5 смачних рецептів шашлику, який гості зїдять миттєво і пальчики оближуть

Рецепт приготування:

М’ясо пісної свинини нарізати кубиками по 40 мм.

У м’ясо додати сіль, перець за смаком, ріпчасту цибулю кільцями

і свіжі помідори часточками.

Все це залишити маринуватися на 6 — 8 годин. Оцет і вино не додавати, так як помідорний сік і так кислий. З приводу цибулі та помідорів — чим їх більше, тим краще.

М’ясо на шампури нанизувати акуратно без цибулі та помідорів. Потім його потрібно на шампурах обім’яти, щоб кути не стирчали і шашлик був цілісним і рівним.

Щоб м’ясо на вугіллі не підгоряло, його збризкують сумішшю оцту, часнику і перцю (суміш робите за своїм смаком).

Приємного апетиту !

Рецепт маринування шашлику — у кефірі

Продукти:

  • 600 грам нежирної свинини
  • 5 — 7 цибулин
  • 1 літр кефіру
  • сіль, спеції, кінза

Рецепт приготування шашлику:

Свинину нарізати невеликими шматочками приблизно по 15 — 20 грам. В емальовану каструлю шматочки м’яса викладати в такій послідовності:

  • шар м’яса
  • шар цибулі, нарізаного кільцями
  • шар кінзи, сіль, спеції

Все залити кефіром.

  • знову шар м’яса
  • шар цибулі, нарізаного кільцями
  • шар кінзи, сіль, спеції

Маринад з кефіром

Знову все залити кефіром і так далі (все залежить від кількості м’яса). Потім поставити ємність в холодильник не менше, ніж на 5 годин. Краще всього, якщо в холодильнику м’ясо в маринаді з кефіром пробуде добу.

Потім потрібно нанизати шматочки свинини на шампури, чергуючи з ріпчастою цибулею і смажити на вугіллі. (Ви можете використовувати такий рецепт в газовій духовці або на сковороді з жиром).

Поки шматочки м’яса смажаться на вугіллі їх потрібно час від часу поливати кефіром, в якому він мариновался.

Подивіться відео, де автор з великою любов’ю готує м’ясо над вугіллям.

Дивіться також:  Новорічне меню 2020 — кращі рецепти для святкового столу

Приємно їсти ніжне м’ясо з шампурів !

Рецепт шашлика в маринаді з оцтом

Продукти:

  • свинина свіжа (має бути обов’язково сало по краю) — 2.5 кг
  • цибуля — 700 грам
  • чорний перець
  • столовий оцет — 125 грам
  • лимон — 1 штука
  • сіль, цукор
  • столове біле (можна саморобний плодове)

Рецепт приготування шашлику:

М’ясо береться з розрахунку 600 грам на людину. Порізати м’ясо на шматочки розміром по 30 — 35 грам (близько 5 х 5 х 5 см) в емальований посуд.

Сало відокремити від м’яса і нарізати довгими смужками (щоб багаторазово нанизувати разом з цибулею).

Потім додати:

  • нарізаний кільцями цибулю (300 грам на 1 кг м’яса),
  • нарізаний скибочками лимон (1 лимон на 2 — 2.5 кг м’яса),
  • оцет (50 грам на 1 кг м’яса),
  • сіль, цукор, перець — за смаком
  • 1/2 літра вина

Через 4 — 5 годин м’ясо готове. На шампури шматочки потрібно нанизувати щільно (для соковитості) чергуючи м’ясо, петлі з сала і цибулі, і лимони. Робіть все акуратно — нічого не має звисати. Смажте над вугіллям до готовності.