І цей рецепт з огірками має свою родзинку і вишуканий смак.
Продукти:
- Помідори — 10 кг
- Огірки свіжі (або солоні) — 225 г
- Цукор — 600 г
- Столовий оцет — 0.5 л
- Сіль — 120 г
- Червоний гострий перець — 30 г
- Мелений чорний перець — 15 г
- Порошок гірчиці — 5 г
Хід роботи
- Помідори вимийте, наріжте часточками, распарьте в каструлі і протріть через рідке сито.
- Свіжі або солоні огірки ретельно вимийте і пропустіть через м’ясорубку.
- Одержаний томатний сік уварите до зменшення об’єму на 2/3.
- В уварений томатний сік додайте подрібнені огірки, сіль, цукор, перець, гірчицю і оцет. Все добре перемішайте, доведіть до кипіння і розлийте по банках.
- Павстеризуйте при 85-90 градусах С: пів-літрові банки — 8 хвилин, літрові банки — 15 хвилин.
Відео про те, як приготувати соус «Універсальний» на зиму з томатів
Сподіваюся, що заготовки з томатів у вигляді соусу вам сподобаються, тому що смак помідори приємний завжди.