Подавайте Блюдо з солоними огірками.
Рецепт тушкованої курки з грибами в томатному соусі на сковороді
В томатному соусі куряче м’ясо виходить з незвичайним вишуканим смаком.
Інгредієнти:
- Курка — 1 шт.
- Розтоплений курячий жир — 2 ст. л.
- Свіжі гриби — 100 г
- Подрібнена зелень петрушки — 1 ст. л.
- Сіль — за смаком
Для томатного соусу:
- Курячий бульйон — 1 склянка
- Розтоплене вершкове масло — 1 ст. л.
- Борошно — 1 ст. л.
- Цибулина — 1 шт.
- Морква — 1/2 шт.
- Томат-пюре — 3 ст. л.
- Гострий кетчуп — 1 ст. л. (або 1 зубчик часнику)
- Сіль — за смаком
Процес приготування
- Підготовлену тушку курки разрубите на порціонні або більш дрібні шматочки з кісточками. Шматочки посоліть.
- У сковороду з розігрітим курячим жиром викладіть нарізані шматочки і обсмажте.
- З потрухів і відходів зваріть бульйон і процідити його.
- Свіжі білі гриби або печериці почистіть, ретельно вимийте і наріжте дрібними скибочками.
- Тушкуйте нарізані гриби на сковороді з рештою курячим жиром протягом 20 хвилин.
- У глибоку сковороду покладіть шматочки курки, додайте гриби і залийте процідженим томатним соусом.
- Закрийте кришкою і тушкуйте 15-20 хвилин.
- Перед подачею на стіл курка тушкована посипається подрібненою зеленню.
Приготування томатного соусу:
- Злегка підрум’яньте борошно з вершковим маслом.
- Потім трохи остудіть і поступово розведіть процідженим бульйоном з курячих потрухів.
- Усе ретельно розтирайте, щоб не було грудочок.
- А потім проваріть все на слабкому вогні протягом 10-15 хвилин і процідіть.
- Цибулю і моркву почистіть, промийте, дрібно наріжте і трохи обсмажте в маслі.
- Потім додайте томат-пюре і обсмажуйте всі на дуже слабкому вогні ще близько 5 хвилин.
- Після цього влийте борошняну заправку і варіть соус протягом 10 хвилин.
- За 5 хвилин до закінчення приготування покладіть сіль і кетчуп або тертий часник.
Готовий соус процідіть.
Курка в духовці з кисляком по-шведськи
Необхідні продукти:
- Курка — 1 кг
- Вершкове масло — 100 г
- Цибуля — 3 шт.
- Борошно — 1.5 ст. л.
- Кисле молоко — 2 склянки
- Курячий бульйон — 1 склянка
- Лимонний сік — 1 ст. л.
- Сіль — за смаком
Приготування
- Почистіть цибулю і дрібно наріжте. Опустіть його в киплячу воду, прокип’ятіть і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
- Підготовлену курку промити, обсушити, натріть сіллю зсередини і зовні.
- Потім покладіть її в каструлю або сотейник з розтопленим вершковим маслом в кількості 75 р.
- Поставте ємність з куркою в гарячу духовку і зарумяньте її з усіх сторін. Потім дістаньте.
- У це ж масло, додайте цибулю і обсмажте його до золотистого кольору.
- Слідом всипте борошно, підрум’яньте її.
- Потім влийте кисляк і проціджений бульйон і добре перемішайте.
- Курку знову покладіть в посуд вже з соусом і тушкуйте в духовці до м’якості.
- Після чого дістаньте, розріжте на порційні шматки і викладіть на блюдо.
- Соус процідіть, заправте вершковим маслом і лимонним соком.
- Полийте куряче м’ясо цієї ароматною сумішшю.