Гриби на зиму. Смачні рецепти грибних заготовок в банках

Для рецепту підходять тільки молоді й міцні підберезники, підосичники. маслюки, опеньки, лисички, білі, моховички. Можна зробити в баночках грибне асорті або якийсь один вид грибів.

Етапи приготування

  1. Гриби очистіть і ретельно вимийте.
  2. Потім наріжте і опустіть в холодну воду. В якій, на 1 літр додано 1 ст. л. солі без верху і 2 г лимонної кислоти. Так гриби збережуть свій колір і не потемніють.
  3. Періодично знімаючи піну, зваріть гриби.
  4. Готові гриби відкиньте на друшляк, дайте стекти воді і складіть в чисті скляні банки.
  5. Відвар процідіть і залийте їм гриби.
  6. Потім прикрийте банки стерильними кришками і помістіть їх в каструлю з водою, нагрітої до 50 градусів.
  7. Стерилізуйте літрові банки не менше 1 години, а краще навіть 1.5 години.
  8. Зберігайте банки в прохолодному місці.

Приготовлені за цим способом гриби відмінно підходять для перших страв і печені.

Відео про те, як приготувати мариновані маслюки

При маринуванні кількість оцту і спецій можна регулювати по своєму смаку.

Дивіться також:  Маслюки мариновані — 4 рецепту приготування на зиму