На гарнір подайте плов з рису або домашню локшину і листя салату.
Тушкована курка в зеленому соусі
Потрібно:
- Курка — 1 кг
- Листя салату — 1 пучок
- Оливкова олія — 2 ст. л.
- Очищені зерна гарбуза — 5 ст. л.
- Болгарський перець — 2 шт.
- сіль — за смаком
Приготування рецепта
- Підсмажте на сухій сковороді очищені гарбузове насіння.
- Обсмажені гарбузове насіння пропустіть через м’ясорубку.
- Солодкий перець зеленого кольору очистіть від плодоніжок і насіння. Добре промийте і разом з листям салату дрібно наріжте.
- Курку промити, обсушити і розрізати на порційні шматочки.
- Шматочки м’яса викладіть на сковороду з розігрітим оливковою олією, додайте перець, листя салату і гарбузове насіння.
- Все перемішайте і тушкуйте до готовності.
Курка тушкована подається гарячою в глибокому блюді.
Смачна курка в лимонному маринаді
Інгредієнти:
- Курка — 1 кг
- Цибулина — 1 шт.
- Часник — 3 зубчики
- Сік з одного лимона
- Лавровий лист — 2 шт.
- Гвоздика — 3 шт.
- Рослинна олія — 6 ст. л.
- Мелений чорний перець, сіль — за смаком
Приготування маринаду
- Почистіть цибулю, вимийте і наріжте кільцями.
- Часник очистіть і натріть на дрібній тертці або роздушіть в чеснокодавилке.
- Змішайте лимонний сік, цибуля, часник, лавровий лист, сіль, мелений чорний перець і товчену гвоздику.
- Дайте постояти суміші протягом 10-15 хвилин.
Приготування рецепта
- Підготовлену курку розрізати на порційні шматки.
- Залийте шматки маринадом і залиште на ніч.
- Потім дістаньте м’ясо і обсмажте в розпеченому рослинному маслі з обох боків до появи рум’яної скоринки.
- Після цього влийте трохи гарячої води, щоб тушкована курка поступово дійшла до готовності.
- Маринад процідіть, полийте їм м’ясо і дайте покипіти ще 5 хвилин.
Як гарнір подайте розсипчастий рис.
Відео про те, як приготувати курку в сметанному соусі
Подивіться відео, як зробити куряче м’ясо ніжним і соковитим.
Страви з курки давно стали звичними для сімейного столу. Але не всі знають, скільки смачних і оригінальних страв можна приготувати способом гасіння.
Сподіваюся, що стаття допомогла вам вдосконалити свої кулінарні здібності.