Приготування начинки:
3. Нарізати м’ясо зовсім маленькими шматочками.
4. Цибулини очистити і нарізати дрібними кубиками.
5. Картопля теж нарізати маленькими кубиками.
6. Додати до всіх інгредієнтів начинки сіль, червоний перець, чорний перець, зіру і все перемішати. Начинка (фарш) готова.
7. Тісто дістати з холодильника і розрізати на кілька частин. Кожну частину тіста сформувати ковбаску і нарізати на невеликі на шматочки.
8. Кожен шматочок розкачати в коло, покласти на нього начинку і защипати у вигляді трикутника. Самса готова для випікання.
9. Покласти заготовки швом вниз на пекарській папір, якою застелений деко. Змастити поверхню виробів яйцем.
10. Випікати трикутні пиріжки з картоплею і м’ясом в духовці протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів С.
Їжте випічку просто так або з соусом тартар.
Рецепт приготування самси з грибами з пісного листкового тіста
Коли для замішування тіста застосовується вода з газом, то після випікання воно виходить більш хрустким.
Для тіста знадобиться:
Тісто:
1. Борошно просіяти в миску, посоліть і перемішайте. Налийте воду з газом і перемішайте лопаткою, потім продовжуйте заміс тіста рукою.
2. Далі викладіть тісто на стіл і завершіть вимішування. Тісто не повинно прилипати до рук, щоб воно стало більш однорідним, закрийте його пакетом і залиште відпочивати на 20 хвилин.
Начинка:
3. Цибулю нашаткувати і обсмажити на сковороді до м’якості. Додати до нього дрібно порізані гриби і смажити все разом до готовності. Запах грибів поширюється всюди, от так і самса буде смачно пахнути грибами.
4. Варену картоплю очистити і дрібно порубати. Картоплю додати до грибів, посолити, поперчити і начинка готова.
5. Дістати тісто з пакету і розділити на 4 рівні частини. Зробити 4 колобка. Кожен колобок розкачати в тонкий пласт. Можна розкачати прямокутний пласт.
6. Кожен пласт змастити пензликом рослинним масло і скласти їх один на одного стопкою.
7. Скрутіть тісто в ковбаску.
8. Розріжте ковбаску на дві частини, щоб скрутити кожну окремо. Покласти скручені ковбаски в пакет і приберіть на 20 хвилин у морозильник.
9. Дістаньте тісто, наріжте кожну ковбаску на 5 частин.
10. Поставте кожну частину вертикально, притисніть і розкачайте в коржик. Покладіть начинку на корж і сформуйте трикутник. У вас вийде трикутна самса з грибами і картоплею, яку потрібно покласти на деко і помазати пензликом міцно завареним чаєм.
11. Деко поставити в духовку на 25 хвилин і випікати при 180 градусах С.
Приємно їсти!