокип’яченими кришками. Банки переверніть догори дном і залиште остигати.