10. Поки тісто охолоджується наріжте на дрібні шматочки м’ясо баранини.
11. Курдюк так само наріжте дрібними шматочками.
12. Для начинки наріжте дрібно цибулю і кінзу.
13. Змішайте в чашці всі інгредієнти з сіллю, зірою, чорним перцем. Таким чином фарш для пиріжків або самси буде готовий.
Формування самси
14. Кола з тіста розкачати в коржі діаметром 15 див. Якщо тісто зроблено правильно, то воно не буде липнути до столу і борошно підсипати не потрібно.
15. Покладіть на корж повну ложку начинки і з’єднайте дві частини подумки розділеної коржі на три частини.
16. Третю частину кола коржі зверху притисніть до зігнутим раніше двом частинам. У вас повинна вийти самса. Потягніть кінці (вушка) і загніть їх, придавивши пальчиком.
17. Покладіть пиріжок з начинкою швом донизу на папір, що лежить на деку. Змастіть їх зверху яйцем або одним жовтком і посипати кунжутом.
18. Випікайте при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин.
9. Викладіть пиріжки на блюдо, щоб подати до столу.
Рецепт самси з гарбузом і з м’ясом в духовці
Зараз ви дізнаєтеся незвичайний рецепт пиріжків сформованих у вигляді гарбузики з дуже смачною начинкою.
Продукти:
- м’ясо — 300 г
- цибуля — 100 г
- сіль — 2 ч. л.
- гарбуз — 280 г
- перець — 1 ч. л.
- тісто листкове — 1 кг
- жовток — 1 шт.
Етапи приготування страви:
1. М’ясо наріжте маленькими шматочками. Гарбуз наріжте дрібними кубиками. Дрібно наріжте цибулю.
2. Складіть в миску, посоліть, поперчіть і перемішайте. Начинка готова.
3. Візьміть готове листкове тісто, відріжте 120 м і розкачайте його в коло. Покладіть начинку і зберіть всі краї догори і з’єднайте все у вузлик, стисніть і приплюснете.
4. Візьміть нитку, складіть у кілька разів і оберніть, розділяючи самсу на частини. Відріжте зайву нитка.
5. Покладіть заготовки на пергамент вниз вузликом і змастіть жовтком.
6. Випікайте при 200 градусах 35 хвилин. Ось така красива самса вийшла формою у вигляді маленької тиковкі.
Відео про те, як ліпити пиріжки в домашніх умовах
Подивившись відео, ви розширили свої знання в прийомах ліплення смачних і незвичайних пиріжків.
Узбецька самса з м’ясом і картоплею
У моєї подруги пиріжки з картоплею і м’ясом (фаршем) часта і улюблена їжа в сім’ї.
Продукти для тіста:
Приготування тіста:
1. У просіяне борошно вилити розтоплене вершкове масло і додати сметану. Ще додати сіль, розпушувач і перемішати лопаткою.
2. Потім викласти все на стіл і вимісити руками тісто. Закрити тісто харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1 годину, щоб воно захолола.