Салат з капусти на зиму — найпотрібніша для здоров’я людини заготовка. Є багато способів його приготування з різними овочами в банках: з морквою, з помідорами, огірками, з перцями і завжди виходить смачно.
Дрібно нарізана капуста на зиму є прекрасною закускою до м’яса, риби, до птиці.
Ви дізнаєтесь сьогодні яскраві, ароматні, консервовані салати, які можна додавати в супи або борщі, подавати як гарнір або їсти просто з хлібом.
Для маринаду:
- цукор — 350 г
- сіль — 4 ст. ложки
- вода — 1 літр
- оцет фруктовий 6% — 350 мл
Приготування:
1. Капусту шаткуємо спеціальним ножем в тонку соломку.
2. Моркву нарізаємо на тертці для корейської моркви, тому вона виходить тонкої і завдовжки.
3. Перець нарізаємо маленькими брусочками і кладемо до капусти з морквою.
4. Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями і викладаємо до всіх нарізаних овочів. Всі овочі нарізані і зібрані разом в одній ємності.
5. Готуємо Маринад, опускаючи всі його складові прямо в нарізані овочі. Спочатку насипаємо сіль, цукор, соняшникову олію, воду і останнім наливаємо фруктовий оцет.
6. Потім все перемішуємо і залишаємо постояти 2 години.
7. Пройшло 2 години, овочі дали сік і їх можна укладати в банки по плічка. Банки ставимо в каструлю на ганчірочку для стерилізації. Залишився маринад в тазу доливаємо в кожну баночку.
8. Банки прикривають кришками і наливаємо в каструлю воду до половини баночок і стерилізуємо: 0.5 літрові банки — 20 хвилин, 0.7 літрові — 30 хвилин, 1 літрові — 40 хвилин.
9. Потім банки дістаємо і відразу ж закатуємо. Салат з капусти в банках на зиму готовий.
Такий салат дуже добре додавати у вінегрет.
Салат в банках з капусти по-корейськи на зиму
Заготівля робиться просто і швидко, а маринована капуста виходить смачною.
Інгредієнти для 1 кг капусти:
- капуста — 1 кг
- часник — 5 зубчиків
- болгарський перець солодкий — 3 шт.
- морква — 2 шт.
- цибуля — 1 шт.
- рослинна олія — 6 ст. ложок
- цукор — 5 ст. ложок
- сіль — 2 ст. ложки
- оцтова кислота 70% — 1.5 ст. ложки
- суміш перців — 2 ч. ложки
Спосіб приготування:
1. Капусту нарізаємо невеликими квадратиками об’ємом повний тазик. Дрібно різати капусту не потрібно.
2. У комбайні подрібнюємо моркву і кладемо до капусти в тазик. ще додаємо порізаний на шматочки солодкий перець. Нарешті висипаємо суміш мелених перців, сіль, цукор.
3. Нарешті висипаємо суміш мелених перців, сіль, цукор.
4. Зараз потрібно все перемішати і, якщо капуста рання, то її сильно розминати руками не потрібно. А ось. якщо капуста зимова. потрібно при розминанні прикласти зусилля.
5. Після того, як капуста перемішана з іншими овочами, вливаємо оцтову кислоту і знову перемішуємо.
6. Потім розігріваємо сковороду і вливаємо в неї все рослинне масло, згідно рецепту. У розігріте масло викладаємо цибулю, нарізану великими шматочками. Цибулю злегка обсмажуємо і опускаємо в нього пропущений через прес часник.
7. Зовсім трохи обсмажуємо цибулю з часником разом і виливаємо цю суміш в салат з капусти в тазику. Знову все перемішуємо.
8. І ось, коли такий салат по-корейськи постоїть 1 годину, то його вже можна буде їсти і він буде дуже смачним.
9. Капусту з тазика накладаємо в чисті банки і стерилізуємо у каструлі звичайним способом. Після виймаємо банки, закриваємо кришками і перевертаємо догори дном, закутуємо і чекаємо остигання. Готове.
Відео про те, як приготувати дуже простий салат з капусти з огірками
В рецепті використовуються самі доступні сезонні овочі.
Закуска виходить трохи гострої, загалом, просто смакота !
Смачний салат на зиму «Кубанський» з капустою і овочами
Дізнайтеся заготовку з капусти без стерилізації банок. Рецепт перевірений роками з хорошими відгуками. Його можна готувати як щоденну закуску до обіду або вечері.
Інгредієнти:
Метод приготування:
1. Нашинкуем капусту в ємність, покладемо щіпку солі і перемішати руками, щоб виділився сік.
2. Помідори і огірки нарізаємо шматочками, як для звичайного салату.
3. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву і перець соломкою. Всі овочі змішуємо в тазу, додаємо цукор, перець, залишилася сіль, лавровий лист, перець горошком, рослинне масло і 1/3 частину від норми оцту. Перемішані овочі залишаємо маринуватися на 1 годину.
4. Без теплової обробки салат вже зараз можна їсти, поклавши його в салатницю.
5. Нам потрібна заготівля на зиму, тому потрібно піддати її тепловій обробці. Ставимо каструлю з салатом на вогонь і доводимо до кипіння і кип’ятимо на невеликому вогні 8 хвилин. Потім вливаємо залишився оцет, перемішуємо і через хвилину вимикаємо вогонь.
6. Закладаємо салат з капусти і огірків в стерилізовані банки, закриваємо прокип’яченими кришками.
Приємно їсти !
Рецепт маринованого салату з капусти і буряків на зиму
Дізнайтеся, як приготувати салат з капусти на зиму без варіння.
Буде потрібно для рецепта:
- капуста — 3 кг
- буряк — 3 шт.
- морква — 2 шт.
- болгарський перець — 3 шт.
- часник — 5 зубчиків
Для маринаду:
- сіль — 3 ст. ложки
- цукор — 0.5 склянки
- оцет 9% — 0.5 склянки
- вода — 3 літри
- перець горошком, лавровий лист
Приготування:
1. Нарізаємо свіжу капусту квадратиками або великими шматочками. Моркву і солодкий перець намагаємося порізати широкими смужками.
2. Буряк ріжемо широкими смужками, точно також як морква. Всі складені овочі потрібно перемішати, дуже зручно дерев’яною лопаткою.
3. На дно стерильних банок опускаємо нарізані пластинками зубчики часнику і відразу ж закладаємо до горлечка підготовлений салат з овочів.
4. Для приготування маринаду в каструлю наллємо воду, кладемо горошини перцю, лаврове листя, цукор і сіль. Каструлю ставимо на плиту, включаємо вогонь і чекаємо, коли закипить. Як тільки маринад закипить, наливаємо оцет і кип’ятимо 5 хвилин.
5. Коли маринад готовий, вимикаємо вогонь і обережно розливаємо його по банкам. А тактика така: налили маринад, прикрили кришкою, розливаємо далі, через 3 хвилини кришку щільно закручуємо на зиму.
6. Після охолодження банки прибираємо на холод. Салат з капусти з буряком готовий.
Відео про те, як смачно приготувати капустяний салат з кабачками без стерилізації
З овочів присутні тільки кабачки, цибулю і часник. Родзинку заготівлі надає присутність кетчупу. Подивіться відео і все дізнаєтеся.
Скористайтеся запропонованими рецептами і встигніть зробити смачні заготовки з капусти з різними овочами, щоб взимку насолоджуватися дарами літа.
Вдалих творчих заготовок !