Куряча печінка. 9 смачних рецептів приготування печінки з курки

Подавайте блюдо гарячим в тих же горщиках, в яких воно готувалося.

Куряча печінка на сковороді по-індонезійськи

Подивіться зовсім простий рецепт смачно обсмаженої печінки.

Потрібно:

  • Печінка курки — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 6 шт.
  • Солодкий болгарський перець — 5 шт.
  • Вершки — 2 ст. л.
  • Рослинна олія, мелений чорний перець, сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. Печінку вимийте і дрібно наріжте.
  2. Солодкий перець очистіть від насіння і плодоніжки. Добре помийте і дрібно наріжте.
  3. Очищену цибулю промийте, наріжте і викладіть в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте його до золотистого кольору.
  4. Потім додайте в сковороду до цибулі нарізаний перець, щоб смажити ще 5-10 хвилин.
  5. Потім додайте шматочки печінки і підсмажуйте вже на сильному вогні, безперервно помішуючи, протягом 10-15 хвилин.
  6. Готову страву посоліть, поперчіть і полийте вершками.

Подавайте до столу з гарніром з рису.

Відео про те, як приготувати ніжну печінку з цибулею та сметаною

Подивіться відео як приготувати ніжну та смачну печінку.

Ви подивилися найшвидший і простий рецепт, щоб смачно поїсти.

Печінка з курки з яйцями і помідорами

Необхідні продукти:

  • Печінка курки — 500 г
  • Курячий бульйон — 11/2 склянки
  • Яйця — 4-5 шт.
  • М’ясисті помідори -4 шт.
  • Розтоплене вершкове масло — 5 ст. л.
  • Подрібнена зелень петрушки, сіль — за смаком

Процес приготування

  1. Курячу печінку промити під холодною проточною водою.
  2. Потім обсушити її кулінарними серветками і злегка відбийте дерев’яним молотком.
  3. У глибокій сковороді розігрійте вершкове масло. Розкладіть в ньому печінку, щоб, помішуючи, обсмажити.
  4. Тим часом помідори обшпарте окропом, зняти шкірку. Ще приберіть в них насіння, а м’якоть наріжте невеликими кубиками.
  5. Додайте помідорні кубики до печінці, посоліть і залийте гарячим бульйоном.
  6. Потім збийте яйця і вилийте їх в сковороду з печінкою.
  7. Сковороду з печінкою і яйцями поставте в розігріту духовку.
  8. Запікайте при помірній температурі до появи золотистої скоринки.
Дивіться також:  Курка тушкована. Смачні рецепти приготування тушкованої курки

Готову страву прикрасьте зеленню петрушки. До столу подавайте з гарніром у вигляді гарячого розсипчастого рису або смаженою картоплею.

Дуже смачна маринована печінка з бананами

Продукти:

  • Куряча печінка — 500 г
  • Біле столове вино – 2 ст. л.
  • Сік двох лимонів
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • Рослинна олія -6 ст. л.
  • Банан — 2 шт.
  • Майоран — 1 ч. л.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування

  1. Спочатку приготуйте маринад. Для цього почистіть цибулю, промийте і натріть його на дрібній тертці. Змішайте разом: вино, сік 1 лимона, натерту цибулю, майоран, подрібнений лавровий лист, мелений перець і сіль.
  2. Печінку добре промийте і наріжте тонкими скибочками.
  3. Потім залийте скибочки маринадом і залиште так в холодильнику на добу.
  4. Потім скибочки дістаньте і обсмажте в гарячому рослинному маслі протягом 10 хвилин.
  5. І вже потім, додайте ще маринад і продовжуйте смажити на невеликому вогні 3-4 хвилини.
  6. Очистіть банан, розімніть його виделкою до кашкоподібного стану.
  7. Змішайте роздавлений банан з печінкою, збризніть соком другого лимона і перемішайте.