Відразу ж подайте готову страву на стіл з білим хлібом або з розсипчастим рисом.
Запіканка з локшини з курячою печінкою і цибулею
Вам знадобиться:
- Вермішель (або локшина) — 500 г
- Вода — 1 літр
- Печінка куряча — 300 г
- Цибуля ріпчаста — 50 г
- Масло вершкове — 100 г
- Сметана нежирна — 200 г
- Зелень кропу і петрушки, перець білий мелений, сіль — за смаком
Приготування
- Відваріть локшину в киплячій підсоленій воді.
- Відкиньте відварену вермішель на друшляк, щоб потім з’єднати з половиною норми масла.
- Ріпчасту цибулю очистіть, вимийте водою, дрібно поріжте і покладіть на розігріту сковороду. Спасеруйте його в олії до золотистого кольору.
- Печінка курки наріжте і додайте до цибулі на сковороду.
- Посипте все сіллю, меленим перцем і смажте протягом 20 хвилин.
- Можна додати, при необхідності, трохи води.
- З’єднайте печінка з відвареної вермішеллю і перекладіть в змащену маслом форму для запікання.
- Запікайте в розігрітій духовці до температури 180-200 градусів С протягом 15-20 хвилин.
Готову запіканку посипте дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки. При подачі наріжте на шматки і подавайте гарячою зі сметаною.
Куряча печінка з мандаринами по-японськи
Інгредієнти:
- Печінка курки — 300 г
- Рис — 1 склянка
- Вода — 2 склянки
- консервований зелений горошок — 1 / 2 склянки
- Борошно — 1/2 склянки
- Рослинне масло — 3 ст. л.
- Соєвий соус — 1 ст. л.
- Мандарини — 2 шт.
- Мелений червоний перець, сіль — за смаком
Приготування
- Промийте рис, опустіть в киплячу підсолену воду і зваріть розсипчасту кашу.
- Зелений горошок тушкуйте в невеликій кількості рослинної олії 5 хвилин.
- Потім з’єднайте горошок з розсипчастою рисовою кашею. Сюди ж додайте соєвий соус і перемішайте, щоб потім поставити в тепле місце.
- Печінку промийте, дайте стекти воді, посипте сіллю, перцем, обваляйте в борошні.
- Потім обсмажте її з обох сторін в сильно розігрітому рослинному маслі.
- Мандарини почистіть, розберіть на часточки і теж злегка обсмажте.
- Сформуйте блюдо для подачі. Для цього викладіть рівним шаром рис з горошком. На шар рису покладіть печінку, а зверху неї — часточки мандаринів.
Приємного апетиту !
Відео про те, як приготувати печінку з картоплею в казані
Переглянувши всі рецепти, тепер і ви можете приготувати страви так, щоб куряча печінка була смачною і ароматною.
Вибирайте вподобаний рецепт і готуйте без особливих клопотів.