Інгредієнти на пів-літрову банку:
- 310 р — обсмажених баклажанів
- 200 г томатного соусу
- Для соусу: 175 р — готової томатної маси, 10 г цукру, 8 г солі, 5 г — обсмаженої цибулі, 4 р — зелені, перець чорний гіркий, перець запашний, лист лавровий
Приготування рецепту Салат з баклажанів в томатному соусі:
- Підготовлені баклажани наріжте кружечками про обсмажте на рослинному маслі до придбання золотисто-жовтого забарвлення.
- Остиглі кружечки баклажанів укласти в банки, полив на дно 50 г томатного соусу.
- Наповнивши банки до віночка баклажанами, залити гарячим (не нижче 70 градусів С) томатним соусом і закрити кришками.
- Потім банки стерилізуються: 0.5 літра — 50 хвилин.
- Банки дістати з води і відразу закатати кришками.
Як бачите, салат з баклажанів поширена заготівля на зиму. Він має безліч варіацій з різними інгредієнтами, про які ви вже знаєте, прочитавши цю статтю.