Вишня у власному соку — кращі рецепти заготовок з вишні

Коли достигає багато вишні, відразу постає питання: Як зробити з неї заготовку ? Що можна зробити з неї крім вишневого варення і компоту на зиму ? Виявляється, є прекрасна заготівля — вишня у власному соку.

Робити заготівлю в домашніх умовах з вишні — одне задоволення, тому що вона красива і дуже корисна. Найкраще для цього підходять сорти, які мають великі плоди з легко відстає кісточкою. Плоди в заготовці не повинні розварюватися, зморщуватися і знебарвлюватися.

Робити на зиму плоди вишні в своєму соку можна з плодів з кісточками і без кісточок.

Вишня у власному соку на зиму без кісточок без стерилізації

Це найпростіший спосіб заготівлі з цукром, який використовують багато господинь.

Потрібно:

  • Вишня — 1 кг
  • Цукор — 200-250 г

Приготування

  1. Вийміть кісточки з плодів вишні.
  2. Плоди без кісточок пересипте цукром в тазу і залиште так на 8-12 годин.
  3. Потім таз з плодами поставте на невеликий вогонь. Поступово доведіть масу до кипіння.
  4. Потім обережно киплячий сік з плодами швидко розлийте в ретельно вимиті і підігріті сухі банки.
  5. Відразу ж закочуйте банки кришками і перевертайте догори дном.
  6. Укутайте банки і залиште до повного охолодження.

Як зробити вишню на зиму без кісточок з цукром

Такий рецепт робиться з використанням способу стерилізації. Багато люблять, щоб вишня у власному соку, була без кісточок.

Метод приготування

  1. З плодів видаліть кісточки і відразу ж щільно укладіть в чисті банки.
  2. По мірі укладання плодів пересипайте їх цукром. Розрахунок такий: 1-2 столових ложки на пів-літрову банку.
  3. Банки, наповнені плодами майже до країв, накрийте стерилізованими кришками.
  4. Потім поставте банки з кришками в ємність з холодною водою. Увімкніть вогонь і поступово нагріваючи воду, доведіть її до кипіння.
  5. З цього моменту стерилізують пів-літрові банки — 10 хвилин, літрові — 15-20 хвилин, трилітрові — 30 хвилин.
  6. Потім банки закатаю, переверніть кришками вниз і залиште так до охолодження.
Дивіться також:  Компот з винограду на зиму — кращі рецепти компоту в банках

Вишня, заготовлена таким способом, дуже хороша для вареників.

Плоди вишні у власному соку без кісточок і без цукру

Такий рецепт підійде не для всіх, тому що без цукру очікується кислий смак. Однак, є любителі і кислого смаку.

Приготування

  1. З вишні видалити кісточки.
  2. Плоди без кісточок щільно укладіть в банки.
  3. При щільній укладці виділиться сік, тому заливати їх водою не потрібно.
  4. Заповнені банки стерилізують способом, описаним в попередньому рецепті.

Вишня у власному соку на зиму без кісточок з цукром стерилізована

Дуже цікавий рецепт, коли ви самі виробляєте вишневий сік.

Необхідні продукти:

  • Вишня — 1 кг
  • Цукор — 200 г
  • Вода — 0.5 склянки

Хід готування

  1. Візьміть 1 стакан вишні з віддаленими кісточками.
  2. Покладіть плоди в каструлю і насипте цукор у розмірі 2-3 столових ложок.
  3. Сюди ж додайте 0,5 склянки води і підігрійте все на слабкому вогні, не доводячи до кипіння.
  4. У вас вийдуть розпарені ягоди протріть через сито.
  5. В отриманий сік покладіть цукор, що залишився, все розмішайте і доведіть до кипіння.
  6. Решту вишню укладіть в банки і залийте гарячою заливкою.
  7. Стерилізуйте банки, описаним вище способом.

Заготівля з вишні на зиму без варіння і без цукру

В рецепті використовується стерилізація, так як при відсутності цукру в кислому середовищі мікроорганізми гинуть. А вишня у власному соку виходить дуже смачною.

Спосіб дій

  1. З плодів видаліть кісточки
  2. Укладіть плоди без кісточок в емальовану каструлю і підігрівати на слабкому вогні до тих пір, поки ягоди не покриються соком.
  3. Щоб вишня не підгоріла, каструлю періодично струшуйте круговими рухами.
  4. Гарячої вишнею заповніть підігріті банки і стерилізують вище описаним способом.

Відео про те, як приготувати вишні у власному соку з желатином на зиму

Приготування вишні в желе — є чудовим десертом на будь-який випадок.

Дивіться також:  Варення з агрусу: 9 смачних рецептів варення з агрусу з фото

Залишається побажати читачам смачних заготовок, які починаються з практичних дій. А закінчуються за домашнім столом серед сім’ї або запрошених гостей.