Пироги, як пічне виріб із тіста з якоюсь начинкою були відомі з давніх часів. Спочатку, це завжди було святковим частуванням. Так і цветаевский яблучний пиріг випікався, коли збиралися поети за круглим столом для обговорення своїх літературних творів (свого часу).
Рецепт простий, швидкий по приготуванню в духовій шафі (духовці). Відомі й інші способи випікання яблучних пирогів, але цей спосіб кращий.
Сьогодні розглянемо рецепт яблучного пирога по особливому народному класичним рецептом. Пиріг виходить неймовірно смачним, ніжним з дуже соковитою яблучною начинкою.
Цветаевский пиріг з яблуками за класичним рецептом
Необхідні продукти для тіста:
- 100 г вершкового масла або вершкового маргарину
- 50 г цукру 75 г сметани
- 250 г борошна
- 1 ч. ложка розпушувача
Продукти для заливки:
- 250 г жирної сметани
- 200 г цукру
- 50 г борошна
- 1 яйце
- 10 г ванільного цукру
Також:
- 800 г кисло-солодких яблук
Приготування тіста
- Розтоплюємо злегка вершкове масло на паровій бані.
2. До розтопленого вершкового масла додаємо: цукор, розпушувач, сметану і все перемішуємо до однорідності.
3. Зараз порціями додаємо борошно.
4. За допомогою ложки замішуємо м’яке і еластичне тісто.
5. У результаті виходить ніжне тісто.
6. Беремо круглу форму діаметром 24 див. На дно форми кладемо пергаментний папір, яку змащуємо вершковим маслом. Боки форми також змастимо маслом.
Форма пирога з тіста
7. Тісто кладемо у форму і пальчиками робимо форму з тіста з висотою бортиків 5 див.
8. Відправляємо форму пирога з тіста на 15 хвилин у холодильник.
В подальшому ми назвемо форму основою для нашого пирога. Вона повинна бути круглою і зручною для укладання яблук шарами.
Заливка для пирога
9. У миску викладаємо сметану і додаємо до неї: ванільний цукор, цукор, яйце, борошно.
10. Всі інгредієнти добре збиваємо міксером. Заливка готова.
Яблучна начинка для пирога
11. Яблука миємо, знімаємо шкірку, видаляємо серцевиною і нарізаємо невеликими скибочками.
12. У основу з тіста викладаємо підготовлені яблука — начинку.
13. Спочатку кладемо перший шар.
14. Потім піднімаючись вище — всі наступні шари.
Випікаємо Цветаевский пиріг в духовці
15. Підготовленою заливкою заливаємо яблука зверху, як на фото.
16. Візьміть форму обома руками, постукайте, покрутіть, щоб заливка рівномірно розподілилася по формі.
17. Цветаевский пиріг будемо випікати в розігрітій духовці до 180 градусів, приблизно 40-50 хвилин.
18. Дістаємо пиріг з духовки і бачимо, що він підрум’янився, заливка добре схопилася. Залишаємо так пиріг у формі, щоб він охолов до теплого стану.
Яблучний пиріг готовий. Він вийшов чудовим і дуже апетитним. Відрізаємо шматочок і пробуємо. Як смачно !
Відео про те, як приготувати яблучний пиріг з неймовірно смачною начинкою
Пісочне тісто і яблучно-кремова начинка не залишить вас байдужими — виникне бажання зробити своїми руками подібну смакоту.