Подавайте блюдо гарячим в тих же горщиках, в яких воно готувалося.
Куряча печінка на сковороді по-індонезійськи
Подивіться зовсім простий рецепт смачно обсмаженої печінки.
Потрібно:
- Печінка курки — 500 г
- Цибуля ріпчаста — 6 шт.
- Солодкий болгарський перець — 5 шт.
- Вершки — 2 ст. л.
- Рослинна олія, мелений чорний перець, сіль — за смаком
Приготування рецепта
- Печінку вимийте і дрібно наріжте.
- Солодкий перець очистіть від насіння і плодоніжки. Добре помийте і дрібно наріжте.
- Очищену цибулю промийте, наріжте і викладіть в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте його до золотистого кольору.
- Потім додайте в сковороду до цибулі нарізаний перець, щоб смажити ще 5-10 хвилин.
- Потім додайте шматочки печінки і підсмажуйте вже на сильному вогні, безперервно помішуючи, протягом 10-15 хвилин.
- Готову страву посоліть, поперчіть і полийте вершками.
Подавайте до столу з гарніром з рису.
Відео про те, як приготувати ніжну печінку з цибулею та сметаною
Подивіться відео як приготувати ніжну та смачну печінку.
Ви подивилися найшвидший і простий рецепт, щоб смачно поїсти.
Печінка з курки з яйцями і помідорами
Необхідні продукти:
- Печінка курки — 500 г
- Курячий бульйон — 11/2 склянки
- Яйця — 4-5 шт.
- М’ясисті помідори -4 шт.
- Розтоплене вершкове масло — 5 ст. л.
- Подрібнена зелень петрушки, сіль — за смаком
Процес приготування
- Курячу печінку промити під холодною проточною водою.
- Потім обсушити її кулінарними серветками і злегка відбийте дерев’яним молотком.
- У глибокій сковороді розігрійте вершкове масло. Розкладіть в ньому печінку, щоб, помішуючи, обсмажити.
- Тим часом помідори обшпарте окропом, зняти шкірку. Ще приберіть в них насіння, а м’якоть наріжте невеликими кубиками.
- Додайте помідорні кубики до печінці, посоліть і залийте гарячим бульйоном.
- Потім збийте яйця і вилийте їх в сковороду з печінкою.
- Сковороду з печінкою і яйцями поставте в розігріту духовку.
- Запікайте при помірній температурі до появи золотистої скоринки.
Готову страву прикрасьте зеленню петрушки. До столу подавайте з гарніром у вигляді гарячого розсипчастого рису або смаженою картоплею.
Дуже смачна маринована печінка з бананами
Продукти:
- Куряча печінка — 500 г
- Біле столове вино – 2 ст. л.
- Сік двох лимонів
- Ріпчаста цибуля — 2 шт.
- Рослинна олія -6 ст. л.
- Банан — 2 шт.
- Майоран — 1 ч. л.
- Лавровий лист — 1 шт.
- Сіль — 1 ч. л.
Спосіб приготування
- Спочатку приготуйте маринад. Для цього почистіть цибулю, промийте і натріть його на дрібній тертці. Змішайте разом: вино, сік 1 лимона, натерту цибулю, майоран, подрібнений лавровий лист, мелений перець і сіль.
- Печінку добре промийте і наріжте тонкими скибочками.
- Потім залийте скибочки маринадом і залиште так в холодильнику на добу.
- Потім скибочки дістаньте і обсмажте в гарячому рослинному маслі протягом 10 хвилин.
- І вже потім, додайте ще маринад і продовжуйте смажити на невеликому вогні 3-4 хвилини.
- Очистіть банан, розімніть його виделкою до кашкоподібного стану.
- Змішайте роздавлений банан з печінкою, збризніть соком другого лимона і перемішайте.