Салат з баклажанів на зиму: 7 кращих рецептів (36 фото)

Салат з баклажанів з картоплею готовий.

Баклажани на зиму з часником і зеленню

Не пропустіть повз своєї уваги і цей, досить простий салат з баклажанів. Тут один вид овочів, але він замінить вам страву з грибів.

Інгредієнти:

  • Баклажани — 1.4 кг
  • Часник — 3 головки
  • Зелень петрушки і сельднрея
  • Сіль — 2 чайні ложки
  • Оцет 9 % — 60 мл

Приготування:

Нарізаємо баклажани кружечками товщиною до 1 див.

Ось стільки баклажан у нас вийшло, які потрібно буде підсмажити з обох сторін. А зараз пересипаємо їх сіллю, перемішати і відставимо убік.

Пропускаємо всі зубчики часнику через ручний прес.

Додаємо до нього 2 чайні ложки солі і перемішуємо.

Нарізаємо досить дрібно всі зелень і кладемо її до часнику. Наливаємо 60 мл оцту 9 %. Знову все перемішуємо.

Постояли 15 хвилин баклажани, любовно перемішати руками, зіллємо рідину і обсмажимо з обох боків на олії.

Як порада: Замість смаження на сковороді, можна баклажани викласти на застелений пергаментом деко, викласти баклажани, скропити рослинним маслом і запекти в духовці. Інший варіант — просто трохи поварити.

У нас все готово і починаємо укладати салат в банки.

На дно банки кладемо чайну ложку зелені, потім баклажани.

По черзі укладаючи шарами баклажани і зелень з часником і оцтом — ми заповнюємо всю банку.

Придавлюємо вміст у банку, щоб воно більш щільно заповнила банку до горлечка. Зверху кладемо ще зелень, придавлюємо і бачимо — рідина є, значить вміст у банку не буде сухим.

Після того, як банки наповнені, прикриваємо їх кришками і відправляємо на стерилізацію в ємність з водою. На дно ємності стелимо серветку і ставимо банки. З моменту закипання води в каструлі, стерилізуємо 20 хвилин.

Дивіться також:  Грибна ікра на зиму — 5 рецептів приготування через мясорубку

Потім дістаємо банки, закатуємо і закутуємо до охолодження.

Салат з баклажанів з овочами на зиму

Інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів
  • 400 г — черешків селери
  • 300 г ріпчастої цибулі
  • 200 г моркви
  • 1 склянка рослинного масла
  • 1 літр томатного соку
  • Сіль, цукор, чорний перець, селера, зелень — за смаком

Приготування рецепту Салат з баклажанів:

  1. Цибулю дрібно нарізати
  2. Моркву натерти на крупній тертці
  3. Черешки селери очистити від шкірки, зелень дрібно нарізати.
  4. Овочі змішати, посолити за смаком і тушкувати з 3/4 склянки рослинного масла. Додати в овочі попередньо підготовлений томатний сік і підігрівати ще близько 15 хвилин.
  5. Баклажани вимити, очистити шкірочку, нарізати кружальцями завтовшки 1 см і обсмажити на рослинному маслі.
  6. В овочі перекласти баклажани, заправити за смаком сіллю, цукром, перцем. Перемішати.
  7. Розфасувати в гарячому вигляді по баночках і пастеризувати при 90 градусах З пів-літрові банки — 25 хвилин, літрові — 40 хвилин.

Салат з баклажанів на зиму «Десятка» — простий і швидкий відео рецепт

Баклажани, нарізані кружальцями, в томатному соусі на зиму