Салат з баклажанів на зиму: 7 кращих рецептів (36 фото)

Інгредієнти на пів-літрову банку:

  • 310 р — обсмажених баклажанів
  • 200 г томатного соусу
  • Для соусу: 175 р — готової томатної маси, 10 г цукру, 8 г солі, 5 г — обсмаженої цибулі, 4 р — зелені, перець чорний гіркий, перець запашний, лист лавровий

Приготування рецепту Салат з баклажанів в томатному соусі:

  1. Підготовлені баклажани наріжте кружечками про обсмажте на рослинному маслі до придбання золотисто-жовтого забарвлення.
  2. Остиглі кружечки баклажанів укласти в банки, полив на дно 50 г томатного соусу.
  3. Наповнивши банки до віночка баклажанами, залити гарячим (не нижче 70 градусів С) томатним соусом і закрити кришками.
  4. Потім банки стерилізуються: 0.5 літра — 50 хвилин.
  5. Банки дістати з води і відразу закатати кришками.

Як бачите, салат з баклажанів поширена заготівля на зиму. Він має безліч варіацій з різними інгредієнтами, про які ви вже знаєте, прочитавши цю статтю.

Дивіться також:  Кабачки на зиму. Кращі рецепти заготовок з кабачками