Страви з баклажанів. 4 рецепти простих і смачних з баклажанами

Скибочки плодів способом гасіння виходять ароматними і поживними.

Продукти:

  • Баклажани — 500 г
  • Помідори — 1 кг
  • Соняшникова олія — 1 стакан
  • Часник — 1 велика головка
  • Зелень петрушки — 2 великих пучка
  • Кріп — 4 пучка
  • Лавровий лист — 4 шт.

Хід дій

  1. Баклажани вимийте і розріжте вздовж не до кінця на 4 часточки.
  2. Кожну часточку нашаткувати часником, порізаним уздовж на тонкі скибочки.
  3. Вимиту і обсушену зелень дрібно наріжте, посоліть і потріть руками, щоб виступив сік.
  4. Приготовленої зеленню нафаршируйте баклажани, стиснувши фарш розрізаними частками баклажана. В підсумку. фарширований баклажан повинен мати форму цілого.
  5. Нафаршировані баклажани щільно укладіть в каструлю.
  6. Залийте пропущеними через м’ясорубку помідорами і маслом.
  7. Ще додайте лавровий лист і доведіть все до кипіння при сильному нагріванні. Потім зменшіть нагрів і тушкуйте до утворення червоного олії.
  8. Сформуйте страви з баклажанів і залийте соком. Посипте зверху дрібно нарізаною зеленню.

Відео про те, як смачно приготувати баклажани в духовці з м’ясом

Подивіться надзвичайно цікаве блюдо, яке порадує родину своїм оригінальним виглядом і смаком.

Готуйте страви з баклажанами, тому що вони здатні підтримувати кислотно-лужну рівновагу в організмі. І ще вони нормалізують водно-сольовий обмін і обмін холестерину.

Баклажани по-ліонськи в духовці — рецепт смачний по швидкому

Подивіться ще один рецепт, який широко поширений у багатьох країнах.

Необхідно:

  • Середнього розміру баклажани — 4 шт.
  • Сіль -1 ст. л.
  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Гостра гірчиця -1 ч. л.
  • Цибуля — 3 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Хлібні крихти — 3 ст. л. (або панірувальні сухарі)
  • Розмарин — 1 гілочка

Приготування рецепта

  1. Плоди баклажанів добре вимийте і розріжте вздовж. Посоліть і покладіть в солону воду на 15 хвилин.
  2. На сковороді розігрійте 2 ст. л. оливкової олії.
  3. Дістаньте розрізані плоди з солоної води і видаліть з них 2/3 м’якоті.
  4. Обсмажте баклажани в олії.
  5. Дрібно нарубаєте часник і цибулю. Потім змішайте їх з вийнятої з м’якоттю плодів. Трохи обсмажте суміш разом.
  6. Заповніть половинки баклажанів обсмаженої сумішшю.
  7. Духовку розігрійте до 200 градусів С.
  8. Заповнені баклажани посипати хлібними крихтами. Ще розкладіть зверху шматочки вершкового масла і посипте невеликою кількістю розмарину.
  9. Залишився розмарин покладіть поруч з баклажанами на деко.
  10. Запікайте в духовці приблизно 15 хвилин.
  11. Страви з баклажанів подавайте з рисом і з томатним соусом.
Дивіться також:  Запіканка з капусти білоголової на сковороді — швидкий рецепт

Приємного апетиту !