Помідори без оцту на зиму — смачна і корисна заготівля в банках. Така закуска чудово підходить для сімейної вечері або обіду. Тому багато господині роблять багато таких баночок і зберігають їх в погребі.
Способів приготування томатів без оцту і без стерилізації багато. Сьогодні розглянемо найбільш корисні і по-домашньому прості. Готувати, таким чином, можна як з цілих плодів, так і розрізаних.
Зараз осінь — сезон заготівлі томатів. Я все ще роблю їх за різними рецептами. І помідори без оцту — сама цікава для багатьох господинь тема. Запевняю вас, дорогі читачі, що це дуже смачно !
Помідори на зиму в яблучному соку
Рецепт робиться цікаво і по-домашньому просто.
Спосіб приготування:
- Помідори помийте і бланшируйте півхвилини.
- Потім покладіть їх у 3 літрові стерильні банки.
- Додайте 8-10 листя лимонника.
- Потім залийте 3 рази киплячим яблучним соком. Краще, якщо він буде приготований в домашніх умовах.
- Ще додайте 30 г солі і 30 г цукру на кожну банку.
- Відразу ж банки закатайте.
Як заготовити помідори без оцту з медом
Заготовку в банках стерилізувати не потрібно, тому зверніть на неї увагу.
Вам знадобиться:
- Помідори
- Часник
- Зелень петрушки
Для розсолу:
- Вода — 1 літр
- Сіль — 2 ст. л.
- Мед — 2 ст. л.
Приготування:
- Для рецепту візьміть найменші томати (можна зелені).
- Гострим ножичком вирізати плодоніжки і укласти в підготовлені банки.
- Під час укладання, пересипайте їх сумішшю петрушки з подрібненим часником.
- Потім на 10 хвилин залийте банки киплячим розсолом.
- Потім розсіл злити, доведіть до кипіння і знову залити в банки з плодами.
- Загорніть банки кришками.
Пікантні помідори на зиму без стерилізації
Подивіться рецепт заготівлі, де покладені помідори без оцту.
Потрібно:
- Яблучний сік — 1.5 літра
- Дрібні помідори — 2 кг
Приготування:
- З яблук кислих сортів відіжміть сік.
- Підготовлені банки стерилізуйте.
- Укладіть у них чисто вимиті помідори.
- Обов’язково плоди проколіть біля плодоніжки дерев’яною паличкою.
- Потім залийте банки гарячим яблучним соком.
- Через 5 хвилин сік злийте, доведіть його до кипіння і знову залийте їм томати.
- Загорніть банки.
У підсумку, томати придбають пікантний яблучний присмак. Закуска для зими незвичайна !
Простий рецепт помідорів на зиму з яблучним соком
Ще один рецепт з соком з яблук, який значно відрізняється від попередніх.
Приготування рецепту:
- В добре промиті банки укладіть помідори.
- Двічі залийте їх окропом. Кожен раз витримуючи по 5-10 хвилин.
- А на третій раз залийте яблучним соком з сіллю, доведений до кипіння.
- При цьому, на 1 літр соку кладіть 1 ст. л. солі з верхом і добре перемішайте.
- На 3-літрову банку потрібно трохи більше 1 літра розчину.
- Можливо, сік доведеться додавати. Для цього скористайтесь киплячим соком, але не солоним.
- Потім відразу ж загорніть прокип’яченими кришками. Банки переверніть догори дном і залиште остигати.
Можна використовувати яблучний сік, куплений в магазині.
Смачні помідори у власному соку на зиму
Дізнайтеся смак томатного розсолу і смак томатів без оцту. Плоди консервуються без стерилізації. Заготівля вважається універсальною, так як і закусити нею можна і інші страви приготувати.
Процес приготування:
З плодів томатів зріжте плодоніжки і укладіть їх у чисті банки. Беріть плоди з більш щільною шкіркою.
У більш великих помідорів зріжте також плодоніжки і розрізати на великі шматочки. Рецепт можна готувати як з цілими плодами, так і з різаними на частини.
Закип’ятіть воду в чайнику і залийте до країв томати в банках. Це буде перша заливка.
Закрийте банки стерильними кришками і укрийте рушником, щоб прогріти плоди. Так витримайте 10-15 хвилин.
Потім воду з банок злийте і знову налийте окріп, тільки вже на 7-10 хвилин. Це буде друга заливка. Знову укрийте кришками і укрийте рушником. Таким чином, плоди прогріються до самої середини.
Для приготування власної заливки прокрутіть помідори на блендері. Кількість соку повинно бути в 2 рази менше обсягу банки.
У цьому рецепті взяті 3 літрові банки. Тому знадобиться 1,5 літра томатного соку.
У приготовлений сік покладіть 1.5 ст. ложки кам’яної солі, з розрахунку 1 ст. л. солі на 1 літрову банку з томатами.
Ще покладіть 4,5 ст. ложки цукру, з розрахунку 3 ст. л. на 1 літрову банку.
Все добре перемішайте і доведіть до кипіння і кип’ятіть 5 хвилин. У таку заливку можна додати при бажанні: подрібнений часник, будь-яку зелень і спеції.
Пінку, що утворюється при кипінні, обережно прибирайте.
З банок злийте воду і залийте киплячим соком до самих країв.
Помідори без оцту закрийте кришками і закатайте з допомогою ключа.
Закатані банки переверніть і укрийте рушником до охолодження.
Не дивлячись на те, що в банках немає оцту, вони добре зберігаються при кімнатній температурі.
Делікатесні томати на зиму з соком червоної смородини
Потрібно:
- Помідори
- Естрагон
- Листя меліси
Для заливки:
- Вода — 1 літр
- Сік червоної смородини — 300 мл
- Мед — 50 г
- Сіль — 50 г
Приготування заготовки:
- Бланшируйте томати 30 секунд.
- Потім покладіть їх у 3 літрову банку.
- Додати естрагон, листя меліси.
- Потім 3 рази залийте киплячою заливкою.
- Банки закатайте.
Відео про те, як приготувати помідори без оцту на зиму
Подивіться рецепт дуже смачних маринованих помідор.
Весь вміст в баночках таке смачне, що і плоди з’їдаються і розсіл випивається.