Виконання рецепта
- Для виконання рецепта краще використовувати круглий перець з грубими і соковитими стінками. Однак, можна брати і іншої перець будь-якої форми. У плодів треба вийняти акуратно плодоніжки з насінням і наповнити їх натертою на крупній тертці морквою і кропом.
- Головку цвітної капусти вимийте і розділіть на окремі розетки і щільно укладіть в чисті банки. При укладанні розеток, чергуйте їх фаршированими перцями.
- Ще додайте в кожну банку трохи горошинок чорного перцю запашного перцю, нарізаний кружечками хрін і кілька нарізаних листя чорної смородини.
- Всі продукти щільно утрамбуйте в банку і прикрийте горлечко повністю невеликим шматочком листків хрону.
- Розчиніть в оцті мед і сіль і залийте цією сумішшю овочі так, щоб вони були повністю закриті розчином.
- Банки можна закрити щільно звичайними кришками або закатати і прокип’яченими залізними.
- Приберіть банки з салатом в прохолодне темне місце.
- Такий салат можна їсти як закуску, а також з вареним рисом, картоплею, у вигляді гарніру до риби і м’яса. А ось сік з банки служить хорошою приправою до других страв як соус.
Приємно їсти !
Смачний салат з баклажанів на зиму з помідорами й перцем «Російська трійка»
Продукти для заготівлі на 1 літрову банку:
- Баклажани — 3 кг
- Помідори — 3 шт.
- Цибулина — 3 шт.
- Солодкий перець — 3 шт.
- Оцет — 1 ст. л.
- Цукор — 4 ч. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- Рослинне масло — 1/2 склянки
Приготування
- Розріжте баклажани на 4 частини і злегка відваріть в сотейнику.
- Дрібно наріжте помідори, перець, цибулю і додайте їх до баклажанів.
- Сюди ж покладіть цукор, сіль, влийте оцет і рослинне масло.
- Всі інгредієнти тушкуйте 15-20 хвилин на повільному вогні.
- Потім розкладіть гарячу масу в гарячі стерилізовані банки і закатайте.
Відео про те, як приготувати овочевий салат на зиму «Десяточка»
У даному рецепті всі овочі беруться в кількості 10 штук.
Вдалих всім заготовок на зиму у вигляді салатів, які містять корисні вітаміни і бувають завжди смачними.