Цвітна капуста в духовці: 5 рецептів кращого приготування

Готову запіканку подавати відразу після приготування, прикрасивши гілочками петрушки і листям базиліка.

Відео про те, як приготувати цвітну капусту під вершковим соусом

Дізнайтеся рецепт приготування смачних і ніжних суцвіть капусти, який, може бути, вас реально зацікавить.

Ви переконалися у тому, що вершковий соус готувати зовсім не важко. Готуйте так, або ще краще. Приємного апетиту !

Запіканка з макаронів з кольоровою капустою і м’ясом

Інгредієнти:

  • Макарони — 500 г
  • Вода-2 літри
  • Капуста цвітна — 600 г
  • Яловичина — 300 г
  • Томатна паста — 100 г
  • Твердий сир — 120 г
  • Вершки — 80 мл
  • Цибуля ріпчаста — 50 г
  • Масло вершкове — 200 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Сухарі панірувальні — 20 г
  • Зелень кропу, кінзи — по 10 г
  • Перець чорний мелений, сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Макарони потрібно висипати в киплячу підсолену воду, відварити, відкинути на друшляк. Після чого змішати з натертим сиром і частиною томатної пасти.
  2. Яловичину вимити і пропустити через м’ясорубку.
  3. Цибуля ріпчаста очистити, дрібно нарубати, покласти в попередньо нагріту сковороду. Обсмажити у вершковому маслі до золотистого кольору.
  4. Потім в цибульну масу додати яловичий фарш, решту томатну пасту, мелений перець і сіль. Все перемішати і тушкувати до готовності м’яса, при необхідності додаючи воду.
  5. Перш за все, зараз треба розділити капусту на суцвіття, потім вимити під струменем води, зварити і спасерувати на вершковому маслі.
  6. І нарешті, форму змащуємо маслом, посипаємо панірувальними сухарями і викладаємо в неї фарш, потім — макарони, далі — суцвіття капусти.
  7. Поливаємо вміст вершками, збитими яйцями і ставимо в духовку запікатися протягом 15-20 хвилин при температурі не нижче 180 градусів С.
Дивіться також:  Страви з баклажанів. 4 рецепти простих і смачних з баклажанами

Готову запіканку посипаємо дрібно нарізаною зеленню кропу і кінзи. Подаємо до столу. Приємно їсти !

Відео про те, як приготувати в духовці качан повністю

Страва, приготовлена за таким рецептом, можна подати як закуску або гарнір до м’яса або риби.

Таку корисну їжу можна їсти як в холодному, так і в гарячому вигляді.