Баранячі реберця — смачне друге блюдо сімейного і навіть святкового столу. Ось і настала зимова пора, а що може краще зігріти холодні дні ? Відповідь є: Смачно приготовлена їжа, тобто гарячі м’ясні реберця.
Пропоную для перегляду перевірені часом рецепти, які припадуть до смаку багатьом. А також стануть відмінним доповненням до звичайного обіду або довгоочікуваного вечері.
Приготування реберець з баранини дозволить вам урізноманітнити свій раціон і спробувати це просте і смачне явство. До того ж, скоро гряде низка свят, а що, як не така страва може стати відмінним прикрасою святкового столу.
Реберця з баранини в духовці з овочами
Подивіться смачний рецепт приготування баранини з печеними баклажанами.
Інгредієнти:
- Баранячі реберця — 8 шт.
- Вершкове масло — 70 г
- Картопля — 4 шт.
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Баклажани — 4 шт.
- Пастернак корінь — 1 шт.
- Петрушка корінь — 1 шт.
- Чорний мелений перець, сіль — за смаком
Приготування рецепту:
- Вимийте реберця так, щоб їх потім обсушити.
- Потім нарубайте їх дрібними шматочками, щоб потім обсмажити на сковороді з розігрітим маслом.
- У баклажанів приберіть плодоніжки. Вимийте і обсушіть їх.
- Потім розріжте навпіл баклажани, посипте сіллю і викладіть зрізами вгору на деко, змащене маслом.
- Поставте деко з підготовленими баклажанами в розігріту духовку до 180-200 градусів С. Запікайте до готовності, остудіть і протріть через сито, щоб потім змішати з сіллю і перцем.
- Картопля, цибуля, морква, коріння пастернаку і петрушки очистіть, вимийте і наріжте скибочками. Або коріння можна натерти на тертці.
- Підготовлені овочі обсмажте окремо одне від одного до золотистого кольору.
- Змішайте обсмажені овочі з обсмаженим м’ясом баранини в глибокій товстостінну посуд або глиняний горщик. Сюди ж додайте протерті баклажани.
- Все обережно перемішати, приправити сіллю і перцем. Закрийте посуд кришкою і поставте в розігріту духовку до 160-180 градусів С.
- Тушкуйте протягом 15-20 хвилин.
Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді.
Рецепт приготування смачних реберець з соусом у фользі
Інгредієнти:
- Баранячі реберця — 1-1.5 кг
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Мед — 1 ст. л.
- Гірчиця — 1 ст. л.
- Прованські трави — 1 ч. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- Перець чорний — за смаком
- Сік лимона — 1 ст. л.
- Паприка — 1 ст. л.
Приготування:
У чашці спочатку приготуйте маринад або соус, щоб обмазати їм м’ясо. Для цього в чашку покладіть: паприку, прованські трави, мед, сік лимона, чорний мелений перець, гірчицю і натертий дрібно часник.
Цибулю почистіть, натріть на тертці і додайте до маринаду. Все перемішайте.
Реберця покладіть в миску і повапните пензликом і накрийте миску харчовою плівкою. Поставте миску в холодильник на 3 години, щоб м’ясо добре просочилося.
Змастіть фольгу пензликом з маслом і викладіть баранячі реберця.
Загорніть краї фольги до центру і зверху покладіть ще один аркуш фольги.
Запікайте при температурі 180 градусів духовці протягом 1 години. Потім відкрийте фольгу і зажарте на свій розсуд.
М’ясо вийшло соковитим і дуже смачно. Спробуйте приготувати так.
Як приготувати баранину на сковороді з цибулею
М’ясо баранини з присутністю реберець можна дуже смачно приготувати і на сковороді. Для цього потрібно додати побільше цибулі і потім із задоволенням з’їсти, щоб оцінити найпростіший рецепт.
Загальний час приготування 1.5 години.
Час гасіння в сковороді 1 годину 15 хвилин.
Інгредієнти:
- Баранячі реберця — 1.5 кг
- Цибуля — 2 шт.
- Часник — 5 зубчиків
- Хмелі-сунелі — 0.5 ч. л.
- Уцхо-сунелі — 0.5 ч. л.
- Шафран — 0.5 ч. л.
- Коріандр — 0.5 ч. л.
- Сіль, перець, рослинна олія
Приготування:
Спочатку очистіть одну цибулину і обсмажте її в олії до золотистого кольору.
Потім покладіть м’ясо і обсмажуйте кілька хвилин, щоб м’ясо злегка обжарилось і схопилося (запечаталось).
Зараз покладіть всі приправи і видавіть всі зубчики часнику. Перемішайте і обсмажуйте разом з ароматними спеціями ще кілька хвилин.
Потім очистіть і покришіть розрізану другу цибулину. Ще налийте води так, щоб вона м’ясо повністю не покривала.
Закрийте сковороду кришкою і тушкуйте 1-1.5 години, щоб м’ясо було м’яким.
Готове м’ясо викладайте на блюдо і їжте, щоб насититися його соковитою м’ясної консистенцією.
Відео про те, як приготувати баранячі реберця з картоплею в духовці на деку
За таким рецептом ребра виходять дуже ніжними і соковитими.
Час приготування рецепту у відео становить 3 години — це довго, зате виходить дуже смачно.