Салат з баклажанів з картоплею готовий.
Баклажани на зиму з часником і зеленню
Не пропустіть повз своєї уваги і цей, досить простий салат з баклажанів. Тут один вид овочів, але він замінить вам страву з грибів.
Інгредієнти:
- Баклажани — 1.4 кг
- Часник — 3 головки
- Зелень петрушки і сельднрея
- Сіль — 2 чайні ложки
- Оцет 9 % — 60 мл
Приготування:
Нарізаємо баклажани кружечками товщиною до 1 див.
Ось стільки баклажан у нас вийшло, які потрібно буде підсмажити з обох сторін. А зараз пересипаємо їх сіллю, перемішати і відставимо убік.
Пропускаємо всі зубчики часнику через ручний прес.
Додаємо до нього 2 чайні ложки солі і перемішуємо.
Нарізаємо досить дрібно всі зелень і кладемо її до часнику. Наливаємо 60 мл оцту 9 %. Знову все перемішуємо.
Постояли 15 хвилин баклажани, любовно перемішати руками, зіллємо рідину і обсмажимо з обох боків на олії.
Як порада: Замість смаження на сковороді, можна баклажани викласти на застелений пергаментом деко, викласти баклажани, скропити рослинним маслом і запекти в духовці. Інший варіант — просто трохи поварити.
У нас все готово і починаємо укладати салат в банки.
На дно банки кладемо чайну ложку зелені, потім баклажани.
По черзі укладаючи шарами баклажани і зелень з часником і оцтом — ми заповнюємо всю банку.
Придавлюємо вміст у банку, щоб воно більш щільно заповнила банку до горлечка. Зверху кладемо ще зелень, придавлюємо і бачимо — рідина є, значить вміст у банку не буде сухим.
Після того, як банки наповнені, прикриваємо їх кришками і відправляємо на стерилізацію в ємність з водою. На дно ємності стелимо серветку і ставимо банки. З моменту закипання води в каструлі, стерилізуємо 20 хвилин.
Потім дістаємо банки, закатуємо і закутуємо до охолодження.
Салат з баклажанів з овочами на зиму
Інгредієнти:
- 1 кг баклажанів
- 400 г — черешків селери
- 300 г ріпчастої цибулі
- 200 г моркви
- 1 склянка рослинного масла
- 1 літр томатного соку
- Сіль, цукор, чорний перець, селера, зелень — за смаком
Приготування рецепту Салат з баклажанів:
- Цибулю дрібно нарізати
- Моркву натерти на крупній тертці
- Черешки селери очистити від шкірки, зелень дрібно нарізати.
- Овочі змішати, посолити за смаком і тушкувати з 3/4 склянки рослинного масла. Додати в овочі попередньо підготовлений томатний сік і підігрівати ще близько 15 хвилин.
- Баклажани вимити, очистити шкірочку, нарізати кружальцями завтовшки 1 см і обсмажити на рослинному маслі.
- В овочі перекласти баклажани, заправити за смаком сіллю, цукром, перцем. Перемішати.
- Розфасувати в гарячому вигляді по баночках і пастеризувати при 90 градусах З пів-літрові банки — 25 хвилин, літрові — 40 хвилин.