Салат на зиму: 8 рецептів смачних салатів з овочами в банках

Виконання рецепта

  1. Для виконання рецепта краще використовувати круглий перець з грубими і соковитими стінками. Однак, можна брати і іншої перець будь-якої форми. У плодів треба вийняти акуратно плодоніжки з насінням і наповнити їх натертою на крупній тертці морквою і кропом.
  2. Головку цвітної капусти вимийте і розділіть на окремі розетки і щільно укладіть в чисті банки. При укладанні розеток, чергуйте їх фаршированими перцями.
  3. Ще додайте в кожну банку трохи горошинок чорного перцю запашного перцю, нарізаний кружечками хрін і кілька нарізаних листя чорної смородини.
  4. Всі продукти щільно утрамбуйте в банку і прикрийте горлечко повністю невеликим шматочком листків хрону.
  5. Розчиніть в оцті мед і сіль і залийте цією сумішшю овочі так, щоб вони були повністю закриті розчином.
  6. Банки можна закрити щільно звичайними кришками або закатати і прокип’яченими залізними.
  7. Приберіть банки з салатом в прохолодне темне місце.
  8. Такий салат можна їсти як закуску, а також з вареним рисом, картоплею, у вигляді гарніру до риби і м’яса. А ось сік з банки служить хорошою приправою до других страв як соус.

Приємно їсти !

Смачний салат з баклажанів на зиму з помідорами й перцем «Російська трійка»

Продукти для заготівлі на 1 літрову банку:

  • Баклажани — 3 кг
  • Помідори — 3 шт.
  • Цибулина — 3 шт.
  • Солодкий перець — 3 шт.
  • Оцет — 1 ст. л.
  • Цукор — 4 ч. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Рослинне масло — 1/2 склянки

Приготування

  1. Розріжте баклажани на 4 частини і злегка відваріть в сотейнику.
  2. Дрібно наріжте помідори, перець, цибулю і додайте їх до баклажанів.
  3. Сюди ж покладіть цукор, сіль, влийте оцет і рослинне масло.
  4. Всі інгредієнти тушкуйте 15-20 хвилин на повільному вогні.
  5. Потім розкладіть гарячу масу в гарячі стерилізовані банки і закатайте.
Дивіться також:  Перець на зиму: Як приготувати болгарський перець на зиму в банках

Відео про те, як приготувати овочевий салат на зиму «Десяточка»

У даному рецепті всі овочі беруться в кількості 10 штук.

Вдалих всім заготовок на зиму у вигляді салатів, які містять корисні вітаміни і бувають завжди смачними.