Качка в духовці, запечена з хрусткою скоринкою, мяка і соковита

З настанням Різдвяного свята у багатьох господарів домашнього вогнища виникає питання: Як приготувати качку з красивою підсмаженою скоринкою соковитим і смачним м’ясом ? Качка в духовці, запечена різними способами — новорічний рада на поставлене питання.

У приготуванні страви розчарувань не буде. Відгуки хороші.

Відповідь ви знайдете в цій статті з усіма подробицями і покроковими фото.

Качка в духовці з засмаженою скоринкою і соковитим, м’яким м’ясом

Дізнайтеся рецепт качки з гречкою, по якому м’ясо качки і виходить м’яким і соковитим.

Інгредієнти:

Приготування рецепту Качка в духовці

  1. Ріпчасту цибулю наріжемо на дрібні шматочки.

2. Підсмажимо цибулю на рослинній олії до золотистого кольору.

3. Перед тим, як запікати качку, потрібно видалити всі пір’я, видалити нутрощі, помити і витерти насухо рушником. Потім посипаємо її сіллю, перцем і натираємо долонькою з усіх боків.

4. До золотистої цибулі додаємо шматок вершкового масла.

5. Після того як розтопилося вершкове масло, додаємо гречку. Гречка попередньо була відварити в підсоленій воді до готовності.

6. Цибулю з гречкою перемішуємо і обсмажуємо 2 — 3 хвилини і досить.

7. Зараз черевце качки начиняємо гречкою.

8. Відкриваємо секрет: Щоб качка в духовці не згоріла, а вийшла соковитою і м’якою — її потрібно добре загорнути в пергаментний папір і ще у фольгу. Тим самим створюються повітряні прошарки і качка запікається як в «коконі».

9. Отже, приступаємо. Спочатку заглянемо в пергаментний папір.

10. Потім загортаємо у фольгу.

11. Загорнуту у фольгу качку кладемо на деко.

12. Деко з качкою ставимо в духовку нагріту до 140 градусів С на 3 години.

13. Розкриваємо обгортку і бачимо, що м’ясо м’яке і соковите. А ось засмаженою скоринки немає.

Дивіться також:  Гаряче друге блюдо на святковий стіл — швидко і смачно

14. Ситуацію виправляємо наступними діями — ставимо качку назад в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів С.

15. Дістаємо деко з духовки і бачимо красиву зажаристую качку з хрусткою скоринкою.

16. Відрізаємо шматочок, пробуємо на якість і говоримо: Смачно !

Рецепт качки в духовці цілком, смачно фарширований картоплею

Потрібно:

  • 1 качка
  • 300 г свинини
  • 150 г копченої корейки
  • 100 г картоплі
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 2 яйця
  • 150 г жиру
  • вода

Для гарніру потрібно:

  • 800 г червонокачанної капусти
  • 1 яблуко
  • 300 г свіжих грибів
  • 50 г вершкового масла, рослинна олія, цукор, мелений червоний перець, сіль

Як приготувати качку

  1. Цибулю і картоплю очистити, вимити. Картоплю нарізати кубиками і обсмажити. Цибулю подрібнити.
  2. Корейку нарізати смужками.
  3. Вимите м’ясо свинини пропустити через м’ясорубку, додати подрібнену цибулю, обсмажену картоплю, корейку, яйця, сіль, перець і перемішати.
  4. Нафарширувати підготовлену тушку качки фаршем, зашити і запекти в духовці з додаванням води.
  5. Перед подачею, нитки видалити. Красиво розріжте качку на шматочки.

Приготування гарніру

  1. Капусту нашаткувати, перетерти з сіллю, влити рослинне масло.

2. Яблуко вимити, очистити і нарізати соломкою.

3. Все перемішати і викласти в салатник.

4. Гриби очистити, вимити і припустити в маслі.

Подача страви — качка в духовці

  1. Викладіть на велике блюдо начинку з качки.
  2. Качку наріжте порційними шматочками і покладіть на начинку.

3. Подайте до столу разом з грибами і салатом з капусти і яблуком. Приємного апетиту !

Качка з яблуками, апельсинами і лимоном — відео рецепт в рукаві

Залишається побажати смачних свят з красиво запеченою качкою на вашому столі.