Манник — це солодка випічка, приготовлена з участю манної крупи. Готується просто і швидко.
Користується значним попитом у більшості людей. Особливо, його легко готувати в домашніх умовах.
Існує багато рецептів з різними інгредієнтами. Сьогодні приготуємо чотири рецепти смачною випічки для пісного столу.
Пісний манник з вишнею
Продукти:
- 200 грамів манної крупи
- 250 мл води
- 80 грам какао
- 200 грам цукру
- 80 грам борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 чайна ложка кориці
- 500 грам замороженої вишні без кісточок
- 250 грам цукрової пудри
Приготування
1. Крупу з’єднати з водою і цукром, перемішати і залишити на 30 хвилин.
Додати розпушувач, корицю і какао. Перемішати. Всипати борошно і замісити тісто консистенції густої сметани.
2. Вишню розморозити, сік обережно злити.
Ягоди засипати 200 грам цукрової пудри, перемішати і залишити на 20 хвилин. Вишню (400 грам) викласти в тісто, перемішати.
Тісто вилити у форму для випічки, вистелену пергаментним папером. ягоди викласти зверху.
3. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
Манник посипати що залишилася цукровою пудрою і нарізати на шматочки.
Для пісних днів випічка у вигляді манного страви оригінально урізноманітнює пісний стіл. Інгредієнти прості і доступні.
Апельсиновий манник — пісне страву з ніжним смаком
Така страва підходить не тільки дорослим, як пісне блюдо, але і дітям на сніданок або полуденок. Апетит викликає його ароматний і незвичайний смак.
Продукти:
- 1 склянка манної крупи
- 200 мл апельсинового соку
- 200 грам борошна
- 200 грам цукру
- 100 мл рослинного масла
- 1 апельсин
- 1 чайна ложка соди
- панірувальні сухарі
Приготування
1. У невелику ємність влити апельсиновий сік. Потім всипати в нього манну крупу тонкою цівкою і добре перемішати.
2. Додати цукор і рослинне масло. Ємність прикрити і залишити при кімнатній температурі на 20 хвилин до набухання манки.
3. Апельсин вимити й обсушити. Теркою зняти цедру. підмішати в манну масу разом з содою. Апельсин нарізати кружечками.
4. Постійно помішуючи, додати невеликими порціями просіяне борошно. За консистенцією тісто має нагадувати сметану.
5. Тісто перелити в присипану сухарями форму. Випікати 40 хвилин при 180 градусах. Нарізати і прикрасити кружечками апельсина.
Приготування випічки апельсином закінчилося і страва готова.
Як приготувати пісний манник з родзинками — відео рецепт
Приготування такого виду випічки люблять дорослі і діти.
Рецепт пісної випічки з яблуками і горіхами в мультиварці — відео
Ви дізналися чотири різних рецепту приготування лепешняку — найбільш простий, швидкий і улюбленої випічкою серед народу.