Помідори (томати) в заливці з овочів — кращий кулінарний рецепт заготівлі на зиму. Він нагадує рецепти заготівлі томатів в часниковою заливці «в снігу».
Коли дивишся з подивом на банку, в якій плавають наші улюблені червоні плоди в загадковому складі. Відразу хочеться спробувати і дізнатися на смак, що являє собою така заготовка.
Рецепт приготування простий, а овочевий склад заливки всім знайомий — це наші улюблені плоди. Отже готуємо.
Помідори (томати) в овочевий заливці на зиму
Виходять дуже насичені і ароматні плоди томатів.
Щоб приготувати помідори (томати) в овочах, потрібно:
- Помідори червоні
- Морква — 2 шт.
- Болгарський перець — 2 шт.
- Перець гострий — 1 шт. (або 1/2 шт.)
- Часник — 1 головка
- Листя хрону (або корінь хрону)
- Кріп і петрушка — 50 г
- Перець горошком (або суміш перців горошком)
Для заливки на 3 літри води потрібно:
- Сіль — 100 г
- Оцет 6% — 50 мл (на 1.5 літрову банку)
- Цукор — 150 г
Важливо знати про те, що на 3 літрову банку йде 100 г оцту 6%.
Метод приготування
1. Консервацію будемо робити в 1.5 літрові банки. Банки повинні бути стерилізованими. У кожну банку опускаємо частину листків хрону.
Якщо у вас є корінь хрону, лист хрону можна не класти, так як корінь хрону разрежем на частини і пропустимо разом з овочами через м’ясорубку.
2. Всі помідори (томати) проколюємо зубочисткою в плодоніжку, щоб не лопнула шкірка.
3. Проколоті томати акуратно складаємо в банки.
4. Наливаємо в кожну банку до верху окріп на 25 хвилин.
5. Прикриваємо банки зверху прокип’яченими кришками.
6. Овочі в складі: болгарський перець, морква, часник, перець гострий, зелень петрушки і кропу — чистимо, миємо, нарізаємо на частини.
7. Підготовлені овочі пропускаємо через м’ясорубку.
8. Вийшли дуже красиві пропущені овочі в чашці.
9. З банок з помідорами зливаємо воду і будемо займатися маринадом (ділянки) на новій воді.
Приготування заливки
10. У каструлю наливаємо 3 літри води і додаємо всі пропущені овочі. Потім насипаємо сіль , цукор і все перемішуємо.
11. Чекаємо коли маринад закипить і вже зараз від нього йде дивовижний аромат. Даємо прокипіти овочевий заливці 4-5 хвилин.
12. З оцтової есенції потрібно зробити оцет 6%, який будемо додавати в маринад. Для цього столову ложку наливаємо оцтову есенцію і виливаємо її в мірну склянку. Потім наливаємо в нього одну за одною 11 столових ложок води. Так вийшов оцет 6%.
13. У кожну банку насипаємо по 10 горошин перцю і наливаємо по 50 мл оцту 6%.
14. Заливаємо банки овочевий заливкою до верху і закручуємо міцно кришками.
15. Перевертаємо банки догори дном і перевіряємо на герметичність. Ще добре укутаем і залишимо до повного охолодження.
Такі помідори (томати) добре зберігаються в квартирі. Вдалих вам заготовок !