Салат на зиму: 8 рецептів смачних салатів з овочами в банках

Потім банку покладіть набік і покатайте, щоб переконатися в її герметичності. Потім переверніть банку догори дном і залиште до повного охолодження.

Салат на зиму з капусти, помідорів, перцю, огірка, цибулі «Столичний»

Потрібні продукти:

  • Помідори — 1 кг
  • Солодкий перець — 1 кг
  • Білокачанна капуста — 1 кг
  • Огірки — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста — 1 кг
  • Сіль — 100 г
  • Оцтова есенція — 3 ч. л.
  • Рослинна олія, запашний перець, гвоздика, лавровий лист — за смаком

Метод приготування

  1. Звичайним способом наріжте всі овочі.
  2. З’єднайте нарізані овочі у великій ємності і додайте сіль з оцтовою есенцією. Все добре перемішайте.
  3. Візьміть рослинне масло 2 ст. л. на кожну банку, доведіть його до кипіння і охолодіть.
  4. На дно кожної чистої банки покладіть 2 горошини запашного перцю, 1 бутон гвоздики, лавровий листок і 2 ст. л. підготовленого рослинного масла.
  5. Потім укладіть всі овочі по банкам і залийте утворився соком з овочевої суміші.
  6. Стерилізуйте банки в киплячій воді 20 хвилин. Дістаньте і закатайте.

Дуже смачний рецепт салату з буряку на зиму «Бордо»

Інгредієнти:

  • буряк — 2 кг
  • Помідори — 750 г (або 5-7 ст. л. томатної пасти, розведеної в 750 мл води)
  • Ріпчаста цибуля — 3 головки
  • Болгарський перець — 2 шт.
  • Оцтова есенція — 1-1.5 ст. л.
  • Головка часнику
  • Цукор — 100-200 г
  • Сіль — 2.5 ст. л.
  • Соняшникова олія — 200 мл

Хід дій

  1. Всі овочі наріжте на шматочки і обсмажте на рослинному маслі окремо.
  2. Потім складіть їх в каструлю, додайте цукор, сіль, масло. Варіть 40 хвилин, помішуючи.
  3. Перед кінцем варіння покладіть шматочки очищеного часнику і оцтову есенцію.
  4. Потім розкладіть все по банкам і закатайте.

Рецепт салату із зелених помідорів і болгарського перцю на зиму без стерилізації

Продукти:

  • Зелені помідори — 1 кг
  • Червоний болгарський перець — 3 шт.
  • Гіркий перець — 1 шт.
  • Петрушка — 1 пучок
  • Кріп — 1 пучок
  • Часник — 1 головка
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Оцтова есенція 70% — 0.5 ч. л.
Дивіться також:  Яблука мочені у відрі на зиму — прості домашні рецепти

Послідовність дій

  1. Зелені помідори і болгарський перець наріжте кубиками.
  2. Часник очистіть і пропустіть через прес.
  3. Зелень і гіркий перець дрібно наріжте.
  4. Всі підготовлені продукти добре перемішайте разом з сіллю, цукром і есенцією. Потім перекладіть в банки і закрийте чистими поліетиленовими кришками.
  5. Зберігайте банки в холодильнику.
  6. Перед вживання заправте олією.

Салат на зиму з цвітної капусти з овочами без стерилізації «Здоровячок»

Нам буде потрібно:

  • Велика головка цвітної капусти — 1 шт.
  • Солодкий перець червоний — 3 кг
  • Морква — 1 кг
  • Хрін — 2 корінця
  • Чорний перець — 10 горошин
  • Запашний перець — 5 горошин
  • Чорна смородина — 10 листя
  • Листя хрону — 3 шт.
  • Мед — 1 склянка
  • Сіль дрібна — 1 стакан
  • Столовий оцет 9% — 1 л
  • Великий пучок кропу — 1 шт.