Скибочки плодів способом гасіння виходять ароматними і поживними.
Продукти:
- Баклажани — 500 г
- Помідори — 1 кг
- Соняшникова олія — 1 стакан
- Часник — 1 велика головка
- Зелень петрушки — 2 великих пучка
- Кріп — 4 пучка
- Лавровий лист — 4 шт.
Хід дій
- Баклажани вимийте і розріжте вздовж не до кінця на 4 часточки.
- Кожну часточку нашаткувати часником, порізаним уздовж на тонкі скибочки.
- Вимиту і обсушену зелень дрібно наріжте, посоліть і потріть руками, щоб виступив сік.
- Приготовленої зеленню нафаршируйте баклажани, стиснувши фарш розрізаними частками баклажана. В підсумку. фарширований баклажан повинен мати форму цілого.
- Нафаршировані баклажани щільно укладіть в каструлю.
- Залийте пропущеними через м’ясорубку помідорами і маслом.
- Ще додайте лавровий лист і доведіть все до кипіння при сильному нагріванні. Потім зменшіть нагрів і тушкуйте до утворення червоного олії.
- Сформуйте страви з баклажанів і залийте соком. Посипте зверху дрібно нарізаною зеленню.
Відео про те, як смачно приготувати баклажани в духовці з м’ясом
Подивіться надзвичайно цікаве блюдо, яке порадує родину своїм оригінальним виглядом і смаком.
Готуйте страви з баклажанами, тому що вони здатні підтримувати кислотно-лужну рівновагу в організмі. І ще вони нормалізують водно-сольовий обмін і обмін холестерину.
Баклажани по-ліонськи в духовці — рецепт смачний по швидкому
Подивіться ще один рецепт, який широко поширений у багатьох країнах.
Необхідно:
- Середнього розміру баклажани — 4 шт.
- Сіль -1 ст. л.
- Оливкова олія — 3 ст. л.
- Гостра гірчиця -1 ч. л.
- Цибуля — 3 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Сіль — 1 ч. л.
- Хлібні крихти — 3 ст. л. (або панірувальні сухарі)
- Розмарин — 1 гілочка
Приготування рецепта
- Плоди баклажанів добре вимийте і розріжте вздовж. Посоліть і покладіть в солону воду на 15 хвилин.
- На сковороді розігрійте 2 ст. л. оливкової олії.
- Дістаньте розрізані плоди з солоної води і видаліть з них 2/3 м’якоті.
- Обсмажте баклажани в олії.
- Дрібно нарубаєте часник і цибулю. Потім змішайте їх з вийнятої з м’якоттю плодів. Трохи обсмажте суміш разом.
- Заповніть половинки баклажанів обсмаженої сумішшю.
- Духовку розігрійте до 200 градусів С.
- Заповнені баклажани посипати хлібними крихтами. Ще розкладіть зверху шматочки вершкового масла і посипте невеликою кількістю розмарину.
- Залишився розмарин покладіть поруч з баклажанами на деко.
- Запікайте в духовці приблизно 15 хвилин.
- Страви з баклажанів подавайте з рисом і з томатним соусом.
Приємного апетиту !
Сторінка: 1 2