Подивіться кращий рецепт без стерилізації банок.
У зимовий період з них можна готувати різні страви.
Рецепт гострого томатного соусу з гострим перцем на зиму
Заготівля соусу з гострим смаком — Спосіб № 2.
Необхідно:
- Помідори — 10 кг
- Цибуля — 500 г
- часник — 3-4 зубчики
- Цукор — 750 г
- Сіль — 100 г
- Столовий оцет — 0.27-0.3 літра
- Чорний мелений перець — 0.2 г
- Молодий запашний гострий перець — 0.1 г
- Гвоздика — 0.1 г
- Кориця — 0.1 г
- Порошок гірчиці — 0.5 г
Хід дій
- Зрілі червоні помідори опускайте невеликими порціями в киплячу воду на 1-2 хвилини. Потім охолодіть їх у холодній воді, очистіть від шкірки і наріжте скибочками.
- Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте кільцями.
- Потім підготовлені помідори і цибулю покладіть в емальовану каструлю і уварите до половини початкового об’єму.
- Часник подрібніть і розітріть разом з сіллю.
- Всі прянощі в марлевому мішечку покладіть в томатну масу на час варіння.
- Сіль з розтертим часником і цукор покладіть у гарячу масу за 10 хвилин до готовності.
- Влийте оцет перед закінченням варіння.
- Дістаньте мішечок і розлийте соус в банки в гарячому вигляді.
- Потім поставте стерилізувати в киплячій воді: пів-літрові банки — 15 хвилин, літрові банки — 25 хвилин.
Соус томатний по-французьки — простий рецепт заготівлі без стерилізації
Про те, як варити цю смачну заготівлю є різні рецепти, але і французький спосіб не можна обійти стороною. Скажемо відразу, що він без оцту.
Потрібно:
- Томати — 5 кг
- Цибуля — 500 г
- Часник — 2 головки
- Лавровий лист — 3-4 шт.
- Зелень естрагону — 30 г
- Сіль, цукор, мелений перець, рослинна олія
Спосіб приготування
- Стиглі помідори наріжте часточками і распарьте в каструлі під кришкою.
- Помідори распаривайте разом з подрібненою цибулею, часником і зеленню естрагону.
- Потім протріть всю масу через рідке сито.
- Отримане пюре уварите до половини початкового об’єму (це буде приблизно 2 години).
- Прянощі в марлевому мішечку покладіть в масу на час варіння. Додайте сіль. цукор, мелений перець за смаком.
- Потім розкладіть соус томатний в банки в гарячому вигляді.
- Коли банки з вмістом охолонуть, то налийте зверху трохи олії і укупоривайте банки кришками.
- Зберігайте заготовки в темному і холодному місці.
Як приготувати на зиму домашній соус з помідорів
Розгляньте ще один рецепт заготівлі соусу без стерилізації банок.
Хід приготування рецепту:
- Яскраво-червоні помідори ретельно вимийте. Потім розріжте кожен томат на кілька частин. Всі складіть у каструлю і варіть до тих пір, поки шкірка не почне легко відділятися. Потім дайте всій масі охолонути.
- Утворилася на поверхні прозору рідину злийте і уваривайте її 3 рази. А решту густу масу протріть через дрібне сито діаметром 1.5 мм).
- Потім обидві частини змішайте і варіть 20-25 хвилин, безперервно помішуючи.
- Перед закінченням варіння покласти лавровий лист, запашний або гіркий перець, зелень петрушки і кропу. Ще додайте цукор і сіль за смаком.
- Прокип’ятіть ще 2-3 хвилини і в гарячому вигляді розлийте по банках, закатайте.