Мочені яблука на зиму в банках — 6 рецептів в домашніх умовах

6. Ось і весь процес заготівлі. Закриваємо банку простий кришкою і забирає її в прохолодне місце, наприклад, у погріб.

7. Через місяць заготовку можна їсти. Готуйте поки їсти яблука і гарбуз.

Мочені яблука з гірчицею в банках — відео рецепт

Рецепт мочених яблук з житнім борошном

Дізнайтеся давній класичний спосіб замочування плодів, коли в розсолі присутня житнє борошно.

Нам знадобляться:

  • яблука сорту Антонівка
  • листя смородини
  • 2.5 літра води кімнатної температури
  • 1 ч. ложка солі
  • цукор — 100 г
  • житнє борошно — 100 г

Спосіб приготування:

1. В банку об’ємом 4.5 літра і широким горлечком укладаємо спочатку листя смородини, потім яблука, потім знову листя смородини і знову яблука до самого верху.

2. У каструлю наливаємо воду, насипаємо цукор, сіль і перемішуємо.

3. Поступово всипаємо житнє борошно і розмішуємо, щоб не було грудочок.

4. Наливаємо розсіл у банку до самих країв.

5. Закриваємо горло банки марлею і залишаємо так на місяць. Якщо яблука будуть спливати, то потрібно поставити зверху гніт складається з меншого діаметру банки з водою.

6. При цьому, потрібно часто поглядати для того, щоб при зниженні розсолу долити кип’яченої води.

Відео про те, як приготувати мочені яблука з медом в банках на зиму

Подивіться цей чудовий рецепт у домашніх умовах. В процесі мочіння в плодах зберігається багато вітамінів і корисних мінеральних речовин.

Приготувавши плоди по такому рецепту, ви пізнаєте їх пікантний смак і він вам, безсумнівно, сподобається.

Готуйте на зиму яблучка власного приготування до подачі на сімейний стіл. Всім бажаю вдалих заготовок !

Дивіться також:  Помідори з капустою на зиму — прості і смачні рецепти в банках