Варена картопля. З чим подати відварну картоплю (рецепти)

Зверху посипте зеленню кропу.

Смачне блюдо з картоплею та яйцями

Необхідно:

  • Картопля — 8-10 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Сіль, зелень кропу, петрушки або зелений лук — за смаком

Приготування

  1. У підсоленій воді зваріть очищений і промитий картоплю.
  2. Окремо зваріть яйця. Очистіть їх і дрібно порубаєте.
  3. Варені бульби наріжте, а зверху посипте рубаними яйцями.
  4. Полийте маслом і посипте зеленню.

Приємного апетиту !

Картопля відварна в олії з помідорами

Вам знадобиться:

  • Картопля — 8-10 шт.
  • Помідори — 4 шт.
  • Вершкове масло — 3 ст. л.
  • Сіль, зелень — за смаком

Приготування

  1. Вимийте бульби, почистіть і посоліть.
  2. Потім залийте гарячою водою і зваріть до готовності.
  3. Воду злийте, а зварені картоплини заправте вершковим маслом.
  4. Свіжі помідори наріжте кружечками, посоліть і обсмажте.
  5. На тарілку покладіть бульби з маслом.
  6. Зверху розкладіть обсмажені кружальця помідорів.

Для прикраси посипте зеленню кропу або петрушки.

Варена картопля з грибами та цибулею

Потрібно:

  • Картопля — 10 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сухі гриби — 50 г (або свіжі — 500 г)
  • Вершкове масло — 4 ст. л.
  • Сіль, зелень — за смаком

Приготування

  1. Відваріть картоплю в підсоленій воді, злийте воду.
  2. Гарячу відварну картоплю наріжте скибочками і укладіть на тарілку.
  3. Гриби обсмажте в маслі і розподіліть зверху нарізаних скибочок.
  4. Ріпчасту цибулю наріжте кільцями, злегка запаніруйте в борошні й обсмажте. Потім покладіть зверху на гриби.
  5. Зверху посипте блюдо зеленню петрушки або кропу.

Приготування грибів: сухі гриби Переберіть, промийте і замочіть у воді на 3-4 години. Потім зваріть їх у тій самій воді. Готові гриби промийте гарячою водою. наріжте, посоліть і обсмажте.

Солона кілька з картоплею і зеленим цибулею

Потрібно:

  • Картопля — 10 шт.
  • Солона кілька (салака, хамса) — 20 шт.
  • Солоний огірок — 2 шт.
  • Майонез — 200 г
  • Сіль, зелень — за смаком
Дивіться також:  Шніцель з кабачка з сиром. Як приготувати кабачки на сковороді

Приготування:

  1. Картоплю почистіть, помийте і відваріть в підсоленій воді, відвар злийте.
  2. Гарячі бульби покладіть на тарілку.
  3. Збоку додайте оброблену і почищену рибу.
  4. Зверху посипте все нарізаною зеленою цибулею.
  5. І прикрасьте ще скибочками солоних огірків.

Додатково полийте гарячі бульби майонезом і посипте зеленню петрушки або кропу.

Відео про те, як приготувати картоплю з маслом і кропом

Подивіться, як проста їжа стає неймовірно смачною.

Всі рецепти готуються без особливих умов і без дорогих продуктів. Включайте в повсякденне сімейне меню нашу улюблену картоплю, бо вона для нас, як другий хліб.