Коли достигає багато вишні, відразу постає питання: Як зробити з неї заготовку ? Що можна зробити з неї крім вишневого варення і компоту на зиму ? Виявляється, є прекрасна заготівля — вишня у власному соку.
Робити заготівлю в домашніх умовах з вишні — одне задоволення, тому що вона красива і дуже корисна. Найкраще для цього підходять сорти, які мають великі плоди з легко відстає кісточкою. Плоди в заготовці не повинні розварюватися, зморщуватися і знебарвлюватися.
Робити на зиму плоди вишні в своєму соку можна з плодів з кісточками і без кісточок.
Вишня у власному соку на зиму без кісточок без стерилізації
Це найпростіший спосіб заготівлі з цукром, який використовують багато господинь.
Потрібно:
- Вишня — 1 кг
- Цукор — 200-250 г
Приготування
- Вийміть кісточки з плодів вишні.
- Плоди без кісточок пересипте цукром в тазу і залиште так на 8-12 годин.
- Потім таз з плодами поставте на невеликий вогонь. Поступово доведіть масу до кипіння.
- Потім обережно киплячий сік з плодами швидко розлийте в ретельно вимиті і підігріті сухі банки.
- Відразу ж закочуйте банки кришками і перевертайте догори дном.
- Укутайте банки і залиште до повного охолодження.
Як зробити вишню на зиму без кісточок з цукром
Такий рецепт робиться з використанням способу стерилізації. Багато люблять, щоб вишня у власному соку, була без кісточок.
Метод приготування
- З плодів видаліть кісточки і відразу ж щільно укладіть в чисті банки.
- По мірі укладання плодів пересипайте їх цукром. Розрахунок такий: 1-2 столових ложки на пів-літрову банку.
- Банки, наповнені плодами майже до країв, накрийте стерилізованими кришками.
- Потім поставте банки з кришками в ємність з холодною водою. Увімкніть вогонь і поступово нагріваючи воду, доведіть її до кипіння.
- З цього моменту стерилізують пів-літрові банки — 10 хвилин, літрові — 15-20 хвилин, трилітрові — 30 хвилин.
- Потім банки закатаю, переверніть кришками вниз і залиште так до охолодження.
Вишня, заготовлена таким способом, дуже хороша для вареників.
Плоди вишні у власному соку без кісточок і без цукру
Такий рецепт підійде не для всіх, тому що без цукру очікується кислий смак. Однак, є любителі і кислого смаку.
Приготування
- З вишні видалити кісточки.
- Плоди без кісточок щільно укладіть в банки.
- При щільній укладці виділиться сік, тому заливати їх водою не потрібно.
- Заповнені банки стерилізують способом, описаним в попередньому рецепті.
Вишня у власному соку на зиму без кісточок з цукром стерилізована
Дуже цікавий рецепт, коли ви самі виробляєте вишневий сік.
Необхідні продукти:
- Вишня — 1 кг
- Цукор — 200 г
- Вода — 0.5 склянки
Хід готування
- Візьміть 1 стакан вишні з віддаленими кісточками.
- Покладіть плоди в каструлю і насипте цукор у розмірі 2-3 столових ложок.
- Сюди ж додайте 0,5 склянки води і підігрійте все на слабкому вогні, не доводячи до кипіння.
- У вас вийдуть розпарені ягоди протріть через сито.
- В отриманий сік покладіть цукор, що залишився, все розмішайте і доведіть до кипіння.
- Решту вишню укладіть в банки і залийте гарячою заливкою.
- Стерилізуйте банки, описаним вище способом.
Заготівля з вишні на зиму без варіння і без цукру
В рецепті використовується стерилізація, так як при відсутності цукру в кислому середовищі мікроорганізми гинуть. А вишня у власному соку виходить дуже смачною.
Спосіб дій
- З плодів видаліть кісточки
- Укладіть плоди без кісточок в емальовану каструлю і підігрівати на слабкому вогні до тих пір, поки ягоди не покриються соком.
- Щоб вишня не підгоріла, каструлю періодично струшуйте круговими рухами.
- Гарячої вишнею заповніть підігріті банки і стерилізують вище описаним способом.
Відео про те, як приготувати вишні у власному соку з желатином на зиму
Приготування вишні в желе — є чудовим десертом на будь-який випадок.
Залишається побажати читачам смачних заготовок, які починаються з практичних дій. А закінчуються за домашнім столом серед сім’ї або запрошених гостей.