Курка тушкована. Смачні рецепти приготування тушкованої курки

Подавайте Блюдо з солоними огірками.

Рецепт тушкованої курки з грибами в томатному соусі на сковороді

В томатному соусі куряче м’ясо виходить з незвичайним вишуканим смаком.

Інгредієнти:

  • Курка — 1 шт.
  • Розтоплений курячий жир — 2 ст. л.
  • Свіжі гриби — 100 г
  • Подрібнена зелень петрушки — 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком

Для томатного соусу:

  • Курячий бульйон — 1 склянка
  • Розтоплене вершкове масло — 1 ст. л.
  • Борошно — 1 ст. л.
  • Цибулина — 1 шт.
  • Морква — 1/2 шт.
  • Томат-пюре — 3 ст. л.
  • Гострий кетчуп — 1 ст. л. (або 1 зубчик часнику)
  • Сіль — за смаком

Процес приготування

  1. Підготовлену тушку курки разрубите на порціонні або більш дрібні шматочки з кісточками. Шматочки посоліть.
  2. У сковороду з розігрітим курячим жиром викладіть нарізані шматочки і обсмажте.
  3. З потрухів і відходів зваріть бульйон і процідити його.
  4. Свіжі білі гриби або печериці почистіть, ретельно вимийте і наріжте дрібними скибочками.
  5. Тушкуйте нарізані гриби на сковороді з рештою курячим жиром протягом 20 хвилин.
  6. У глибоку сковороду покладіть шматочки курки, додайте гриби і залийте процідженим томатним соусом.
  7. Закрийте кришкою і тушкуйте 15-20 хвилин.
  8. Перед подачею на стіл курка тушкована посипається подрібненою зеленню.

Приготування томатного соусу:

  1. Злегка підрум’яньте борошно з вершковим маслом.
  2. Потім трохи остудіть і поступово розведіть процідженим бульйоном з курячих потрухів.
  3. Усе ретельно розтирайте, щоб не було грудочок.
  4. А потім проваріть все на слабкому вогні протягом 10-15 хвилин і процідіть.
  5. Цибулю і моркву почистіть, промийте, дрібно наріжте і трохи обсмажте в маслі.
  6. Потім додайте томат-пюре і обсмажуйте всі на дуже слабкому вогні ще близько 5 хвилин.
  7. Після цього влийте борошняну заправку і варіть соус протягом 10 хвилин.
  8. За 5 хвилин до закінчення приготування покладіть сіль і кетчуп або тертий часник.
Дивіться також:  Курка в духовці. Дізнайтеся 5 смачних рецептів приготування курки в духовці

Готовий соус процідіть.

Курка в духовці з кисляком по-шведськи

Необхідні продукти:

  • Курка — 1 кг
  • Вершкове масло — 100 г
  • Цибуля — 3 шт.
  • Борошно — 1.5 ст. л.
  • Кисле молоко — 2 склянки
  • Курячий бульйон — 1 склянка
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Почистіть цибулю і дрібно наріжте. Опустіть його в киплячу воду, прокип’ятіть і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
  2. Підготовлену курку промити, обсушити, натріть сіллю зсередини і зовні.
  3. Потім покладіть її в каструлю або сотейник з розтопленим вершковим маслом в кількості 75 р.
  4. Поставте ємність з куркою в гарячу духовку і зарумяньте її з усіх сторін. Потім дістаньте.
  5. У це ж масло, додайте цибулю і обсмажте його до золотистого кольору.
  6. Слідом всипте борошно, підрум’яньте її.
  7. Потім влийте кисляк і проціджений бульйон і добре перемішайте.
  8. Курку знову покладіть в посуд вже з соусом і тушкуйте в духовці до м’якості.
  9. Після чого дістаньте, розріжте на порційні шматки і викладіть на блюдо.
  10. Соус процідіть, заправте вершковим маслом і лимонним соком.
  11. Полийте куряче м’ясо цієї ароматною сумішшю.