Потім всі верстви викладіть на блюдо для подачі в зворотному порядку, щоб м’ясо виявилося зверху. Полийте печеня з свинини жиром з гусятниці. Таке ароматне блюдо з соковитою і м’якою свининою можна подати і на святковий стіл.
Смаження на сковороді з свинини з картоплею і грибами
Приготуйте ароматне печеня по домашньому, рецепт якого вам пропонується розглянути. Буде дуже смачне блюдо з шматочками ніжної свинини.
Продукти:
- картопля — 1 кг
- м’ясо свинини — 650 г
- ріпчаста цибуля — 200 г
- морква — 150 г
- гриби (гливи або печериці) — 150 г
- томати у власному соку — 200 г
- сіль — 2-3 ч. л.
- цукор — 1.5 ст. л.
- коріандр — 1 ч. л.
- часник сушений — 1 ч. л.
- паприка — 1 ч. л.
- спеції за смаком і за бажанням: чорний мелений перець, мускатний горіх, перець горошком, чебрець, лавровий лист
Метод приготування:
Наріжте м’ясо не дуже маленькими шматочками. Обсмажте шматочки м’яса на сковороді з маслом до золотистого кольору на великому вогні.
Потім додайте гарячої води 50-60 мл і закрийте кришкою. Протушкувати так м’ясо 10 хвилин, щоб воно стало м’яким.
Зачекайте поки випарується вода на сковороді і м’ясо знову почне обсмажуватися в маслі. Ось тоді додайте до м’яса крупно порізані цибулю і моркву.
Обсмажуйте моркву і цибулю, помішуючи так, щоб вони стали м’якими.
Потім додайте нарізані пластинками гриби і обсмажте їх злегка.
Потім розподіліть на вміст сковороди шматки крупно порізаної картоплі. Перемішайте і злегка обсмажте картоплю.
Дістаньте з банки два помідори і наріжте їх дрібними шматочками. Викладіть їх в сковороду і ще вилийте з баночки половину томатного соку. Знову все перемішайте.
І ось зараз настав час додавання спецій. Додайте їх і перемішайте. Ще додайте гарячу воду 100-150 мл. Не потрібно, щоб вода покривала всю картоплю, він повинен бути на виду.
Настав час опустити в сковороду зелений горошок, закрити кришку і тушкувати печеня з свинини ще 5 хвилин.
В цей час подрібніть часник і зелень. Розсипте їх на готові інгредієнти перемішайте, страва готова.
Приємно їсти !
Свинина по-домашньому в соусі без картоплі
Інгредієнти:
- свинина — 1 кг
- ріпчаста цибуля — 5 шт.
- морква — 5 шт.
- томатна паста — 2-3 ст. л.
- оцет 70% — 1 ст. л.
- часник — 3 зубчики
- крохмаль — 1 ст. л.
- бульйон — 0.5 л
- сіль, мелений перець, рослинна олія
Хід дій:
- М’ясо поріжте соломкою.
- Цибулю наріжте півкільцями.
- Моркву натріть на крупній тертці.
- Змішайте всі підготовлені продукти з томатною пастою, оцтом, спеціями і залиште так на 1 годину.
- Потім обсмажте м’ясо з овочами на рослинному маслі протягом 30-40 хвилин. За 10 хвилин до кінця смаження влийте 0.5 бульйону, в якому размешен крохмаль.
- Гарнір зробіть окремо такий, який ви любите.