Закуска з баклажанів на зиму — рецепти баклажанових закусок будинку

Закуска з баклажанів на зиму — завжди смачна заготовка. Рецептів приготування різних закусок з цими плодами існує дуже багато. Тому сьогодні хочеться дати на розгляд читачам найкращі.

Заготовки з баклажанових плодів з давніх-давен вважаються цінним лікарським стравою. У багатьох країнах світу цей овоч — один з найулюбленіших на домашній кухні.

Тому зараз розглянемо багато рецептів з різних країн. Вибирайте з них кращі, обмінюйтеся і готуйте на здоров’я. Баклажанна закуска, приготована в банках на зиму, завжди буде прекрасним доповненням до багатьох других страв.

Закуска з баклажанів з помідорами і часником на зиму

Найкраще вживати плоди у віці 25-40 днів. У таких плодах переважають не затверділі насіння. І м’якоть у них світло-кремовий або білий.

Необхідні продукти:

  • Баклажани — 2 кг
  • Помідори — 1 кг
  • Морква — 0.5 кг
  • Цибуля — 300 г
  • Петрушка — 2 пучка
  • Капуста — 0.5 кг
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Сіль, рослинне масло

Спосіб приготування

  1. Баклажани вимийте, розріжте у них плодоніжки. Потім зробіть надрізи вздовж і запечіть в духовці до золотистого кольору.
  2. На маслі спасеруйте нашатковані цибулю і моркву до золотистого кольору.
  3. Додайте до обсмаженою цибулі і моркви нашатковану сиру капусту з нарізаною петрушкою. Все посоліть за смаком і перемішайте.
  4. Помідори наріжте кружечками.
  5. Начинкою з цибулі, моркви і капусти нафаршируйте баклажани.
  6. Нафаршировані баклажани укладіть в чисті банки, перешаровуючи кружечками помідор.
  7. Всі укладіть в банки досить щільно, щоб вийшов на поверхню сік.
  8. Стерилізуйте літрові банки — 20 хвилин, дволітрові — 30 хвилин.
  9. Відразу ж загорніть кришками.

Баклажанна закуска на зиму «Вогник»

Смачна і гостра заготівля для справжніх чоловіків.

Потрібно:

  • Баклажани — 10 кг
  • Оцет 9% — 0.5 літра
  • Часник — 200 г
  • Гіркий стручковий перець — 200 г
  • Солодкий болгарський перець — 0.5 кг
  • Рослинне масло — 0.5 літра
  • Сіль — 1 стакан
  • Запашний перець горошком — за смаком
  • Лавровий лист — 10 шт.
  • Петрушка — 1 пучок
Дивіться також:  Яблука мочені у відрі на зиму — прості домашні рецепти

Процес приготування

  1. Відваріть плоди баклажанів в солоній воді, поклавши в неї 0.5 склянки солі. Таким чином плоди стануть м’якими.
  2. Потім розріжте плоди вздовж і покладіть під прес.
  3. Через 5 годин дістаньте, розріжте їх ще на 4 частини і обсмажте в рослинній олії з обох сторін. Дайте їм охолонути.
  4. Потім приготуйте маринад. Для цього гіркий і солодкий перець разом з цибулею пропустіть через м’ясорубку.
  5. Ще додайте решту сіль, оцет, спеції, залишки олії. Все перемішайте. Маринад готовий.
  6. Укладіть баклажани в банки шарами, поливаючи кожен шар маринадом.
  7. Стерилізувати: півлітрові банки — 15 хвилин, літрові — 20 хвилин.

Смачний рецепт баклажанів з часником і зеленню в розсолі