Броколі в духовці — 6 рецептів запеченої капусти броколі

Броколі в духовці — дуже смачне гаряче овочеве блюдо. Воно не тільки смачне, але і досить корисне для організму. У цій капусті багато лютеїну, який живить сітківку ока. Страви з брокколі корисні людям із серцево-судинними захворюваннями, при раку, інсульту та ревматоїдному артриті.

Пропоновані рецепти дають шанс доповнити основне лікування очних захворювань повноцінним харчуванням.

Готувати капусту в духовці завжди просто.

Тимбаллино з брокколі з яйцем

Подивіться італійський рецепт, який приємно доповнить ваше меню для приготування сімейного обіду або вечері.

Вам знадобиться:

  • Суцвіття брокколі — 250 г
  • Тертий сир — 1 ст. л.
  • Вершки — 1 ч. л.
  • Пшеничне борошно — 2 ст. л.
  • Яйця — 6 шт.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Мускатний горіх, сіль — за смаком
  • Мелена гвоздика — 1 щіпка
  • Мелений сушений розмарин — 1 щіпка

Спосіб приготування

  1. Брокколі розділіть на суцвіття і відварити в киплячій підсоленій воді 20 хвилин. Обсушіть.
  2. І кілька суцвіть відкладіть в сторону.
  3. Інші суцвіття змішайте в блендері з 1 ст. л. натертого на крупній тертці сиру.
  4. У двох яєць відокремте білок і вилийте в блендер до капусти.
  5. Ще додайте мускатний горіх, щіпку солі і перцю, а також, вершки. Все змішайте.
  6. В кінці додайте відстрочені суцвіття і змішуйте ще 30 секунд.
  7. Змастіть вершковим маслом і обсипте борошном 4 маленькі формочки для запікання.
  8. Викладіть в них пюре з брокколі і розрівняйте.
  9. На деко з високими бортиками налийте води і помістіть на нього формочки з капустою.
  10. Запікайте брокколі в духовці на водяній бані при 180 градусах С протягом 20 хвилин.
  11. Потім дістаньте запечену масу з формочок і викладіть на тарілки.
  12. Вершкове масло розтопити в сковороді і зажарте яєчню з 4-х яєць.
  13. Остудіть і акуратно виріжте ножем 4 яєчних кола з жовтком. При цьому, діаметр кола повинен бути дорівнює діаметру формочок.
  14. Викладіть зверху запечених тимбаллино яєчні кола з жовтком.
  15. Листя салату вимийте, обсушіть і викладіть на тарілку.
  16. На листя помістіть тимбаллино з яйцем.
  17. Заправте сумішшю страву оливкової олії з лимонним соком, сіллю і спеціями.
Дивіться також:  Картопля в духовці — 10 смачних рецептів запеченої картоплі

Відразу ж подавайте до столу оформлене блюдо.

Запечена капуста броколі в духовці з сиром

Дізнайтеся рецепт ніжного страви з корисною капустою.

Необхідні продукти:

  • Брокколі — 800 г
  • Сіль — за смаком
  • Авокадо великий — 1 шт.
  • Лимон — 1/2 шт.
  • Дієтичний сир — 100 г
  • Вершки — 2 ст. л.
  • Порошок курячого або м’ясного бульйону — 1 ч. л.
  • Чорний мелений перець — 1 щіпка
  • Соус Табаско — за смаком
  • Жир для змащування форми
  • Крес-салат для прикраси

Приготування

  1. Вимийте брокколі і розділіть її на суцвіття.
  2. Бланшируйте суцвіття в підсоленій воді 8 хвилин.
  3. Потім відкиньте їх на друшляк і обдайте холодною водою.
  4. Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку і очистіть. М’якоть плоду наріжте кубиками.
  5. Сир і вершки змішайте в однорідну масу. Додайте бульйонний порошок, сіль, перець, соус Табаско. Вийшла смачна сирна маса.
  6. Форму для запікання змастіть жиром і викласти в неї шарами брокколі.
  7. У сирну масу додайте кубики авокадо і зробіть пюре. Спробуйте пюре на смак і додайте, при необхідності, приправ.
  8. Викладіть поверх капусти сирне пюре і розрівняйте.
  9. Запікайте в духовці 10 хвилин при температурі 180 градусів С.

Готову страву прикрасьте крес-салатом.

Картопля з брокколі під сиром в духовці

Обов’язково включіть таке блюдо для сімейного меню. Готується просто і завжди виходить смачно.

Потрібно:

  • Брокколі — 1 кг
  • Картопля — 750 г
  • Плавлений сир — 200 г
  • Твердий сир — 50 г
  • Вершкове масло — 1/2 ст. л.
  • Молоко — 1 стакан
  • Вода — 1 стакан
  • Чорний мелений перець — 1 щіпка
  • Тертий мускатний горіх — за смаком
  • Сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. Брокколі добре промийте і розріжте вздовж по товстим стеблах.
  2. Картоплю відваріть в мундирі. Остудіть і пропустіть через м’ясорубку або дрібно наріжте.
  3. Цибулю наріжте і спасеруйте на олії.
  4. У ємності з’єднайте розрізану капусту з обсмаженою цибулею. Потім влийте воду, посоліть, поперчіть, перемішайте і тушкуйте 10 хвилин.
  5. Потім сюди ж додайте молоко, підготовлений картопля, плавлений сир, мускатний горіх. Все перемішайте.
  6. Форму для запікання змастіть жиром і викладіть готову масу, розрівняйте.
  7. Зверху посипте натертим твердим сиром.
  8. Запікайте в духовці до готовності.
Дивіться також:  Мусака. Класичні рецепти мусака з баклажанами

Приємного апетиту !

Брокколі, запечена під соусом бешамель

Потрібні продукти:

  • Суцвіття броколі — 500 г
  • Молоко — 3/4 склянки
  • Пшеничне борошно — 1 ст. л.
  • Вершкове масло — 1 ст. л.
  • Сметана — 2 ст. л.
  • Твердий сир — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Чорний мелений перець — 1 щіпка

Процес готування

  1. Розтопіть масло і додайте борошно. Деякий час підігрійте, при цьому, подрумянивать не потрібно.
  2. Приготовану засмажку з’єднайте з молоком, розтираючи ложкою до отримання однорідного крему.
  3. Сир натріть на дрібній тертці.
  4. Сметану ретельно перемішайте з яєчним жовтком. Потім змішайте її з засмажкою, додаючи одночасно тертий сир. Приправте сіллю і чорним перцем. Соус бешамель готовий.
  5. Суцвіття брокколі зваріть і перекладіть в жаротривку посуд.
  6. Залийте соусом бешамель капусту і запікайте в духовці 25 хвилин або в НВЧ при максимальній потужності 10-15 хвилин

Приємно їсти !

Червона риба з брокколі у вершковому соусі в духовці

Потрібно:

  • Філе форелі — 500 г
  • Заморожена брокколі — 200 г
  • Заморожена кольорова капуста — 200 г
  • Сир — 100 г
  • Вершки — 150 мл
  • Яйця — 4 шт.
  • Вершкове масло — 15 г
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування

  1. У каструлі закип’ятіть воду, посоліть, відваріть брокколі і цвітну капусту до напівготовності.
  2. Остудіть овочі і наріжте.
  3. Філе форелі теж наріжте шматочками.
  4. Приготуйте соус: Для цього, сир натріть на дрібній тертці. У мисці збийте яйця, влийте вершки, додайте сир і все добре збийте вінчиком або виделкою. Посоліть, поперчіть і ще раз перемішайте.
  5. Візьміть форму для запікання з високими бортами і змастіть вершковим маслом.
  6. У форму, чергуючи шарами , укладайте цвітну капусту, брокколі і нарізану рибу.
  7. Зверху залийте всі верстви приготованим соусом.
  8. Запікайте в духовці при 200 градусах С протягом 30 хвилин. Верх запіканки повинен зарум’янитися.
Дивіться також:  Запіканка з куркою і овочами в духовці — 7 смачних рецептів

Рибну запіканку подайте гарячої.

Відео про те, як приготувати запіканку з брокколі з куркою

Подивіться відео і приготуйте також і ніжну смачну запіканку.

Всі наведені рецепти підходять для дітей і дорослих. Ви можете проявити свою вигадку і створити своє нестандартне кулінарне блюдо.

Готуйте із задоволенням !