Новорічне меню 2020 — кращі рецепти для святкового столу

Новорічне меню — казка їстівних страв на святковому столі. Кожна господиня задовго до новорічної ночі продумує меню. З особливою цікавістю і хвилюванням обирає страви, якими буде пригощати своїх близьких.

Звичайно в кожній сім’ї є традиційні та улюблені страви з неодноразово перевіреними рецептами. Але завжди хочеться приготувати нові, вишукані страви і здивувати всіх присутніх.

Чудова атмосфера свята починається з новорічного застілля. На столі стоять смачні і красиві: закуски, салати, гарячі страви, тістечка, десерти, напої.

Приготування:

  1. Наріжте рибу тонкими смужками. Поперчіть її і залийте сумішшю соєвого соусу, лимонного соку.
  2. Злийте розсіл від вершків. Рибні смужки оберніть навколо оливок і проткніть шпажкою так, щоб рулетик виявився посередині.
  3. Розігрійте в сковороді розсіл від оливок і покладіть в нього рибні рулети. Як тільки розсіл знову закипить, вимкніть вогонь і накрийте сковороду кришкою на 5 хвилин.
  4. Шпажки викладіть з рибними рулетами на блюдо і рясно посипте рубаним кропом.

Червона риба в тісті

Риба в тісті — традиційна закуска святкового столу.

Потрібно на 6 порцій:

  • філе червоної риби — 500 г
  • лимонний сік — 1 ч. л.
  • свіже пиво — 50 мл
  • гашене сода — 1/2 ч. л.
  • сильно газована мінеральна вода — 100 мл
  • пшеничне борошно — 200 г
  • рослинна олія, чорний мелений перець, сіль

Приготування:

  1. Яйця збити, змішати з содою, посолити, поперчити, додати борошно, влити пиво і мінеральну воду. Замісити тісто по консистенції, що нагадує тісто для оладок.
  2. Рибне філе нарізати невеликими шматочками, збризнути лимонним соком, посолити і поперчити за смаком. Дати полежати 10 хвилин і обсушити паперовими рушниками.
  3. Шматочки філе вмочати в кляр і відразу обсмажують на добре розігрітому маслі або у фритюрниці.
  4. Готову рибу промокнути від надлишків олії на паперових рушниках.
Дивіться також:  Рататуй (рагу): Класичні рецепти з мясом і овочами

Новорічне меню з канапе з червоною ікрою

Дуже зручно закусити перший випитий келих маленькими і пікантними канапе.

Інгредієнти:

  • пшеничний хліб — 300 г
  • варені яйця — 2 шт.
  • лососева ікра — 3 ст. л.
  • вершкове масло — 6 ст. л.
  • 1/2 лимона
  • зелена цибуля

Щоб зварити яйця з надтріснутою шкаралупою, їх необхідно варити в дуже солоній воді.

Приготування:

  1. Яйця наріжте кружечками.
  2. Наріжте хліб скибочками і акуратно вирізайте з них кружечки. Змащуйте кружечки хліба частиною масла і покладіть зверху кружечки яєць.
  3. Навколо кружечків яєць з допомогою корнетика зробіть бортики заввишки до 5 мм з розм’якшеного залишився олії.
  4. На середину кожного скибочки яйця покладіть червону ікру.
  5. Оформіть канапе скибочкою лимона і зеленого лука.

Холодець домашній збірний