З настанням Різдвяного свята у багатьох господарів домашнього вогнища виникає питання: Як приготувати качку з красивою підсмаженою скоринкою соковитим і смачним м’ясом ? Качка в духовці, запечена різними способами — новорічний рада на поставлене питання.
У приготуванні страви розчарувань не буде. Відгуки хороші.
Відповідь ви знайдете в цій статті з усіма подробицями і покроковими фото.
Качка в духовці з засмаженою скоринкою і соковитим, м’яким м’ясом
Дізнайтеся рецепт качки з гречкою, по якому м’ясо качки і виходить м’яким і соковитим.
Інгредієнти:
Приготування рецепту Качка в духовці
- Ріпчасту цибулю наріжемо на дрібні шматочки.
2. Підсмажимо цибулю на рослинній олії до золотистого кольору.
3. Перед тим, як запікати качку, потрібно видалити всі пір’я, видалити нутрощі, помити і витерти насухо рушником. Потім посипаємо її сіллю, перцем і натираємо долонькою з усіх боків.
4. До золотистої цибулі додаємо шматок вершкового масла.
5. Після того як розтопилося вершкове масло, додаємо гречку. Гречка попередньо була відварити в підсоленій воді до готовності.
6. Цибулю з гречкою перемішуємо і обсмажуємо 2 — 3 хвилини і досить.
7. Зараз черевце качки начиняємо гречкою.
8. Відкриваємо секрет: Щоб качка в духовці не згоріла, а вийшла соковитою і м’якою — її потрібно добре загорнути в пергаментний папір і ще у фольгу. Тим самим створюються повітряні прошарки і качка запікається як в «коконі».
9. Отже, приступаємо. Спочатку заглянемо в пергаментний папір.
10. Потім загортаємо у фольгу.
11. Загорнуту у фольгу качку кладемо на деко.
12. Деко з качкою ставимо в духовку нагріту до 140 градусів С на 3 години.
13. Розкриваємо обгортку і бачимо, що м’ясо м’яке і соковите. А ось засмаженою скоринки немає.
14. Ситуацію виправляємо наступними діями — ставимо качку назад в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів С.
15. Дістаємо деко з духовки і бачимо красиву зажаристую качку з хрусткою скоринкою.
16. Відрізаємо шматочок, пробуємо на якість і говоримо: Смачно !
Рецепт качки в духовці цілком, смачно фарширований картоплею
Потрібно:
- 1 качка
- 300 г свинини
- 150 г копченої корейки
- 100 г картоплі
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 2 яйця
- 150 г жиру
- вода
Для гарніру потрібно:
- 800 г червонокачанної капусти
- 1 яблуко
- 300 г свіжих грибів
- 50 г вершкового масла, рослинна олія, цукор, мелений червоний перець, сіль
Як приготувати качку
- Цибулю і картоплю очистити, вимити. Картоплю нарізати кубиками і обсмажити. Цибулю подрібнити.
- Корейку нарізати смужками.
- Вимите м’ясо свинини пропустити через м’ясорубку, додати подрібнену цибулю, обсмажену картоплю, корейку, яйця, сіль, перець і перемішати.
- Нафарширувати підготовлену тушку качки фаршем, зашити і запекти в духовці з додаванням води.
- Перед подачею, нитки видалити. Красиво розріжте качку на шматочки.
Приготування гарніру
- Капусту нашаткувати, перетерти з сіллю, влити рослинне масло.
2. Яблуко вимити, очистити і нарізати соломкою.
3. Все перемішати і викласти в салатник.
4. Гриби очистити, вимити і припустити в маслі.
Подача страви — качка в духовці
- Викладіть на велике блюдо начинку з качки.
- Качку наріжте порційними шматочками і покладіть на начинку.
3. Подайте до столу разом з грибами і салатом з капусти і яблуком. Приємного апетиту !
Качка з яблуками, апельсинами і лимоном — відео рецепт в рукаві
Залишається побажати смачних свят з красиво запеченою качкою на вашому столі.