Суп в мультиварці: смачні й корисні рецепти супу щодня

Приготування

  1. Влийте в чашу мультиварки доведену до кипіння воду.
  2. Туди ж покладіть м’ясо, посоліть і поперчіть за смаком.
  3. Поставте режим «Гасіння» і готуйте 1 годину.
  4. Тим часом, перлову крупу промийте і замочіть її у воді.
  5. Моркву і цибулю почистіть.
  6. Моркву натріть на крупній тертці.
  7. Ріпчасту цибулю дрібно порубаєте.
  8. Підготовлені цибулю і моркву підсмажте на сковороді з рослинним маслом.
  9. Коли м’ясо звариться, то покладіть в диво-каструлю перлову крупу, засмажку з цибулі і моркви. Ще додайте нарізаний кубиками картоплю і нарізані соломкою огірки.
  10. Знову готуйте в режимі «Гасіння» ще 1 годину.
  11. Готовий розсольник при необхідності досоліть і поперчіть.

Подавайте приготоване перше блюдо зі сметаною.

Суп харчо з яловичини з рисом — класичний рецепт в мультиварці

Готувати харчо в диво-каструлі одне задоволення. У результаті, виходить домашній суп з насиченим смаком, який сильно відрізняється від приготування їжі на газовій плиті.

Час приготування супу харчо становить 3 години. Таким чином виходить 8 порцій першого страви.

Склад продуктів:

  • Яловичина — 500 г
  • Вода — 2 літри
  • Корінь петрушки
  • Цибуля — 3 шт.
  • Борошно — 1 ст. л.
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Рис — 0.5 склянки
  • Лавровий лист — 3 шт.
  • Насіння коріандру — 0.5 ч. л.
  • Чорний перець — 10 горошин
  • Мелені волоські горіхи — 0,5 склянки
  • Соус ткемалі — 2 ст. л.
  • Рубана зелень петрушки — 2 ст. л.
  • Хмелі-сунелі — 2 ч. л.
  • Червоний мелений перець — 0.5 ч. л.
  • Кориця — 1 щіпка
  • Імеретинський шафран — 0.5 ч. л.
  • Часник — 5 зубчиків
  • Рубана зелень кінзи — 1 ст. л.
  • Рубана зелень петрушки — 0.5 ст. л.
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Наріжте яловичину на не дуже великі шматки.
  2. Потім залийте м’ясо холодною водою, додайте корінь петрушки і варіть 2 години в режимі «Гасіння».
  3. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте з борошном на невеликій кількості рослинного масла.
  4. Дістаньте м’ясо з готового бульйону, а сам бульйон процідіть.
  5. Чашу мультиварки очистіть і влийте бульйон назад.
  6. Рис добре промийте і засипте в чашу з бульйоном.
  7. Туди ж покладіть м’ясо, обсмажену цибулю і посоліть за смаком.
  8. Ще додайте лавровий лист, розтерті в ступці насіння коріандру і чорний перець.
  9. Варіть в режимі «Гасіння» протягом 40 хвилин.
  10. За 10 хвилин до готовності додайте мелені волоські горіхи.
  11. Через 5 хвилин суп в мультиварці додайте соус ткемалі, січену зелень петрушки, хмелі-сунелі, червоний перець, корицю і шафран.
  12. Потім всі варіть до сигналу. Після чого залиште в режимі підігріву на 5-10 хвилин.
  13. У готовий суп харчо додайте пропущений через прес часник, рубану зелень кінзи і базиліку.
Дивіться також:  Гороховий суп зі спаржею, беконом і грінками — самий смачний суп