Приготування
- Влийте в чашу мультиварки доведену до кипіння воду.
- Туди ж покладіть м’ясо, посоліть і поперчіть за смаком.
- Поставте режим «Гасіння» і готуйте 1 годину.
- Тим часом, перлову крупу промийте і замочіть її у воді.
- Моркву і цибулю почистіть.
- Моркву натріть на крупній тертці.
- Ріпчасту цибулю дрібно порубаєте.
- Підготовлені цибулю і моркву підсмажте на сковороді з рослинним маслом.
- Коли м’ясо звариться, то покладіть в диво-каструлю перлову крупу, засмажку з цибулі і моркви. Ще додайте нарізаний кубиками картоплю і нарізані соломкою огірки.
- Знову готуйте в режимі «Гасіння» ще 1 годину.
- Готовий розсольник при необхідності досоліть і поперчіть.
Подавайте приготоване перше блюдо зі сметаною.
Суп харчо з яловичини з рисом — класичний рецепт в мультиварці
Готувати харчо в диво-каструлі одне задоволення. У результаті, виходить домашній суп з насиченим смаком, який сильно відрізняється від приготування їжі на газовій плиті.
Час приготування супу харчо становить 3 години. Таким чином виходить 8 порцій першого страви.
Склад продуктів:
- Яловичина — 500 г
- Вода — 2 літри
- Корінь петрушки
- Цибуля — 3 шт.
- Борошно — 1 ст. л.
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Рис — 0.5 склянки
- Лавровий лист — 3 шт.
- Насіння коріандру — 0.5 ч. л.
- Чорний перець — 10 горошин
- Мелені волоські горіхи — 0,5 склянки
- Соус ткемалі — 2 ст. л.
- Рубана зелень петрушки — 2 ст. л.
- Хмелі-сунелі — 2 ч. л.
- Червоний мелений перець — 0.5 ч. л.
- Кориця — 1 щіпка
- Імеретинський шафран — 0.5 ч. л.
- Часник — 5 зубчиків
- Рубана зелень кінзи — 1 ст. л.
- Рубана зелень петрушки — 0.5 ст. л.
- Сіль — за смаком
Приготування
- Наріжте яловичину на не дуже великі шматки.
- Потім залийте м’ясо холодною водою, додайте корінь петрушки і варіть 2 години в режимі «Гасіння».
- Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте з борошном на невеликій кількості рослинного масла.
- Дістаньте м’ясо з готового бульйону, а сам бульйон процідіть.
- Чашу мультиварки очистіть і влийте бульйон назад.
- Рис добре промийте і засипте в чашу з бульйоном.
- Туди ж покладіть м’ясо, обсмажену цибулю і посоліть за смаком.
- Ще додайте лавровий лист, розтерті в ступці насіння коріандру і чорний перець.
- Варіть в режимі «Гасіння» протягом 40 хвилин.
- За 10 хвилин до готовності додайте мелені волоські горіхи.
- Через 5 хвилин суп в мультиварці додайте соус ткемалі, січену зелень петрушки, хмелі-сунелі, червоний перець, корицю і шафран.
- Потім всі варіть до сигналу. Після чого залиште в режимі підігріву на 5-10 хвилин.
- У готовий суп харчо додайте пропущений через прес часник, рубану зелень кінзи і базиліку.