6. Ось і весь процес заготівлі. Закриваємо банку простий кришкою і забирає її в прохолодне місце, наприклад, у погріб.
7. Через місяць заготовку можна їсти. Готуйте поки їсти яблука і гарбуз.
Мочені яблука з гірчицею в банках — відео рецепт
Рецепт мочених яблук з житнім борошном
Дізнайтеся давній класичний спосіб замочування плодів, коли в розсолі присутня житнє борошно.
Нам знадобляться:
- яблука сорту Антонівка
- листя смородини
- 2.5 літра води кімнатної температури
- 1 ч. ложка солі
- цукор — 100 г
- житнє борошно — 100 г
Спосіб приготування:
1. В банку об’ємом 4.5 літра і широким горлечком укладаємо спочатку листя смородини, потім яблука, потім знову листя смородини і знову яблука до самого верху.
2. У каструлю наливаємо воду, насипаємо цукор, сіль і перемішуємо.
3. Поступово всипаємо житнє борошно і розмішуємо, щоб не було грудочок.
4. Наливаємо розсіл у банку до самих країв.
5. Закриваємо горло банки марлею і залишаємо так на місяць. Якщо яблука будуть спливати, то потрібно поставити зверху гніт складається з меншого діаметру банки з водою.
6. При цьому, потрібно часто поглядати для того, щоб при зниженні розсолу долити кип’яченої води.
Відео про те, як приготувати мочені яблука з медом в банках на зиму
Подивіться цей чудовий рецепт у домашніх умовах. В процесі мочіння в плодах зберігається багато вітамінів і корисних мінеральних речовин.
Приготувавши плоди по такому рецепту, ви пізнаєте їх пікантний смак і він вам, безсумнівно, сподобається.
Готуйте на зиму яблучка власного приготування до подачі на сімейний стіл. Всім бажаю вдалих заготовок !