Солона оселедець шматочками часто входить до меню вечері. Її можна купити готову у магазині в баночках або в нарізках. А ще краще приготувати самим в домашніх умовах.
Способи посолу бувають різними: є сухий спосіб, є в маринаді, смачно дуже в розсолі з цибулею та лимоном.
Засолити оселедець можна спочатку цілком, а потім розрізати його на шматочки. А можна помити, почистити, видалити кісточки, розрізати на шматочки і засолити різними способами.
Рецепт солоного оселедця шматочками в маринаді в банку
Приготуйте смачну оселедець в домашніх умовах. Купіть заморожену рибу, обробіть, зробіть маринад і з’єднайте його з шматочками оселедця. Таку смачну в магазинах не продають. Солона оселедець по цьому рецепту вам сподобається.
Продукти з розрахунку на 4 філе:
- вода — 0.5 л
- оцет — 150 г
- сіль — 3 ст. л.
- цукор — 2 ст. л.
- лавровий лист — 3 шт.
- чорний перець горошком — 1 ч. л.
- запашний перець — 3 шт.
- гвоздика — 3 шт.
- зерна гірчиці — 1 ст. л.
- лимон — 1 шт.
- цибуля червоний — 1 шт.
Спосіб приготування:
1. Свіжу оселедець розморозити, помити, відрізати голову і почистити нутрощі.
2. Внутрішню сіру плівочку в черевці прибрати з допомогою ножа.
3. Рибу покласти на живіт і легкими рухами двох рук придавити по всьому хребту. Буде чутний хрускіт — це м’якоть відділяється від кісток.
4. Ось така виходить плоска рибка.
5. Перевернути рибу і з допомогою ножа прибрати всі кісточки разом з хребтом і хвостом.
6. Оселедець перевернути, розрізати на дві частини по хребту і зняти шкірку. Ви можете шкірку не знімати. Все залежить від того яка святкова подача запланована.
7. Приступаємо до маринування очищених шматочків оселедця.
8. У каструлю налити воду, додати всі спеції, сіль, цукор і поставити на вогонь. Довести маринад до кипіння і варити 5-7 хвилин.
9. У самому кінці варіння влити оцет, довести до кипіння і відразу вимкнути. Дати настоятися і охолонути.
10. На дно банки покласти «подушку» з нарізаного лука і часточок лимона. Слідом покласти довгі шматочки філе, потім знову цибулю і лимон. Чергуючи, заповнити банку до верху.
11. Викласти в банку спеції і залити маринадом. Солона оселедець шматочками в домашніх умовах сформована в банку.
12. Подивіться уважно, щоб у банку не було порожнеч. На наступний день рибку вже можна їсти. Закрийте банку кришкою і зберігаєте в холодильнику і їжте протягом 1 місяця.
Приємно їсти !
Як приготувати малосольні шматочки оселедця в розсолі — відео
І це правда, соняшникова олія добре зберігає придатність вживання готових шматочків протягом місяця.
Солона оселедець шматочками за 2 години по-домашньому рецептом швидкого посолу
Страву зі свіжої оселедця по цьому рецепту виходить готовим через пару годин. Шматочки риби виходять соковитими і смачними.
1. Оселедець чиститься від кісток і нарізають дрібними шматочками разом з молоком і ікрою. Було використано 4 оселедця.
2. У велике блюдо скласти шматочки риби і нарізану півкільцями цибулю (3 цибулини цілком достатньо).
3. Зверху лука: насипати сіль за смаком, поперчити чорним меленим перцем, налити 1,5 ст. л. оцтової есенції 70%, вилити 2 ст. л. соняшникової олії. Все добре і обережно перемішати руками.
4. Долити трохи холодної кип’яченої води, щоб вона покривала при натисканні вміст чашки і ще раз перемішати руками з водою.
5. Ємність з шматочками оселедця закрити кришкою і прибрати в холодильник.
6. Через 2 години солона оселедець буде готова і її можна їсти.
Як засолити оселедець шматочками сухим способом — відео
Солона оселедець шматочками в домашніх умовах готується солоним способом дуже просто. Дивіться рецепти, вибирайте та приємного всім апетиту !