Самса — кращі рецепти приготування самси в домашніх умовах

10. Поки тісто охолоджується наріжте на дрібні шматочки м’ясо баранини.

11. Курдюк так само наріжте дрібними шматочками.

12. Для начинки наріжте дрібно цибулю і кінзу.

13. Змішайте в чашці всі інгредієнти з сіллю, зірою, чорним перцем. Таким чином фарш для пиріжків або самси буде готовий.

Формування самси

14. Кола з тіста розкачати в коржі діаметром 15 див. Якщо тісто зроблено правильно, то воно не буде липнути до столу і борошно підсипати не потрібно.

15. Покладіть на корж повну ложку начинки і з’єднайте дві частини подумки розділеної коржі на три частини.

16. Третю частину кола коржі зверху притисніть до зігнутим раніше двом частинам. У вас повинна вийти самса. Потягніть кінці (вушка) і загніть їх, придавивши пальчиком.

17. Покладіть пиріжок з начинкою швом донизу на папір, що лежить на деку. Змастіть їх зверху яйцем або одним жовтком і посипати кунжутом.

18. Випікайте при температурі 180 градусів протягом 45 хвилин.

9. Викладіть пиріжки на блюдо, щоб подати до столу.

Рецепт самси з гарбузом і з м’ясом в духовці

Зараз ви дізнаєтеся незвичайний рецепт пиріжків сформованих у вигляді гарбузики з дуже смачною начинкою.

Продукти:

  • м’ясо — 300 г
  • цибуля — 100 г
  • сіль — 2 ч. л.
  • гарбуз — 280 г
  • перець — 1 ч. л.
  • тісто листкове — 1 кг
  • жовток — 1 шт.

Етапи приготування страви:

1. М’ясо наріжте маленькими шматочками. Гарбуз наріжте дрібними кубиками. Дрібно наріжте цибулю.

2. Складіть в миску, посоліть, поперчіть і перемішайте. Начинка готова.

3. Візьміть готове листкове тісто, відріжте 120 м і розкачайте його в коло. Покладіть начинку і зберіть всі краї догори і з’єднайте все у вузлик, стисніть і приплюснете.

Дивіться також:  Мармуровий кекс — смачні та прості рецепти в духовці

4. Візьміть нитку, складіть у кілька разів і оберніть, розділяючи самсу на частини. Відріжте зайву нитка.

5. Покладіть заготовки на пергамент вниз вузликом і змастіть жовтком.

6. Випікайте при 200 градусах 35 хвилин. Ось така красива самса вийшла формою у вигляді маленької тиковкі.

Відео про те, як ліпити пиріжки в домашніх умовах

Подивившись відео, ви розширили свої знання в прийомах ліплення смачних і незвичайних пиріжків.

Узбецька самса з м’ясом і картоплею

У моєї подруги пиріжки з картоплею і м’ясом (фаршем) часта і улюблена їжа в сім’ї.

Продукти для тіста:

Приготування тіста:

1. У просіяне борошно вилити розтоплене вершкове масло і додати сметану. Ще додати сіль, розпушувач і перемішати лопаткою.

2. Потім викласти все на стіл і вимісити руками тісто. Закрити тісто харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1 годину, щоб воно захолола.

Для начинки знадобиться: