Брауні з кабачків — незвичайний і оригінальний десерт. Кабачок — кращий друг стежить за фігурою людини. Як відомо, в шинку одна вода. І ось цей овоч справив на кухні справжню революцію. Згадайте, скільки з нього можна смачних страв зробити, починаючи з коханою ікри.
Зрозуміло, що у молодого кабачка смак дуже виражений. А у старого, великого — в меншій мірі. Але саме цей нюанс піде нам на користь. Звичайний кабачок можна додавати в якості наповнювача в десерти. Таким чином він здатний замінити частину борошна. Власні смакові відтінки кабачка, при цьому, не будуть помітні.
Рецепти приготування брауні бувають різними. Наприклад, зовсім сухі, як печиво або зовсім рідкі всередині і ще — вологі, трохи тягучі, найулюбленіші. Так ось кабачок, як інгредієнт, приносить з собою вологу.
Класичні американські шоколадні пироги нарізати на прямокутні шматочки і з’їдаються як десерт. На цей раз розглянемо рідкісний десерт зовсім без шоколаду, без цукру. Тобто, в загальному, солоний.
Оригінальний рецепт брауні з кабачків
Несолодкий рецепт десерту з кабачків для тих, хто готується до пляжного сезону або хоче схуднути.
Необхідні продукти:
- Цукіні — 2 шт.
- Бекон — 100 г
- Гострий сир — 100 г
- Борошно — 80 г
- М’який сир — 150 г
- Яйця — 4 шт.
- Естрагон — 1 гілочка
- Сіль, парний мелений перець — за смаком
Спосіб приготування рецепту
- Цукіні натерти на крупній тертці.
- Потім дати йому трохи полежати і сильно відіжміть руками.
- Тепер можна обсмажувати їх на оливковій олії. Чим краще віджали, тим менше вони заберуть олії.
- Посоліть, поперчіть і додайте ще гостру траву у вигляді естрагону.
- Увімкніть духовку на 180 градусів С.
- І поки вона розігрівається, розтопіть в іншій сковорідці бекон. Його, зрозуміло, потрібно нарізати тонкими смужками. Товщина нарізки повинна бути дорівнює товщині сірники.
- Смужки бекону випустять жир, так що ніякого масла не треба.
- А коли у вас вийдуть шкварки, ще і промокніть їх паперовою серветкою.
- Далі все простіше простого.
- Легко збийте виделкою яйця, додайте до них м’який сир і ще раз посоліть і поперчіть.
- Зверніть увагу — у нас і так вже багато рідини. Тому додавайте борошно, цукіні і натертий сир.
- Сир повинен бути твердим. Бринзу брати не потрібно. Краще, якщо це буде пармезан.
- Тепер змішайте отриману суміш зі шкварками і виливайте в форму для запікання.
- В розігрітій духовці брауні у формі для запікання будуть готові за півгодини.
- Коли випічка трохи охолоне і прихватится, то розріжте їх, як годиться, на плоскі цеглинки.
- Шматочки не будуть коричневими, а будуть виглядати, як яскраві блондини.
- І навіть солодкими вони не будуть.
А ось відчуття незрівнянної насолоди буття ви від них отримаєте, це точно.
Відео про те, як приготувати брауні з кабачка з шоколадною глазур’ю
Скажу відразу про те, що якщо в цьому відео рецепті ви приберете присутність цукру, то у вас буде несолодкий десерт.
Спробуйте спекти запропоновані рецепти, тому що світ кулінарії багатогранний. А незвичайні рецепти дають можливість порадувати наш організм несподіваним смаком.