Чорна смородина протерта з цукром на зиму без варіння

Чорна смородина протерта з цукром завжди стоїть у погребі у справжнього садівника і городника. І все тому, що кущі цієї смачної ягоди ростуть у них завжди. Приміром, у мене і ділянку є і посаджено 5 кущів смородини.

Зараз літо в розпалі і ягоди смородини скоро поспіють. Я обов’язково зроблю на зиму знову улюблене желе з чорної і чудове желе з червоної смородини.

А сьогодні я ділюся з вами рецептом заготівлі ягід чорної смородини без процесу варіння. Протерті ягоди таким способом здатні зберігатися тривалий час. Вони забезпечують потребу людини в необхідних вітамінах протягом року.

Чорна смородина перетерта на зиму з цукром — рецепт без варіння ягід

Подивіться простий рецепт, в якому ви дізнаєтеся як зробити протерту чорну смородину на зиму з цукром.

Необхідні продукти:

  • Чорна смородина — 1 кг
  • Цукор — 1-2 кг (в залежності від умов зберігання)

Метод приготування

Ягоди чорної смородини помийте і процідіть через сито від зовсім дрібного сміття.

Потім ретельно обсушіть, розклавши на паперові рушники.

Потім всі ягоди переберіть, видаливши зіпсовані і пом’яті плоди. Ще видаліть плодоніжки і гілочки.

Покладіть підготовлені ягоди в чашу блендера, додавши цукор. Збивайте кілька хвилин всі разом до отримання однорідної маси.

При цьому, необхідну кількість цукру залежить від умов зберігання:

  • Якщо будете зберігати в холодильнику, то співвідношення ягід і цукру візьміть 1:1
  • При зберіганні в кімнаті — треба на кожен кг цукру взяти 2 кг цукру

Перелийте перетерті ягоди з цукром в миску. Залиште так на кілька годин. Протягом цього часу перемішуйте ягідну масу кожні 30 хвилин.

За цей час цукор повинен повністю розчинитися, а маса стане густою і придбає желеподібний вигляд.

Однак, якщо у вас потужний блендер, то цукор може розчинитися під час перетирання ягід. Значить, відразу можна розкладати потім в банки.

Після повного розчинення цукру, починайте етап розкладання ягідної маси по стерильним банкам.

Дивіться також:  Кабачки на зиму. Кращі рецепти заготовок з кабачками

Перетерта чорна смородина кладеться в банку до горлечка. Потім покладіть зверху кілька ложок цукру, щоб ягоди були повністю засипані.

Закрийте банки стерилізованими кришками і приберіть в холодильник.

У такому вигляді маса з ягід смородини може зберігатися весь рік.

Холодне варення з чорної смородини перетерте з апельсином

Не дивуйтеся цієї назви, тому що багато заготівлю варення без варіння називають «холодною».

Потрібні продукти:

  • Чорна смородина — 1 кг
  • Цукор — 1.5 кг
  • Апельсин великий — 1 шт.

Спосіб приготування

Вимийте ягоди чорної смородини. Переберіть і приберіть плодоніжки і гілочки. Розкладіть ягоди на тканину, щоб вони підсохли.

Апельсин вимити, обітріть від води і наріжте на шматочки разом з шкіркою.

Підготовлені ягоди смородини викладіть у велику ємність. Додайте до них дрібно порізаний апельсин. Перемішайте.

Туди ж висипайте 1.5 кг цукру, перемішайте ложкою, щоб легше було розбивати ягоди блендером.

Занурювальний блендер не зможе розчинити цукор, тому перемішайте ягоди з цукром і залиште суміш постояти кілька годин.

Краще всього залишити суміш на ніч. Однак, вранці ви побачите, що суміш сильно загусла. Не лякайтеся, а беріть у руки знову блендер і розбивайте весь вміст ємності.

Ви помітите, як на очах ягідна суміш знову стає рідкою.

Розкладайте холодне варення з чорної смородини перетертої з цукром без варіння по банкам.

Банки з варенням зберігайте в холодильнику.

Відео про те, як заготовити на зиму чорну смородину з цукром без варіння

Готуйте ягоди на зиму без варіння і чорна смородина заповнить ваш організм багатьма поживними речовинами. У всі часи і у всіх народів користь ягід цінується дуже високо.