Гороховий суп зі спаржею, беконом і грінками — самий смачний суп

Гороховий суп — відноситься до розряду найсмачніших супів світу. Такий суп готують в різних варіаціях і досі він залишається традиційним першою стравою багатьох країн.

Головним інгредієнтом супу залишається горох: свіжий, заморожений, консервований, сушений. Колір супу може бути блідо-зеленим або жовтим і залежить від сорту гороху.

До складу супу часто входить м’ясо або м’ясні продукти: бекон,шинка, ковбаса або копчена свинина. Багато люблять суп з чорним хлібом, інші їдять його з грінками.

Гороховий суп з беконом і грінками

У цьому оригінальному супі чудово поєднуються корисна спаржа, підсмажені скибочки бекону і хрусткі грінки. Завершальним штрихом є завиток сметани.

Інгредієнти:

  • 600 мл курячого або овочевого бульйону
  • Великий пучок зеленої цибулі
  • 450 г замороженого горошку
  • 150 г свіжої спаржі
  • Сіль і чорний перець
  • 3 скибочки жирного бекону без шкірки
  • 1 — 2 ст. ложки рослинного масла
  • 2 шматочки черствого хліба
  • 3 ст. ложки сметани

Приготування рецепта займає 30 хвилин, на виході виходить — 4 порції.

Спосіб приготування

  1. Поставте бульйон на вогонь. Зелену цибулю крупно наріжте і додайте його в бульйон разом з горошком. Доведіть все до кипіння.

2. Помийте спаржу, відокремте головки.

3. Крупно наріжте стебла спаржі і додайте їх в каструлю разом з дрібкою солі. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть 10 — 15 хвилин, поки спаржа не стане м’якою.

4. Тим часом скибочки бекону обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Викладіть бекон на тарілку і залиште. Гороховий суп з беконом — це смачно.

5. Якщо на сковороді не залишилося достатньої кількості жиру, додайте 1 — 2 столові ложки рослинної олії і розігрійте.

6. Наріжте хліб кубиками і смажте 2 — 3 хвилини на великому вогні, постійно перевертаючи, до появи золотистої скоринки. Потім перекладіть на кухонну папір, щоб вбралися надлишки жиру.

Дивіться також:  Курячий бульйон. Як зварити бульйон з курки (рецепти)

7. Коли горошок і спаржа будуть готові, розімніть їх до утворення пюре.

8. Потім додайте туди залишилися головки спаржі і варіть до м’якості.

9. Спробуйте і переконайтеся в тому, що гороховий суп готовий.

10. Розлийте суп в теплі і глибокі тарілки. У кожну тарілку додати трохи сметани, посипте шматочками бекону, грінками, невеликою кількістю меленого перцю і подавайте.