Курка тушкована. Смачні рецепти приготування тушкованої курки

На гарнір подайте плов з рису або домашню локшину і листя салату.

Тушкована курка в зеленому соусі

Потрібно:

  • Курка — 1 кг
  • Листя салату — 1 пучок
  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Очищені зерна гарбуза — 5 ст. л.
  • Болгарський перець — 2 шт.
  • сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. Підсмажте на сухій сковороді очищені гарбузове насіння.
  2. Обсмажені гарбузове насіння пропустіть через м’ясорубку.
  3. Солодкий перець зеленого кольору очистіть від плодоніжок і насіння. Добре промийте і разом з листям салату дрібно наріжте.
  4. Курку промити, обсушити і розрізати на порційні шматочки.
  5. Шматочки м’яса викладіть на сковороду з розігрітим оливковою олією, додайте перець, листя салату і гарбузове насіння.
  6. Все перемішайте і тушкуйте до готовності.

Курка тушкована подається гарячою в глибокому блюді.

Смачна курка в лимонному маринаді

Інгредієнти:

  • Курка — 1 кг
  • Цибулина — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Сік з одного лимона
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Гвоздика — 3 шт.
  • Рослинна олія — 6 ст. л.
  • Мелений чорний перець, сіль — за смаком

Приготування маринаду

  1. Почистіть цибулю, вимийте і наріжте кільцями.
  2. Часник очистіть і натріть на дрібній тертці або роздушіть в чеснокодавилке.
  3. Змішайте лимонний сік, цибуля, часник, лавровий лист, сіль, мелений чорний перець і товчену гвоздику.
  4. Дайте постояти суміші протягом 10-15 хвилин.

Приготування рецепта

  1. Підготовлену курку розрізати на порційні шматки.
  2. Залийте шматки маринадом і залиште на ніч.
  3. Потім дістаньте м’ясо і обсмажте в розпеченому рослинному маслі з обох боків до появи рум’яної скоринки.
  4. Після цього влийте трохи гарячої води, щоб тушкована курка поступово дійшла до готовності.
  5. Маринад процідіть, полийте їм м’ясо і дайте покипіти ще 5 хвилин.

Як гарнір подайте розсипчастий рис.

Дивіться також:  Кабачки з фаршем в духовці — смакота з кабачків в духовці

Відео про те, як приготувати курку в сметанному соусі

Подивіться відео, як зробити куряче м’ясо ніжним і соковитим.

Страви з курки давно стали звичними для сімейного столу. Але не всі знають, скільки смачних і оригінальних страв можна приготувати способом гасіння.

Сподіваюся, що стаття допомогла вам вдосконалити свої кулінарні здібності.