Печеня зі свинини — 7 рецептів соковитою і мякою свинини

Потім всі верстви викладіть на блюдо для подачі в зворотному порядку, щоб м’ясо виявилося зверху. Полийте печеня з свинини жиром з гусятниці. Таке ароматне блюдо з соковитою і м’якою свининою можна подати і на святковий стіл.

Смаження на сковороді з свинини з картоплею і грибами

Приготуйте ароматне печеня по домашньому, рецепт якого вам пропонується розглянути. Буде дуже смачне блюдо з шматочками ніжної свинини.

Продукти:

  • картопля — 1 кг
  • м’ясо свинини — 650 г
  • ріпчаста цибуля — 200 г
  • морква — 150 г
  • гриби (гливи або печериці) — 150 г
  • томати у власному соку — 200 г
  • сіль — 2-3 ч. л.
  • цукор — 1.5 ст. л.
  • коріандр — 1 ч. л.
  • часник сушений — 1 ч. л.
  • паприка — 1 ч. л.
  • спеції за смаком і за бажанням: чорний мелений перець, мускатний горіх, перець горошком, чебрець, лавровий лист

Метод приготування:

Наріжте м’ясо не дуже маленькими шматочками. Обсмажте шматочки м’яса на сковороді з маслом до золотистого кольору на великому вогні.

Потім додайте гарячої води 50-60 мл і закрийте кришкою. Протушкувати так м’ясо 10 хвилин, щоб воно стало м’яким.

Зачекайте поки випарується вода на сковороді і м’ясо знову почне обсмажуватися в маслі. Ось тоді додайте до м’яса крупно порізані цибулю і моркву.

Обсмажуйте моркву і цибулю, помішуючи так, щоб вони стали м’якими.

Потім додайте нарізані пластинками гриби і обсмажте їх злегка.

Потім розподіліть на вміст сковороди шматки крупно порізаної картоплі. Перемішайте і злегка обсмажте картоплю.

Дістаньте з банки два помідори і наріжте їх дрібними шматочками. Викладіть їх в сковороду і ще вилийте з баночки половину томатного соку. Знову все перемішайте.

Дивіться також:  Макарони по-флотськи. 3 найкращі рецепти страв з мясом

І ось зараз настав час додавання спецій. Додайте їх і перемішайте. Ще додайте гарячу воду 100-150 мл. Не потрібно, щоб вода покривала всю картоплю, він повинен бути на виду.

Настав час опустити в сковороду зелений горошок, закрити кришку і тушкувати печеня з свинини ще 5 хвилин.

В цей час подрібніть часник і зелень. Розсипте їх на готові інгредієнти перемішайте, страва готова.

Приємно їсти !

Свинина по-домашньому в соусі без картоплі

Інгредієнти:

  • свинина — 1 кг
  • ріпчаста цибуля — 5 шт.
  • морква — 5 шт.
  • томатна паста — 2-3 ст. л.
  • оцет 70% — 1 ст. л.
  • часник — 3 зубчики
  • крохмаль — 1 ст. л.
  • бульйон — 0.5 л
  • сіль, мелений перець, рослинна олія

Хід дій:

  1. М’ясо поріжте соломкою.
  2. Цибулю наріжте півкільцями.
  3. Моркву натріть на крупній тертці.
  4. Змішайте всі підготовлені продукти з томатною пастою, оцтом, спеціями і залиште так на 1 годину.
  5. Потім обсмажте м’ясо з овочами на рослинному маслі протягом 30-40 хвилин. За 10 хвилин до кінця смаження влийте 0.5 бульйону, в якому размешен крохмаль.
  6. Гарнір зробіть окремо такий, який ви любите.