Морква в духовці — смачні рецепти запеченої моркви

Морква в духовці — це корисне і смачне блюдо. У тому, що корисне блюдо, відомо давно. Морква чудово живить і зміцнює очі. Виліковує таке захворювання, як куряча сліпота. Особливо, страви з неї показані літнім людям і дітям.

У духовці можна приготувати різні страви з цих запечених плодів. Приміром, із запечених коржів, збирається смачний морквяний торт. А деякі господині мало не кожен день печуть морквяні пироги.

І, все-таки, їмо страви з неї ми не так багато, як слід було б. Хіба що в дитячому садку у вигляді жовтенькому запіканки.

Морква в духовці, запечена з маком

Подивіться рецепт дуже ароматної і смачної морквини.

Необхідні продукти:

  • Морква середнього розміру — 5 шт.
  • Цибуля-порей — 1 стебло
  • Апельсиновий сік — 300 мл
  • Мед — 2 ст. л.
  • Часник — 1 зубчик
  • Терта кориця — 1/3 ст. л.
  • Тертий мускатний горіх — 1/3 ст. л.
  • Бутони гвоздики — 1/3 ст. л.
  • Мак — 1 ст. л.
  • Цедра одного апельсина
  • Свіжий чебрець — 4 гілочки
  • Мелений запашний перець — 1 щіпка
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Почистіть і наріжте моркву на тонкі смужки.
  2. Лук-порей наріжте.
  3. Відваріть нарізані порей і моркву в каструлю з солоною водою протягом 5-6 хвилин.
  4. Потім воду злийте і перекладіть овочі в форму для запікання.
  5. Змішайте апельсиновий сік, мед, роздавлений часник, спеції і половину чебрецю.
  6. Приготованою сумішшю залийте овочі у формі.
  7. Ще додайте сіль і перець.
  8. Накрийте форму і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин до готовності овочів.
  9. Потім зніміть кришку і посипте маком.

Подавайте, прикрасивши гілочками чебрецю і апельсиновою цедрою.

Рецепт моркви, запеченої в пряному олії

Потрібно:

  • молода морква — 10 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Вершкове масло — 1 ст. л.
  • Сушена коринка (ірга) — 1/2 склянки
  • Розмарин — 1 щіпка
  • Сухий шавлія — 1 щіпка
  • Сіль — за смаком
Дивіться також:  Мусака. Класичні рецепти мусака з баклажанами

Приготування

  1. Морква не мийте, а просто потріть щіточкою для овочів. Або ж можете пошкребти її ножем.
  2. Потім викладіть почищені овочі на великий аркуш фольги.
  3. Потім посипте плоди прянощами, коринкой, сіллю, каррі.
  4. Ще покладіть 4 шматочки вершкового масла і роздавлені зубчики часнику прямо в лушпинні.
  5. Загорніть в щільний конверт, влийте трохи води або м’ясного бульйону.
  6. Поставте в духовку на 35 хвилин. щоб прянощі просочили овочі.

Як запекти моркву з волоськими горіхами по-бухарски

Необхідні продукти:

  • Морква — 4 шт.
  • Ядра волоського горіха — 100 г
  • Червоний ріпчаста цибуля — 2 головки
  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Зелень петрушки
  • Часник — 2 зубчики
  • Цедра двох лимонів

Приготування

  1. Розігрійте духовку.
  2. Очистіть моркву і покладіть у форму для запікання з цибулинами, нарізаними на шматочки.
  3. Потім побризкати оливковою олією, приправити і запікайте 25 хвилин.
  4. Нарубаєте в комбайні волоські горіхи, петрушку, часник і цедру 1 лимона.
  5. Приготованою сумішшю посипте моркву і запікайте моркву в духовці ще 10 хвилин.