Соус томатний на зиму — домашні рецепти соусу з помідорів

І цей рецепт з огірками має свою родзинку і вишуканий смак.

Продукти:

  • Помідори — 10 кг
  • Огірки свіжі (або солоні) — 225 г
  • Цукор — 600 г
  • Столовий оцет — 0.5 л
  • Сіль — 120 г
  • Червоний гострий перець — 30 г
  • Мелений чорний перець — 15 г
  • Порошок гірчиці — 5 г

Хід роботи

  1. Помідори вимийте, наріжте часточками, распарьте в каструлі і протріть через рідке сито.
  2. Свіжі або солоні огірки ретельно вимийте і пропустіть через м’ясорубку.
  3. Одержаний томатний сік уварите до зменшення об’єму на 2/3.
  4. В уварений томатний сік додайте подрібнені огірки, сіль, цукор, перець, гірчицю і оцет. Все добре перемішайте, доведіть до кипіння і розлийте по банках.
  5. Павстеризуйте при 85-90 градусах С: пів-літрові банки — 8 хвилин, літрові банки — 15 хвилин.

Відео про те, як приготувати соус «Універсальний» на зиму з томатів

Сподіваюся, що заготовки з томатів у вигляді соусу вам сподобаються, тому що смак помідори приємний завжди.

Дивіться також:  Солодкі помідори на зиму — 6 рецептів з дуже смачним розсолом