Закуска з перцю завжди радує око, якщо вона стоїть на столі. В даний час перець користується популярністю у всьому світі і, безсумнівно, у наших російських сім’ях. Варіантів його використання практично невичерпні.
Сьогодні цей чудовий овоч садять у всіх присадибних ділянках. А також його можна купити цілий рік у магазинах. І все тому що Всі знають, що в ньому дуже багато поживних речовин для організму.
Заготовки на зиму з перцю відомі і улюблені, а саме:
- Перець маринований різаний в банках
- Цілий перець на зиму
- Заготівля салату з перцю
- Солоний перець на зиму
- Папрікаш з перцю і помідорів
- Лютеница в домашніх умовах
Сьогодні варто дізнатися ще кілька рецептів, таких як закуска з перцю. В склад яких входять ці корисні і смачні різнокольорові боби.
Болгарський перець під горілочку на зиму
Вже з самої назви зрозуміло, що закуска в тему.
Необхідні продукти:
- Солодкий перець — 6 кг
- Часник — 1 головка
- Кріп, петрушка
Для заливки:
- Рослинне масло — 0.5 літра
- Цукор — 1 склянка
- Сіль — 0.5 склянки
- Оцет 6% — 0.5 літра
Спосіб приготування
Плоди перцю світло-зеленого, темно-зеленого і жовтувате забарвлення краще використовувати для фарширування, а більш яскравого забарвлення — для маринування.
- Перець розріжте на частини.
- Нарізані частини перцю складіть у каструлю і залийте олією з цукром, оцтом, сіллю.
- Всі варіть 20 хвилин, періодично помішуючи.
- Перед кінцем варіння покладіть очищені зубчики часнику, кріп, петрушку за смаком і прокип’ятіть ще 5 хвилин.
- Потім розкладіть готову заготовку в чисті банки і закрийте кришками.
- Заливати розсолом не потрібно.
- Зберігайте в прохолодному місці.
Закуска з перцю на зиму «Гострий мед»
Приготуйте і цей рецепт, щоб дізнатися незвичайний пікантний смак заготовки.
Продукти:
- Болгарський перець (червоний, зелений і жовтий) — 1 кг
Маринад:
- Вода — 500 мл
- Сіль — 1 ст. л.
- Цукор — 2 ст. л.
- Мед — 2 ст. л.
- Оцет — 1 стакан
- Перець горошком — за смаком
- Гвоздика — 2 бутона
Приготування
- Перець вимийте і очистіть від зерен.
- Потім наріжте уздовж смужками шириною приблизно 2 див.
- Для приготування маринаду, з’єднайте всі складові разом і доведіть до кипіння.
- У киплячий маринад, який повинен вийти густим за рахунок меду, покладіть смужки перцю.
- Закрийте каструлю кришкою і проварити 3-5 хвилин.
- Всі перекладіть в підготовлені банки і залийте маринадом до самого краю.
- Відразу ж закрийте гвинтовими кришками.
- Потім остудіть і поставте в холодильник.
- Зберігаються добре.
Смачний салат на зиму «Адам і Єва»
Страви на зиму у вигляді салатів і закусок однотипні за своїм призначенням. І ті і інші, чудово доповнюють другі страви з м’ясом або рибою.
На 6 банок ємністю 1 літр потрібно:
- солодкий перець — 3 кг
- Яблука(краще антонівка) — 3 кг
Для розсолу:
- Вода — 4 літри
- Цукор — 800 г
- Столовий оцет — 300 мл
Приготування
Перець дуже цінний тим, що при консервації і соління збереження вітамінів в ньому залишається в межах 50-80% впродовж тривалого періоду зберігання.
- Перець вимити, очистити від насіння і розрізати на 4 частини.
- Яблука розрізати на 4 частини і видалити серцевину.
- Зробити розсіл і довести його до кипіння.
- У киплячому розсолі по черзі бланшувати пернец і яблука.
- І вже потім укладати їх в простерилізовані літрові банки.
- Потім залити банки киплячим розсолом і відразу закатати.
Заготовки в банках будуть виглядати апетитніше, якщо взяти перець різного ступеня зрілості.
Заготівля з перцю в томатному соку «Червона сіль»
Словом «червона сіль» індіанці-аборигени називали дикі зарості гіркого стручкового перцю. При узагальненні, такі слова означають екзотичне кушание.
Потрібно:
- Перець — 1 кг
- Томатний сік — 2 літр
- Оцет 9% — 1 стакан
- Рослинна олія — 1 стакан
- Сіль — 1 ст. л.
- Цукор — 1 склянка
Приготування
- Болгарський перець наріжте кружечками.
- Кружечки перцю укладіть, не ущільнюючи, в банки ємністю 1 літр.
- В томатному соку розмішайте сіль, цукор, оцет, рослинне масло і залийте цим розсолом перець в банку.
- Стерилізуйте банки 30 хвилин.
- Загорніть кришками.
Пікантна закуска з перцю з часником
Подивіться рецепт, який внесе різноманітність у ваше сімейне меню.
Потрібно:
- Солодкий перець — 5 кг
- Часник — 200 г
- Сіль — 100 г
Заливка:
- Вода — 1 літр
- Цукор — 0.5 кг
- Соняшникова олія — 400 мл
- Оцет 9% — 0.5 літра
Приготування
- Вимийте і очистіть перці, щоб розрізати їх потім на 4 частини.
- Із запропонованих інгредієнтів зробіть заливку.
- Доведіть заливку до кипіння і кидайте частинами розрізаний перець. Так бланшируйте його 3 хвилини.
- Бланшований перець помістіть в ємність, залийте киплячою заливкою і залиште так на 24 години.
- Очистіть часник. Потім дрібно порубаєте його і розкладіть по стерилізованим банкам.
- В перець з заливкою додайте сіль, доведіть до кипіння і розкладіть по банках з часником.
- Стерилізуйте банки 15 хвилин, потім закрутіть кришками і укутайте.
Закуска з болгарського перцю на зиму — рецепт без стерилізації
Попередній рецепт схожий по приготуванню і присутності інгредієнтів. Однак, є й відмінності, які будуть цікаві для вас.
Потрібно:
- Болгарського перцю — 5 кг
- Часнику — 300 г
- Зелень петрушки — 2 пучка
- Горошини чорного перцю — 15 шт.
- Лавровий лист — 15 шт.
- Соняшникова олія — 0.5 літра
- Вода — 2 склянки
- Столового оцту — 2 склянки
- Цукор — 1 ст. л.
- Сіль — за смаком
Приготування
Відкривши банку з консервованими овочами, покладіть під кришку гірчичник. Тоді вміст банки не запліснявіє.
- З цілих перцю видаліть плодоніжку з насінням і помийте їх межах від насіння.
- У ємність для маринаду покладіть всі запропоновані компоненти крім перцю, часнику і петрушки.
- Доведіть маринад до кипіння.
- У киплячий маринад на 4 хвилини опустіть плоди перцю.
- Потім дістаньте і укласти в підготовлені банки.
- При розкладанні перців, пересипайте їх дрібно нарізаним часником і петрушкою.
- Наповнені банки залийте маринадом і загорніть кришками.
Консервований перець на зиму з кольоровою капустою
Заготівля виходить красивою і одночасно смачною.
Візьміть всі овочі в рівних кількостях:
- Зелений солодкий перець
- Червоний солодкий перець
- Цвітна капуста
Розсіл:
- Вода — 0.5 літра
- Оцет (краще винний або яблучний) — 0.5 літра
- Сіль — 80 г
Приготування
- Цвітну капусту розділите на суцвіття.
- Солодкі перці очистіть від насіння і наріжте тонкими смужками.
- На дно банки або каструлі покладіть спочатку червоний, а потім зелений перець.
- Слідом покладіть цвітну капусту, так закуска з перцю стане відразу загадковою і привабливою.
- Заповнення ємності чергуйте у такій черговості до тих пір, поки посуд не заповниться вщерть.
- Для аромату покладіть між смужками зеленого перцю зелень петрушки.
- Потім всі овочі притисніть і залийте розсолом розсолом.
- Зберігайте в прохолодному місці.
Відео про те, як приготувати закуску з перцем і морквою на зиму
Подивіться, як смачно готується закуска з перцю, моркви та цибулі.
Всі рецепти апетитні і дозволяють посмакувати своїм вмістом.