Потім банку покладіть набік і покатайте, щоб переконатися в її герметичності. Потім переверніть банку догори дном і залиште до повного охолодження.
Салат на зиму з капусти, помідорів, перцю, огірка, цибулі «Столичний»
Потрібні продукти:
- Помідори — 1 кг
- Солодкий перець — 1 кг
- Білокачанна капуста — 1 кг
- Огірки — 1 кг
- Цибуля ріпчаста — 1 кг
- Сіль — 100 г
- Оцтова есенція — 3 ч. л.
- Рослинна олія, запашний перець, гвоздика, лавровий лист — за смаком
Метод приготування
- Звичайним способом наріжте всі овочі.
- З’єднайте нарізані овочі у великій ємності і додайте сіль з оцтовою есенцією. Все добре перемішайте.
- Візьміть рослинне масло 2 ст. л. на кожну банку, доведіть його до кипіння і охолодіть.
- На дно кожної чистої банки покладіть 2 горошини запашного перцю, 1 бутон гвоздики, лавровий листок і 2 ст. л. підготовленого рослинного масла.
- Потім укладіть всі овочі по банкам і залийте утворився соком з овочевої суміші.
- Стерилізуйте банки в киплячій воді 20 хвилин. Дістаньте і закатайте.
Дуже смачний рецепт салату з буряку на зиму «Бордо»
Інгредієнти:
- буряк — 2 кг
- Помідори — 750 г (або 5-7 ст. л. томатної пасти, розведеної в 750 мл води)
- Ріпчаста цибуля — 3 головки
- Болгарський перець — 2 шт.
- Оцтова есенція — 1-1.5 ст. л.
- Головка часнику
- Цукор — 100-200 г
- Сіль — 2.5 ст. л.
- Соняшникова олія — 200 мл
Хід дій
- Всі овочі наріжте на шматочки і обсмажте на рослинному маслі окремо.
- Потім складіть їх в каструлю, додайте цукор, сіль, масло. Варіть 40 хвилин, помішуючи.
- Перед кінцем варіння покладіть шматочки очищеного часнику і оцтову есенцію.
- Потім розкладіть все по банкам і закатайте.
Рецепт салату із зелених помідорів і болгарського перцю на зиму без стерилізації
Продукти:
- Зелені помідори — 1 кг
- Червоний болгарський перець — 3 шт.
- Гіркий перець — 1 шт.
- Петрушка — 1 пучок
- Кріп — 1 пучок
- Часник — 1 головка
- Сіль — 1 ст. л.
- Цукор — 1 ст. л.
- Оцтова есенція 70% — 0.5 ч. л.
Послідовність дій
- Зелені помідори і болгарський перець наріжте кубиками.
- Часник очистіть і пропустіть через прес.
- Зелень і гіркий перець дрібно наріжте.
- Всі підготовлені продукти добре перемішайте разом з сіллю, цукром і есенцією. Потім перекладіть в банки і закрийте чистими поліетиленовими кришками.
- Зберігайте банки в холодильнику.
- Перед вживання заправте олією.
Салат на зиму з цвітної капусти з овочами без стерилізації «Здоровячок»
Нам буде потрібно:
- Велика головка цвітної капусти — 1 шт.
- Солодкий перець червоний — 3 кг
- Морква — 1 кг
- Хрін — 2 корінця
- Чорний перець — 10 горошин
- Запашний перець — 5 горошин
- Чорна смородина — 10 листя
- Листя хрону — 3 шт.
- Мед — 1 склянка
- Сіль дрібна — 1 стакан
- Столовий оцет 9% — 1 л
- Великий пучок кропу — 1 шт.