Лечо з кабачків робиться за тим же принципом, що і лечо з перцю і помідорів. Але ми люди реалістичні, що бачимо, те й робимо. Тому розбираємо рецепти з кабачка покроково з супроводом фото.
Наше завдання — відібрати свіжі, непошкоджені та не перезрілі плоди.Ретельно плоди промити, очистити від неїстівних частин і нарізати за пропонованим рецептом. Консервацію будемо виробляти, по домашньому, в скляних баночках.
Кабачки консервовані завжди можна використовувати як гарнір до м’ясних і рибних страв.
Лечо з кабачка на зиму — простий рецепт з перцем, цибулею і томатним соком
Зробіть заготовку на зиму за цим рецептом і ваші рідні і близькі скажуть вам спасибі.
Інгредієнти:
- 3.5 кг молодих кабачків
- 500 г очищеного болгарського перцю
- 7 зубчиків часнику
- 2 — 3 великих цибулини
- 1 літр томатного соку (покупної або зроблений з свіжих помідор)
- 1 перець гіркий (свіжий або сушений)
- 250 г цукру
- 1 стакан соняшникової олії
- 1 склянка оцту 9 %
Приготування рецепту:
Томатний сік виливаємо у велику каструлю і
настригаем в нього ножицями частинки від усього гіркого перцю.
Кабачки нарізаємо невеликими брусочками, цибулю півкільцями, перець короткими смужками. У підсумку ми нарізали всі овочі.
Каструлю з томатним соком ставимо на вогонь і додаємо в неї: 250 грам цукру, склянка олії, дві столові ложки солі.
Вливаємо склянку оцту 9 % і все перемішуємо.
Поки маса в каструлі буде закипати — нарізаємо дрібно часник. Коли закипить томатний сік, опускаємо в нього нарізані кабачки, цибулю, часник і перець.
Все добре перемішуємо і прикриваємо кришкою.
Минуло 12 хвилин, маса осіла і починає закипати. Після гарного закипання варити, помішуючи, 15 хвилин.
Потім вимикаємо вогонь і накладаємо лечо з кабачка в стерилізовані банки.
Закриваємо кришкою і закатуємо. Перевертаємо банку догори дном і закутуємо під ковдру до повного охолодження.
Подібну процедуру робимо з усіма банками. Лечо з кабачка готово.
Смачна заготівля з кабачками. Рецепт лечо — як салат
Два перших рецепта схожі, але відмінність є в кількості інгредієнтів і підході до процесу приготування.
Лечо з кабачків і винограду. Рецепт лечо з новим смаком
Зверніть особливу увагу на цей рецепт і поділіться з друзями.
Цей рецепт здивує вас присмаком винограду. Незвичайний Рецепт на середземноморський лад.
Інгредієнти:
- Виноград — 600 г
- Печені перці — 2 шт.
- Кабачки — 2 шт.
- Помідори бланшовані — 6 шт.
- Часник — 1 головка
- Томатна паста — 200 г
- Соняшникову олію рафіновану — 100 мл
- Базилік — 1 чайна ложка
- Червоний гострий перець — 0.5 шт.
- Чорний перець горошком
- Яблучний оцет — 1 ст. ложка
Приготування рецепту:
З печеного болгарського перцю зняти шкірку і порізати кубиками (1 см х 1 см).
Традиційно перець запікають, виймають, накривають посуд з перцем харчовою плівкою для утворення парової камери — в результаті плівка добре знімається.
Кабачки порізати кубиками по 3 див.
Помідори обшпарити, зняти шкірку і порізати часточками.
Подрібнюємо помідори в блендері до стану пюре.
Томатне пюре потрібно помістити в каструлю і додати подрібнений часник. Сюди ж додати томатну пасту (томатна паста була попередньо трохи засмажене на рослинному маслі або бланширована), перемішати і довести до кипіння.
З винограду нудно вичавити сік і процідити його через сито.
У каструлю з киплячим томатним пюре покласти кабачки, солодкий перець,
дрібно нарізаний гострий перець, посолити за смаком і варити 10 хвилин.
Бачимо, що кабачки випустили трохи води і вода випаровується — і це нормально.
Потім додати рослинне масло,
виноградний сік,
базилік і яблучний оцет і прокип’ятити ще 5 хвилин.
Після цього, в стерилізовані банки покласти по 5 — 6 горошин чорного перцю і залити гарячим лечо.
Банку закатуємо і перевертаємо до охолодження.
Лечо з кабачка з виноградом готово. Можна пробувати.
Виноград здатний змінити смак лечо з кабачка і надати йому приємний відтінок.
Рецепт лечо з кабачка — «Помаранчеве літо»
Інгредієнти:
- 3 кг кабачків (нарізати кубиками)
- 15 шт. великого болгарського перцю (нарізати соломкою)
- 1 головка часнику (очистити і подрібнити)
- 1 чайна ложка насіння кропу
- 2 літри томатного соку
- 1 склянку — 6 % оцту
- 1 склянка цукру
- 1 стакан рослинного масла
- 2 ст. ложки солі
- 1 шт. гіркого перцю — за смаком
Приготування рецепту:
Овочі і спеції помістити в каструлю, все змішати і поставити на вогонь і варити 30 хвилин після закипання.
По закінченні розкласти в чисті банки і закатати. Перевернути догори дном.
Простий і смачний рецепт лечо з кабачка готовий.
Смачний і швидкий рецепт казахського лечо «Юрча»
Інгредієнти:
- 3 кг кабачків, очищених від шкірки і насіння
- 1 кг помідор, пропущених через м’ясорубку (або 1 літрова пляшка шашликового кетчупу)
- 1 кг червоного болгарського перцю
- 1 неповний гранований стакан цукру
- 3 ст. ложки солі без гірки
- 1 неповний гранований стакан рослинного масла
- 3 великі головки часнику
- великий пучок петрушки
- 1 ст. ложка 70 % оцтової есенції
- 1 стручок гіркого перцю (або 0.5 чайної ложки червоного меленого)
Приготування рецепту:
- У велику каструлю або таз влити прокрученные помідори (або 1 літр шашликового кетчупу). Додати сіль, цукор, олія.
- Як тільки маса закипить, викласти кабачки, порізані кубиками, перець соломкою і варити 1 годину.
- За 5 хвилин до закінчення варіння покласти рубаний часник, додати порізану зелень.
- Вимкнути газ, влити есенцію, перемішати, перекласти в стерилізовані банки, закатати, перевернути, поставити під шубу до повного охолодження.
- Виходить 5 банок по 0.7 літра і 1 банку 0.5 літра.
Лечо з кабачка — смачний «Анкл Бенс»
Дізнайтеся приготування відомого багатьом рецепту з томатною пастою.
Інгредієнти:
- 1 склянка томатної пасти
- 1 літр води
- 2 кг кабачків
- 1 стакан рослинного масла
- 1 склянка цукру
- 1 ст. ложка солі
- 4 солодких перцю
- 10 цибулин
- 4 моркви
- 10 помідорів
- 1 ст. ложка 70 % оцту
Приготування:
- Кабачки очистити від шкірки і насіння, нарізати дрібними кубиками, змішати з сіллю, цукром, олією і розведеною у воді томатною пастою.
- Очищений від насіння і порізаний шматочками солодкий перець і цибулю, нарізану півкільцями — проварити 10 хвилин окремо.
- Потім з’єднати з кабачками і варити ще 10 хвилин.
- Додати натерту на крупній тертці моркву, перемішати, варити 10 хвилин, додати дрібно нарізані помідори і оцет.
- Доварювати лечо ще 10 хвилин і починати розкладати в стерилізовані банки закатати.
Чудово підходить до страв з макаронами і картоплею.
Рецепт лечо з кабачка на зиму — проста і смачна заготівля (відео)
Вам залишається зробити заготовки, дізнатися смак лечо з кабачка і порівняти з лечо з перцю. Вибір залишається за вами.