Для рецепту підходять тільки молоді й міцні підберезники, підосичники. маслюки, опеньки, лисички, білі, моховички. Можна зробити в баночках грибне асорті або якийсь один вид грибів.
Етапи приготування
- Гриби очистіть і ретельно вимийте.
- Потім наріжте і опустіть в холодну воду. В якій, на 1 літр додано 1 ст. л. солі без верху і 2 г лимонної кислоти. Так гриби збережуть свій колір і не потемніють.
- Періодично знімаючи піну, зваріть гриби.
- Готові гриби відкиньте на друшляк, дайте стекти воді і складіть в чисті скляні банки.
- Відвар процідіть і залийте їм гриби.
- Потім прикрийте банки стерильними кришками і помістіть їх в каструлю з водою, нагрітої до 50 градусів.
- Стерилізуйте літрові банки не менше 1 години, а краще навіть 1.5 години.
- Зберігайте банки в прохолодному місці.
Приготовлені за цим способом гриби відмінно підходять для перших страв і печені.
Відео про те, як приготувати мариновані маслюки
При маринуванні кількість оцту і спецій можна регулювати по своєму смаку.
Сторінка: 1 2