Куряча печінка. 9 смачних рецептів приготування печінки з курки

Відразу ж подайте готову страву на стіл з білим хлібом або з розсипчастим рисом.

Запіканка з локшини з курячою печінкою і цибулею

Вам знадобиться:

  • Вермішель (або локшина) — 500 г
  • Вода — 1 літр
  • Печінка куряча — 300 г
  • Цибуля ріпчаста — 50 г
  • Масло вершкове — 100 г
  • Сметана нежирна — 200 г
  • Зелень кропу і петрушки, перець білий мелений, сіль — за смаком

Приготування

  1. Відваріть локшину в киплячій підсоленій воді.
  2. Відкиньте відварену вермішель на друшляк, щоб потім з’єднати з половиною норми масла.
  3. Ріпчасту цибулю очистіть, вимийте водою, дрібно поріжте і покладіть на розігріту сковороду. Спасеруйте його в олії до золотистого кольору.
  4. Печінка курки наріжте і додайте до цибулі на сковороду.
  5. Посипте все сіллю, меленим перцем і смажте протягом 20 хвилин.
  6. Можна додати, при необхідності, трохи води.
  7. З’єднайте печінка з відвареної вермішеллю і перекладіть в змащену маслом форму для запікання.
  8. Запікайте в розігрітій духовці до температури 180-200 градусів С протягом 15-20 хвилин.

Готову запіканку посипте дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки. При подачі наріжте на шматки і подавайте гарячою зі сметаною.

Куряча печінка з мандаринами по-японськи

Інгредієнти:

  • Печінка курки — 300 г
  • Рис — 1 склянка
  • Вода — 2 склянки
  • консервований зелений горошок — 1 / 2 склянки
  • Борошно — 1/2 склянки
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Соєвий соус — 1 ст. л.
  • Мандарини — 2 шт.
  • Мелений червоний перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Промийте рис, опустіть в киплячу підсолену воду і зваріть розсипчасту кашу.
  2. Зелений горошок тушкуйте в невеликій кількості рослинної олії 5 хвилин.
  3. Потім з’єднайте горошок з розсипчастою рисовою кашею. Сюди ж додайте соєвий соус і перемішайте, щоб потім поставити в тепле місце.
  4. Печінку промийте, дайте стекти воді, посипте сіллю, перцем, обваляйте в борошні.
  5. Потім обсмажте її з обох сторін в сильно розігрітому рослинному маслі.
  6. Мандарини почистіть, розберіть на часточки і теж злегка обсмажте.
  7. Сформуйте блюдо для подачі. Для цього викладіть рівним шаром рис з горошком. На шар рису покладіть печінку, а зверху неї — часточки мандаринів.
Дивіться також:  Кабачки з фаршем в духовці — смакота з кабачків в духовці

Приємного апетиту !

Відео про те, як приготувати печінку з картоплею в казані

Переглянувши всі рецепти, тепер і ви можете приготувати страви так, щоб куряча печінка була смачною і ароматною.

Вибирайте вподобаний рецепт і готуйте без особливих клопотів.