Салат на зиму з різних овочів — чудова закуска в зимовий час. Цю закуску можна подавати до різних страв. Приміром, до печені зі свинини, додайте на тарілку до курки з рисом або до ароматним м’ясних зразам.
Вже зараз, коли ми вирощуємо овочі на городі, нам хочеться дізнатися смачні рецепти на зиму. Ми ставимо собі питання: Як приготувати і зберегти салати з різних овочів у домашніх умовах.
Я пропоную вам розглянути перевірені часом кращі рецепти заготовок з овочів. Ви дізнаєтеся, як приготувати салат на зиму в різних варіантах і поєднаннях з овочів. Це будуть смачні і незвичайні рецепти заготовок на зиму.
Салат з різних овочів на зиму «Мозаїка»
Нехай на приготування цього салату буде витрачено багато сил, зате яке задоволення вас чекає взимку.
Будуть потрібні:
- Білокачанна капуста — 1 кг
- Огірки — 1 кг
- Зелені помідори — 1 кг
- Солодкий перець — 1 кг
- Ріпчаста цибуля — 1 кг
Для заливки на 1 літр води:
- Сіль — 100 г
- Цукор — 100-150 г
- Оцет 9% — 50 мл (3 ст. л.)
- Насіння кмину або кропу — 10-20 г
- Лавровий лист — 5 шт.
- Насіння гірчиці — 10-15 г
Приготування
- Нашаткуйте капусту.
- Помідори наріжте кружечками.
- Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
- Перець бланшируйте, зніміть шкірку і наріжте соломкою.
- Всі овочі змішайте.
- Зробіть гарячу заливку і наповніть чисті банки на 1/4 частину.
- Додавайте овочеву суміш так, щоб вона була повністю покрита рідиною.
- Пастеризують 1 літрові банки — 20 хвилин, 2 літрові банки — 30 хвилин.
- Загорніть кришками.
У чому різниця між стерилізацією і пастеризацією заготовок
Дуже часто ви зустрічаєте в рецептах ці слова, тому давайте розберемося в чому різниця між ними ?
Стерилізація — це коли продукти нагрівають при температурі вище 100 градусів С.
Пастеризація — той же нагрівання, тільки при температурі нижче 100 градусів С.
Тобто, це два способи нагріву.
Патеризуют у воді не киплячою, але близької до кипіння (80-90 градусів).
Стерилізація вважається з того моменту, коли вода починає кипіти, коли в ній знаходиться банку.
Ягоди, плоди, овочі, що знаходяться всередині банки, заливають киплячим сиропом або маринадом. Потім банки прикривають жерстяної кришкою і по плечики ставлять у воду. При цьому, кришки не влаштовують.
Вода в яку ставлять банки, повинна бути температури приблизно 40-50 градусів. Потім поступово нагрівайте воду з банками і доведіть її до кипіння. Так продовжуйте кип’ятити скільки належить за рецептом.
Коли відведений час вийшло, намагаючись не впустити кришку, дістаньте банку. Поставте гарячу банку на складене в 2-4 рази кухонний рушник, щоб вона не луснула. І відразу ж загорніть.