Рецепт приготування:
М’ясо пісної свинини нарізати кубиками по 40 мм.
У м’ясо додати сіль, перець за смаком, ріпчасту цибулю кільцями
і свіжі помідори часточками.
Все це залишити маринуватися на 6 — 8 годин. Оцет і вино не додавати, так як помідорний сік і так кислий. З приводу цибулі та помідорів — чим їх більше, тим краще.
М’ясо на шампури нанизувати акуратно без цибулі та помідорів. Потім його потрібно на шампурах обім’яти, щоб кути не стирчали і шашлик був цілісним і рівним.
Щоб м’ясо на вугіллі не підгоряло, його збризкують сумішшю оцту, часнику і перцю (суміш робите за своїм смаком).
Приємного апетиту !
Рецепт маринування шашлику — у кефірі
Продукти:
- 600 грам нежирної свинини
- 5 — 7 цибулин
- 1 літр кефіру
- сіль, спеції, кінза
Рецепт приготування шашлику:
Свинину нарізати невеликими шматочками приблизно по 15 — 20 грам. В емальовану каструлю шматочки м’яса викладати в такій послідовності:
- шар м’яса
- шар цибулі, нарізаного кільцями
- шар кінзи, сіль, спеції
Все залити кефіром.
- знову шар м’яса
- шар цибулі, нарізаного кільцями
- шар кінзи, сіль, спеції
Маринад з кефіром
Знову все залити кефіром і так далі (все залежить від кількості м’яса). Потім поставити ємність в холодильник не менше, ніж на 5 годин. Краще всього, якщо в холодильнику м’ясо в маринаді з кефіром пробуде добу.
Потім потрібно нанизати шматочки свинини на шампури, чергуючи з ріпчастою цибулею і смажити на вугіллі. (Ви можете використовувати такий рецепт в газовій духовці або на сковороді з жиром).
Поки шматочки м’яса смажаться на вугіллі їх потрібно час від часу поливати кефіром, в якому він мариновался.
Подивіться відео, де автор з великою любов’ю готує м’ясо над вугіллям.
Приємно їсти ніжне м’ясо з шампурів !
Рецепт шашлика в маринаді з оцтом
Продукти:
- свинина свіжа (має бути обов’язково сало по краю) — 2.5 кг
- цибуля — 700 грам
- чорний перець
- столовий оцет — 125 грам
- лимон — 1 штука
- сіль, цукор
- столове біле (можна саморобний плодове)
Рецепт приготування шашлику:
М’ясо береться з розрахунку 600 грам на людину. Порізати м’ясо на шматочки розміром по 30 — 35 грам (близько 5 х 5 х 5 см) в емальований посуд.
Сало відокремити від м’яса і нарізати довгими смужками (щоб багаторазово нанизувати разом з цибулею).
Потім додати:
- нарізаний кільцями цибулю (300 грам на 1 кг м’яса),
- нарізаний скибочками лимон (1 лимон на 2 — 2.5 кг м’яса),
- оцет (50 грам на 1 кг м’яса),
- сіль, цукор, перець — за смаком
- 1/2 літра вина
Через 4 — 5 годин м’ясо готове. На шампури шматочки потрібно нанизувати щільно (для соковитості) чергуючи м’ясо, петлі з сала і цибулі, і лимони. Робіть все акуратно — нічого не має звисати. Смажте над вугіллям до готовності.